HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Erol KARAER

Erol KARAER

CHPNİN DURUMUNU VAKTİNİZİ AYIRIP ÖĞRENİN!

22 Eylül 2023 Cuma Saat: 09:17

Buraya açıklamaların özetini alıyorum. İnternete Atilla Kart ve Nevşin Mengü yazdığınızda karşınıza hem haber metni hem de video çıkıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi eski Konya Milletvekili Atilla Kart, konuk olduğu Nevşin Mengü'nün dijital yayınında Kemal Kılıçdaroğlu ve Bülent Tezcan'a ağır suçlamalar yöneltti. 

 

Kart, YSK'nin sayım başladıktan sonra "mühürsüz pusula ve zarfların da geçerli sayılacağı" kararı üzerine Tezcan ve Kılıçdaroğlu'nun henüz sayım devam ederken oylama sonuçlarına itiraz edilmeyeceğine ilişkin olarak CHP teşkilatlarına talimat göndediklerini, oylama sonuçlarının AİHM'e götürülmesine de önce yol verip sonra kendi çabalarını baltaladıklarını açıkladı.

  Genel başkan edilgen bir bürokrat. Edilgen bürokrat siyasetini aşamadı bir türlü. Bana sonradan gerekçe iletiyorlar. Ne çıktı ortaya biliyor musunuz? [16 Nisan] Saat 16:10'da YSK o işlemi tesis ediyor. Yirmi dakika sonra Bülent Tezcan imzasıyla teşkilatlara mesaj yayınlanıyor. Deniyor ki "YSK şu işlemi işlemi tesis etmiştir. Bilgilerinize". Yani "itiraz etmeyeceksiniz" deniyor [...] . 

 

"Sokağa çıkarsak provokasyon olur" gerekçesi.

"İnsanlar itirazlarını şikayetlerini ilçelerden ulaştırıyorlar. Genel merkezde yetkili bulamıyorlar. Bakar mısınız tabloya? Ve daha ötesi bana sonradan gerekçe gönderiyorlar. "Efendim biz o gün sokaklara çıksaydık...."

 

Bak bak bu itirazın yapılmayışını halen gizliyorlar. Halen gizliyorlar. "Biz sokaklara çıksaydık silahlı gruplar vardı. Çatışma olacaktı" diye bana gerekçe anlatıyorlar. Duyuruyorlar kendilerince. Evet silahlı gruplar vardı. Gözlemledik bunu. Bu bir kere bu sürecin bu şekilde CHP tarafından sabote edilmesinin gerekçesi olamaz. Kabul etmiyorum kesinlikle. Velev ki orada hakikaten tamam bir provokasyon olmasın. Elbette dikkat ederim. Bir çatışma olmasın. Kontrol edilemeyecek gelişmeler olmasın elbette. Allah korusun vesaire. Ama ne yaparım ben?

 

Genel Başkan alır yanına iki milletvekili yürür.

"Genel başkan olarak tek başıma yanıma iki tane milletvekili alırım. CHP Genel Merkezinden YSK 'ya yürürüm. Sandalyemi atarım oraya. Dünyayı başlarına yıkarım. Var mı böyle bir şey ya? Siz bunu yapmıyorsunuz. Siz bunu yapmadığınız içindir ki o gün saat 21'de ekrana çıkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  beti benzi solmuştu. Ama CHP'den bir hareket olmayınca, etkili bir tepki olmayınca ertesi gün çıktı: 'Oho atı alan Üsküdar'ı geçti'  dedi.

 

Şuraya getireceğim. CHP 'nin temel sorunu. Üç konu. Bir, genel başkanın en hafif deyimiyle söylüyorum. Genel başkanın edilgen bürokrat siyaset anlayışı. Yani ön almıyor. Sorumluluk almıyor. Hep geriden geliyor. Ve yönetemiyor."

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları