HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

İYİ Kİ VARSINIZ; İYİ Kİ VARLAR...

3 Ekim 2023 Salı Saat: 09:20

 

Müminlerin hayat ekseni, sonsuz mutluluğa giden yol üzerindeki ikmâl istasyonları olan Câmiler ve burada bize rehberlik eden, Peygâmber vekîli konumundaki Din Görevlilerinden bahsediyoruz.

***  *** ***  ***  ***

*HE TÜRLÜ FİTNE VE FESADA RAĞMEN İYİ Kİ VARSINIZ CAMİLER, İYİ Kİ VARSINIZ HOCALARIM*

Bu haftayı1-7 Ekim tarihleri arasını camiler ve din görevlileri haftası olarak Diyanet işleri başkanlığımız yurt içi ve yurt dışı temsilciliklerinde çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır.

*EKSİĞİYLE, NOKSANIYLA...*

Eksiğiyle noksanıyla iyi ki varsınız hocalarım, iyi ki varsınız gönüldaşlarım kıymetli mesai arkadaşlarım. Bir çok insan  meseleye negatif yönden bakar.

*DÎNİN ÖZÜ İYİ NİYET*

Halbuki bu dinin özünde iyi niyet vardır, Hüsnü-ü zan vardır. Esas güzelliklerdir, güzel bakabilmektir hayata. Biz maalesef bu özelliğimizi yitirmeye başladık. Mevlana;

 *“HATÂSIZ DOST ARAYAN DOSTSUZ KALIR“* diyor. Yine birgün talebeleriyle Konya sokaklarında ders müzakere ederek giderken damdan kafalarına bir mangal kül boşaltıvermiş dikkatsiz bir hanım. Tabii talebeleri bağırmış çağırmışlar ama olan olmuş. Mevlana Hazretleri de ileride bir damın altına çekilmiş kafasındaki külü vs yi temizledikten sonra; açmış ellerini başlamış dua etmeye.

*SEBEB-İ HİKMETİ NE?*

Bunu gören öğrencileri hayretle bu yaptığının sebeb-i hikmetini sormuşlar hocalarına, o da ne cevap verse beğenirsiniz. Ah yavrularım demiş, yaradana şükrediyorum verilmiş sadakamız varmış ki ucuz kurtulduk .

*Ya başımıza bir mangal közü dökseydi!*

ne yapardık ? Demiş . Yine birgün Mevlana talebeleriyle giderken ölmüş bir köpeğe rast gelmişler . Herkes kokudan ağzını burnunu kapatırken Mevlana gayet mütebessim bir çehre ile ne de güzel dişleri varmış demiş.

*RENGÂRENK ÇİÇEKLER*

Bu iki örneği niye anlattım? Bu camiler müslüman beldesinin tapularıysa  Din görevlileri de bu beldenin rengarenk çiçekleri gülleri gibidir. Siz hiç gül bahçesinde gezerken içindeki kötü güller sebebiyle bütün gülleri söken bir bahçıvan gördünüz mü?

*AYRIKLAR, GAYRIKLAR KONUŞULMAZ*

Bahçıvan onların içinden sahtelerini, kötü kokanlarını çürüyenlerini temizler, diğerlerinden bir demet yapar ki rengarenk, hepsi ayrı bir güzellikte ve kokudadır. Hiç kimse o bahçenin atılan güllerini konuşmaz.

*GELİN, CÜMLE BERÂBER OLALIM*

Biz de bu toplumun içinde yaşıyoruz. Toplumun diğer birimlerinde hiç mi kötü örnekler yok? Mutlaka ararsak her yerde ve her toplumda bu tip kötü misallerle karşılaşırız gelin hep beraber olalım imamıyla, öğretmeniyle, mühendisiyle, doktoruyla bu toplumu daha kaliteli, yaşanabilir bir seviyeye nasıl çıkarabiliriz?

*ERDEMLİ ŞEHİR, MUHSİN CEMİYET*

Farabi’ nin tarif ettiği “ el- Medinetü’l-Fadıle’ sini nasıl kurabiliriz . Bunun yolu - eksiğiyle noksanıyla-gece demeden gündüz demeden bu ülkenin kuş uçmaz kervan geçmez en ücra köşelerinde görev yapan din görevlilerimize gereken değer ve saygıyı vermeden geçer. Bu ülkede imamlığın kıymetini bundan 70-80 sene önce yaşamış , en yakınının cenazesini yıkayacak adam bulmak İçin köy köy dolaşan dedelerimize soralım.

*ÂİLE, OKUL, ÇEVRE ÜÇLÜSÜ*

Haa bunu yaparken eksiklerimiz noksanlarımız yok mu ? Mutlaka var. Ama bir toplumun ıslahı da ifsadı da şu üç şeyin düzelmesi veya bozulmasına bağlıdır . Aile ,okul ve çevre . Bunları Asla birbirinden ayrı düşünmeyelim . Herkes elini taşın altına koyup düşünmeli . Ben bu topluma ne kadar faydalıyım veya zararlıyım diye.

*NE ONLARLA, NE ONLARSIZ!*

Onun İçin her şeyi imamlardan beklersek burnumuzu kumlara sokmuş oluruz. Bu vatana din görevlileri bir çok hizmet etmiştir, etmeye de devam edeceklerdir.

*SÛ-İ MİSÂL EMSÂL OLMAZ!*

Sui misal emsal olmaz. Bir kaç kötü örnekten hareketle bu camiaya kimse kötü söz söyleyemez.

*FÂNÎ ÖMÜR, BÂKÎ HAYÂT*

İyi ki varsınız hocalarım, iyi ki varsınız din gönüllülerimiz.

Hepinizin haftası da yirmi dört saati de, tüm hayatı mübarek olsun. 02.10.2023"

*HOCAMIZA TEŞEKKÜR, CÂMİAYA TEBRİK*

Diyânet İşleri Başkanlığımız vâizlerinden Gâlip AKIN Bey Hocamızın hislerimize tercüman olan yazısını sunarken kendisine teşekkür ediyor, haftamızın kutlu olması dileğiyle cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları