HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

KURBAĞA HİKÂYESİ, FİLİSTİN GERÇEĞİ...

17 Ekim 2023 Salı Saat: 10:39

 

Bir kurbağayı kaynayan suya koyarsanız, çılgınca zıplayarak kaptan çıkmaya çalışacaktır. Fakat eğer onu ılık suya koyar ve suyu yavaşça ısıtırsanız, suyun içinde uslu uslu oturacaktır.

*ILIK SU, UYUTAN REHÂVET?!*

Su yavaşça ısındıkça, kurbağa rahat bir uyuşukluk haline geçecektir, tıpkı sıcak bir banyo yapan bir insan gibi. Su yavaşça ısındığı için kurbağa tehlikeyi fark etmeyecektir. Ve içine girdiği rehâvetle, sonunda kaynayan suyun içinde son nefesini verecektir.

*NEDEN DURDUK YERDE Mİ?*

"Filistinliler neden durduk yere İsraile saldırdı? , İslam barış dini değil mi neden Yahudilerle uyum içinde yaşamıyorlar?  , Filistinliler kendileri kaşındı cezalarını çekiyorlar "diye pek  çok yapılan mücadeleyi küçümseyecek sözleri duyuyoruz.

*KENDİLERİ KAŞINDI! ÖYLE Mİ?*

İsrail yıllardır suyu yavaş yavaş ısıtarak Filistinlilere yaşama hakkı bırakmıyor. Filistinlilerin

*AKSA TUFANI OPERASYONU* kaynayan suyun içinde artık öleceğini anlayan kurbağanın son bir can havliyle suyun dışına sıçramaya çalışmasıdır .

*İÇİMİZDEKİ YAHÛDÎLER!*

Ama bizim içimizdeki Yahudiler veya Yahudi seviciler bu çabaya saygı duymayı bırakın küçümseyerek dalga geçiyorlar türlü yalanlar ile Filistinlilere karşı Türk milletine olumsuz tutum oluşturacak algı yaratıyorlar ...

*BİZİM SUYUMUZ DA ISINIYOR OLMASIN?*

Ama unutmayın bizim suyumuz da artık ısınıyor ve vehin rehavetine kapılarak sıramızın gelmesini bekliyor, akşam haberlerinde çekirdek çitleyerek gelecekte başımıza gelecek sonu izliyoruz...

(Mustafa AŞLAMACI)

*DİRENSEK TE ÖLDÜRÜYORLAR, DİRENMESEK DE!*

"BİZLER DİRENDİK!

İLERİ ATILDIK VE KAÇMADIK!"

***   ***   ***

DİRENSEK DE ÖLDÜRÜYORLAR, DİRENMESEK DE. BİZ DİRENMEYİ SEÇTİK.

[ŞEHİT ŞEYH AHMET YASİN]

*SIRP, HIRVAT GAZZE’DEN; YA BİZİMKİLER?*

Kaç gündür Bosna Hersek'teyim. Boşnakları geçtim, Sırp, Hırvat kaç kişiyle konuştum. Hani gâvur dersiniz... Bir Allah'ın kulu bile "İsrail haklı" demedi. Türkiye'ye geldim, kendisine milliyetçi diyen üç paralık pagan tipler İsrail'in önüne yatıyor adeta. Adam mısınız ulan siz?Alıntıdır.

(Enver BAKIRCI)

*UĞUR PİSKESİ, ATATÜRK MASKESİ!*

İçimizde bu milletin değerleriyle bir türlü barışık olmayanlardan biri de Uğur Dündar'dır. Zalim 28 Şubat döneminde sanki büyük bir suç işleniyormuş gibi namaz kılan öğrenci avına çıkmıştı. Kendince gizli gizli çektiği görüntüleri büyük bir tehlike ile karşı karşıyaymışız gibi televizyon ekranına getiriyordu.  Bunlar bu milletin aleyhine olan düşüncelerini Atatürk maskesi takarak  piyasaya sürmektedir.

*KUDÜS'E FRANSIZ, SÖZCÜ'YE FLORANSA!*

14 Ekim 2023 tarihli Sözcü'deki yazısını yine aynı şekilde  Atatürk'ün en yakınındaki kişilerden diyerek Falih Rıfkı Atay'ın şu sözü ile bitirmiş:

“Floransa ne kadar bizden değilse, Kudüs de o kadar bizden değildir”

*ONLAR DA BİLSİN Kİ; BİZDEN DEĞİLLER!*

Herkes bilsin ki bu sözü söyleyenler de bizden (Türk milletinden) değildir.

(Alaettin DURALİ)

*BEŞERÎ İDEOLOJİ, İLÂHÎ TOKAT!*

Batıl ve muharref dinlere ve tanzimattan bu yana dünyaya egemen olan beşeri ideolojilere bağlanırsanız, huzur ve sükun sebebi değil, zulüm, haksızlık, katillik, sebebi olur ve sonunda da cehennemi boylarsınız...

*İSLÂMSIZ ASR-I SAÂDET OLMAZ!*

İslam hariç hiç bir din ve ideolojinin "ASR-I SAADETİ" yoktur. Gökleri ve yeryüzünü yaratan Allah olduğuna göre öyleyse gelin sadece O'nun değişmeyen, zulmü kaldırıp insanları ölüm sonrasına en güzel hazırlayan,

*HAYRI TUTAN, ŞERİ ATAN*

 yeryüzünde adaleti tesis eden dini olan İslâm Şeriatı'nın ferdi, ailevi, toplumsal ve devlet halinde uygulanacak emir ve yasaklarını uygulayın.

*İSLÂM'DA GÂVUR DA ÖZGÜR!*

Çünkü o emir ve yasakların tatbikinde gavura bile özgürlük vardır. İnanmıyor musunuz? Bakın tarihe...

(Ekrem AKMANŞEN)

*TAM BİR HAÇLI ORDUSU!*

Kara saldırısında ABD uçakları, askeri ve özel birlikler, İngiltere, Fransa askerleri, gemileri, uçakları, füzeleri doğrudan bu katliamın içinde yer alacak. Küçücük Gazze için, İsrail’e destek adına tam bir Haçlı ordusu toplandı.

*NE AB, NE ABD, NE İSRÂİL KALMAYACAK!*

Büyük azgınlıklar, saldırganlıklar, kıyımlar, büyük tarihi kırılmalara neden olur ve şu an o oluyor.

İsrail, ABD ve AB  bu coğrafyada asla ayakta kalamayacak.

(Enver BAKIRCI)

*MÜSLÜMANIM DEMEKTEN UTANIYORUM!*

Utanıyorum kendimden, utanıyorum müslümanım demekten, utanıyorum insanlığımdan bu feryatların geri dönüşü çok acı olacak bu suskunluğun bu umursamazlığın...

*EBÂBİL İSTEYECEK YÜZÜMÜZ BİLE YOK!*

Allahım sessizlikten suskunluktan sana sığınırım.  Müslüman kardeşlerimizin acılarını hafiflet, senden ebabil isteyecek yüzümüz bile yok perişan halimizi bağışla. Amasız fakatsız lakinsiz iman nasip eyle. Bizi sana hakiki manada kul eyle. Peygamberine yakışır bir ümmet eyle. Ecdadımıza yaraşır nesiller eyle.

Âmînnn...

(Hâfız Mürsel ÇAKMAK)

*YAHÛDÎDE MERHAMET OLMAZ!*

Yüzlerce peygamberi bile öldüren yahudilerden merhamet beklenmez. Bunlar sadece şiddetten anlar. Ey islam dünyası birleşin ve gereğini yapın artık.

(Sâlih YAZICI)

*ÇIKAR BİRGÜN BİR YİĞİT!*

Yorum: *** YÂ NASÎB ***

Çıkar Birgün bir yiğit...

Atar şu nârâsını...

Yeter be! deyip sarar,

Ümmetin yarasını...

***   ***   ***

Önder olsun Aleme,

Gönder Sen Hakan'ını!

Durdursun şu dünyada,

Akan mazlum kanını.

(Mehmet YAZICI)

*RABBİMİZE HAMDOLSUN Kİ!*

Sevgili Dostlarım! Selam ve muhabbetlerimi sunarım.

Rabbimize hamdolsun ki, Vatanımız, devletimiz, var Bayrağımız dalgalanıyor. Vatan bağrında her birimiz değişik bölgelerde hayatımızı sürdürüyoruz. Dinimizi yaşıyoruz, mal mülk ediniyoruz, çocuklarımızı büyütüyoruz.

*DOĞU TÜRKİSTAN, MAYNMAR, FİLİSTİN...*

Sadece Müslüman olduğu için bu nimetlerden mahrum bırakılanlar var. Mesela: Doğu TÜRKİSTAN, Miyanmar Müslümanları, yıllarca süren FİLİSTİN, günümüzde de GAZZE KUŞATMASI.

Kendi kendime soruyorum da, bizde bu akıbete maruz kalacakmıyız acaba?

*BİZ DE BU ÂKIBETE MÂRUZ KALACAĞUZ!*

Cevabı kendim hiç zorlanmadan veriyorum ve diyorum ki: Bizde bu akıbete maruz kalacağız. Çünki sen TÜRKSÜN, MÜSLÜMANSIN ve ANADOLUSUN biraz bu konularla ilgiliysen bunu sende anlarsın.

*KUŞATILMIŞ GİBİYİZ!*

Yıllarca PKK yı bize musallat edenler, ABD nin, güneyimize yerleşmesi, Ege denizinde adalara ve Yunanistana üstler kurması pek hayra alamet değildir. Sanırım bizde bi manada kuşatılmış gibiyiz.

*BUGÜN GAZZE, YARIN NERESİ?*

Yarın GAZZE halkının durumuna düşmek istemiyorsak aklımızı başımıza alıp güvenliğimizi ön plana almalıyız. Bu hassasiyetle herkese muhabbetlerimi sunarım.

(Fahreddin CÖMERT)

*EVET; SU UYUR, DÜŞMAN UYUMAZ!*

Evet kardeşim Su uyur dusman uyumaz. Kuvvetli ordumuz, ufuk sahibi yöneticilerimiz olmazsa malesef bizi topraklardan kovarlar. İcerdeki iş birlikcileri de unutmamak lazım.

Allah yardımcımız olsun... (Sâlih.DÂNE)

*TÜRKİYE HÂRİÇ, SES YOK!*

Gazze yok oluyor... Tayyip Bey hariç İslâm dünyasında hiçbir liderin sesi çıkmıyor... Başta ABD ve İngiltere olmak üzere tüm vahşi batı dünyası kahrolası İsrail'e destek ve yardım açıklamalarında bulunuyor...

*BÜYÜK ŞEYTAN; AMERİKA!*

Dünyada bütün bu vahşetin sorumlusu ABD'dir... İslâm âlemi zaaf içinde... Türkiye dahil kimse Filistinlilere askerî yardımda bile bulunamıyor...

*YENİ DÜNYÂ DÜZENİ ŞART*

Dünyada yeni bir düzenin kurulması şart... Müslüman halklar olarak çaresiz kalıyoruz...                                     Orada öldürülen sabiler, kadınlar, yaşlılar,mazlumlar hürmetine Rabbim Filistinli kardeşlerimize yardım etsin,  görünmez ordularıyla tüm zalimleri kahr u perişan eylesin...  

(Cafer Sadık ÖZLEVENT)

*YAKIN TÂRİH BİLİNMEDEN OLMAZ!*

Üstadım,Türkiye'de özellikle yakın tarih bütün açıklığı ile bilinmeden, kimin kim olduğu anlaşılamaz.

*KİMLİKLER BİLİNMELİ!*

Özellikle ikinci TBMM'DE yapılan ve dönemin asker ve sivil bürokrasisinin dini ve milli kimlikleri halk tarafından anlaşılmadan,bu günkü sistem karmaşası çözülemez. Özellikle çift kimlikli kriptoların Türk ve Müslüman görünümü altında yaptıkları yazılmalı ve konuşmalıdır.

*HAKÎKÂTSİZ HÜR OLUNAMAZ!*

Hakikatı bilmeden hür olamayız.

Son Filistin meselesinde kimlerin nasıl davrandığını görüyoruz.

*HİÇ BİLENLERLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?*

Bilmediğimiz, anlamadığımız ve yorumluyamadığımız bir düzende çırpınarak ömür tüketiriz. Hiç bilenlerle, bilmeyenler bir olur mu?

(Enver BAKIRCI)

Ve son olarak Mehmet YAZICI Hocamızın paylaşımı:

*ÇÖZÜM TBMM'DE MÜNDEMİÇ;*

Yeryüzünde ne kadar islam toprağı varsa, işgalden kurtarılmalıdır. Bunun; Hilafetin mündemiç olduğu T.B.M.Meclisinin

inisiyatif almasıyla mümkün olacağını bütün inancımla duyması gerekenlere  haykırıyorum.

*ASLÂ ÜMİTSİZLİK YOK!*

Ve asla ümitsizliğe kapılmıyorum. Rabbim nasip eyle..."

*ÂMÎN, ÂMÎN, ÂMÎN WES'SELÂM!*

Âmîn, Âmîn, Âmîn diyor, Rabbimizin ümmetin kurtuluş ve izzet günlerini tezden göstermesi için üzerimize düşeni bizlere ilham edip gayret vermesi niyâzıyla cümleye Konya'dan sevgiler-saygılar wes'selâm...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları