HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

KONYA KİTAP GÜNLERİNDE BİR GÜN, İKİ YAZAR...

24 Ekim 2023 Salı Saat: 09:40

 

6 Ekim Cuma; AÇILIŞ, protokol, proğram. Ogün bizim ASKIDA KİTAP günüydü; daha önce yazdık

*"BÜTÜN KİTAPLARIN ÖNSÖZÜ İNSAN"* 

                  ***** mevlânâ *****

7 Ekim: KONYA'da olunur, KİTAP GÜNLERİ olduğu da duyulur da hiç gidilmez mi? Bugün, imza günü olduğunu öğrendiğimiz Ali Erkan KAVAKLI üstadı görmek için özellikle soluğu orada aldık. Acabâ hatırlar mı derken hemen 

*HOŞGELDİN KAHRAMAN*

dedi. Hâfızasına mâşâllâh. Biz de  "kim kime hoşgeldin diyecek? dedik. Meğer kendisi KONYA Seydişehir'li imiş. İç Anadolu'dan olduğunu biliyordum ama buna dikkât etmemişiz demek ki.

*ALİ ERKAN HERYERLİ!*

Gerçi o hepimizin Ali Erkan'ı. Türkiye'de "heryer'li" gibi bir bakıma. İçimizden biri yani. Biz kendimizi bildik bileli hep dâvâsının yolunda. Gitmediği yer yok. Belki yılda birkaç kez tüm ülkeyi dolaşıyor. Yurt dışı hâriç. Nereye dâvet edilse yollara düşmekten geri durmaz. Gittiği heryerde ailelerde, gençlerde, okullarda, yurtlarda, vakıf ve derneklerde bir heyecan dalgası oluşturur. Ruhları canlandırır. 

*YARIM ASIRDIR YOLLARDA*

50 yıldır yollarda. Anlatmaktan usanmaz. Dinleyenler de dinlemekten. Anlatışı gâyet içten ve doğaldır. Âileden biri gibidir. Neyse odur. Kendini zorlamaz. Samîmîdir. Allâh CC gençlerimizin Ali Erkan Ağabeyine sıhhat-âfiyetler üzere daha nice eğitim ve dâvet yılları idrâk etmeyi lûtfeylesin. Sayılarını çoğaltsın.

*DERDİ KAYIPLARI BULDURMAK!*

50 yıl sâdece anlatmadı. Aynı zamanda 50 civârında esere imza attı. Daha önce Ordu'ya Ensar Vakfı dâvetiyle geldiklerinde çok görüşmüştük. Şimdi de kitaplarını yayınlayıp imzaladığı ENSAR STANDI önünde buluştuk. O, tavırlarıyla zâten bir ensar. Mâlum ensar yardımcı demek ve anlamını da daha çok Mekke'den Medîne'ye hicret eden mekkeli müslümanlara yardımcı olan ENSAR'dan alıyor. O bugün, tıpkı ülkemizin sığınmacılara kucak açıp yardımcı olarak ensar vasfını perçinlemesi gibi onun bir evlâdı olarak, gerçek hüviyetine cüdâ düşürülen, yollarda kaybedilmeye, uçuruma yuvarlanmaya çalışılan milletin evlatlarına öncelikle zihnen, fikren ve îtikâden yardımcı, yâni Ensar olmaya çalışıyor. 

*HEM ENSAR, HEM MUHÂCİR!*

Rabbimiz onu ENSAR defterine yazıp, Ensar olmak için hicret edip yollara düşerek MUHÂCİR vasfının da hakkını veren üstâdımızı o kervanın öncülerine katarak haşr ü cem eylesin. Âmîn. 

Ali Erkan Bey'le Ordu'daki bu ilk buluşmadan sonraları da çeşitli yerlerde çok tevâfuk ettik. Kitaplarından almıştık. Burada da bu yıl Mart ayı baskısı olan son kitabını bize imzaladı. Allâh CC râzı olsun. Son tahlilde, daha önce HAYÂTINI, bu defâ da 

*EĞİTİMDE HZ. MUHAMMED (SAV) MODELİ ve SUFFE OKULU*

'nu yazdığı ve heryerde ÖRNEK UYGULAMALARINI REFERANS GÖSTERİP anlatarak öğrettiği Efendimiz SAV e komşu olanlardan eylesin. Rabbimizin daha nice güzel eserlere imza atmaya kendisini muvaffak kılması niyâzıyla teşekkürlerimizi arz ediyor, cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz...

*DURAN ÇETİN DE VELÛD BİR YAZAR*

O gün ayrıca, kitaplarının yayınlandığı ve Ensar'la bitişik BEKÂ YAYINLARI Standında, Ali Erkan Bey gibi velud yazarlarımızdan Duran ÇETİN Bey'le tevâfuk ettik. Görebildiğim kadarıyla 50'nin üzerinde esere imza atmış. İlk görüşme daha çok tanışma gibi oldu. Birkaç kitap aldık. Kendisi de hediye etti ayrıca. 

*HEM MRSLEKDAŞ, HEM BRANŞDAŞ!*

Duran Bey de Konyalı ve kendini bir öğretmen olarak kelamıyla, bir yazar olarak ta kalemiyle hizmete adamış gayretli bir meslektaşımız.

Tanıştık, ayrıca bir branşdaş olarak arkadaş da olduk. Baktık; Facebook'ta zâten arkadaşmışız. Yayınevi olarak ta öyle. Bizim ÜMİT ÇİÇEKLERİ kitabımızın 2. Baskısı Beka'da yapılmıştı. 

Binâenaleyh; sohbet programına da katıldık. Dolayısıyla daha da tanışmak istiyoruz. İnşâllâh birgün okuluna gitmek düşüncesindeyiz. O zaman hem kendisi, hem de kitaplarından daha geniş söz ederiz.

*CÜMLESİNİ, CÜMLEMİZİ...*

Evet; bugün iki Konyalı yazardan kısaca da olsa söz ettik ve köşemin bitti yerdeyiz. Her iki yazarımız da hayırlı, bereketli ömürler, hizmet ve istikâmet üzere gönüllerince bir performans diliyor; Rabbimizin cümlemize Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşmayı lûtfetmesi niyâzıyla cümleye Konya'dan sevgiler-saygılar wes'selâm...

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları