HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

UFUK ERSOY KAPAK OLSUN!

18 Kasım 2023 Cumartesi Saat: 10:20

Kadir kıymet bilinmedi hiçbir zaman bu şehirde. Özellikle kültür ve sanat dallarında olağanüstü çalışmalara imza atan hiçbir sanatçımızın kadri kıymeti bilinmedi.

Kimler geldi geçti bu şehirden! Kimi cebine sarıldı, yükünü tuttu, kendine Müslüman oldu. Kiminin ise hiç ama hiç kadri kıymeti bilinmedi.

Son örneği mi! Gazetemiz yazarlarından ve Kanalordu Tv’de program yapımcılığı yapan Ufuk Ersoy’dan bahsediyorum. Adam yıllarını TSE’de harcamış, devlet memuru iken kültür ve sanata sarılmış. Aslında kültür ve sanat aşkı ona çocukluk yıllarında sarılmış.

İyi ve köklü bir aile çocuğu Ufuk Ersoy. Ailesinin, Ordu’da her daim sözü geçen bir kuşaktan gelen bir aşık. Kültür ve sanat dallarında yıllarca o bizim meşhur OBKT’de de emek vermiş gösteri üzerine gösteri, sahne üzerine sahneler sergilemiş.

Ancak gelin görün ki, bu adamın son 10 yılda yaptığı ve ortaya koyduğu projelere kimse kulak vermiyor. Adamın eserleri hep sümen altı ediliyor. Bizim kültürün başında oturanlar bütün kurumlar dahil, adamcağızın bütün föylerini hep sümen altı yapmışlar.

Ne oldu şimdi! Ufuk Ersoy’un son çocuklara yönelik yazdığı, “Önce Kalite, Kalite Kulübü” eseri ta gitti İzmir’de sahnelendi. Niye? Çünkü Ordu’nun kültür ve sanatta suyu çıktı da ondan işte.

Adam 65 yaşına merdiven dayamış, 25 tane eser ortaya koymuş, ama bugüne kadar hiç kimse bir zahmet yüzüne bakmamış.  Ersoy’un “Önce Kalite, Kalite Kulübü” eseri İzmir’de sahne alınca kıyamet koptu mu? Koptu.

Vay efendim bu eser önce niye Ordu’da sahne almadı da, İzmir’e gitti? İşte bu sorunun muhatapları şimdi çıksın paşa paşa Ordulu çocuklara ve velilerine hesap versin.

Beyler! Ufuk Ersoy kapak olsun size.

Ufuk Ersoy teşekkürler sana. Bir Ordulu olarak İzmir’den çok güzel bir kapak yolladın bizimkilere. Kapak hangi tencereye uyar veya uymaz bilmiyorum. Ama sen azminden ve yolundan sakın dönme emi…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları