HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

DÜNDEN YARINA HOCALARIMIZ ve BİZLER...

23 Kasım 2023 Perşembe Saat: 10:21

 

Öncelikle, dünkü; "Merhum İsmet SELİM, ya da; Yusuf KARATAŞ Yazmalı mı?" başlıklı yazımızı hatırlatıp, bugünkünün de oraya atfen, bir nevî onun devâmı sadedinde olacağını belirterek söze başlıyoruz.

*DERİN İZLER, ENGİN HÂTIRALAR*

Ordu'da müftü olarak 22 yıl gibi bir rekor zamana imza atan, buradan gittikten sonra da burayla bağlarını koparmayan ve de yüreklerde iz, hâfızalarda zengin hâtıralar bırakan merhum İsmet SELİM Hocayla ilgili Yusuf KARATAŞ hocamızın bir paylaşımı ekseninde yazdığımız bu yazı ve bu meyanda kendisine yaptığımız HÂTIRA KİTABI yazma teklifi câmiada geniş yankı buldu.

*YORUM ve DEĞERLENDİRMELER*

Bunlardan birkaçını paylaşıyoruz bugün. Sözü uzatmamak, dolayısıyla köşeyi fazla taşmamak adına doğrudan değerlendirmelere geçiyoruz:

*NÛRİ HOCAM; ALLÂH RÂZI OLSUN*

"Çok değerli Nuri hocam Allah razı olsun ziyadesi ile teşekkür ederim Rabbimden sağlık sıhhat ve afiyet dilerim sağ olasın var olasın Allah'a emanet olasın..."

(Yusuf KARATAŞ)

*HOCALARIMIZA TEŞEKKÜRLER*

Yusuf hocam yüreğinize sağlık. Allah razı olsun. Nuri hocam size de ayrıca teşekkür ediyorum. Sağolasın var olasın."

(Mustafa KEPELİ)

*"NE DE GÜZEL YAZMIŞSINIZ"*

(Hacıbey VAROL)

*KÂBİLİYET MES'ÛLİYETTİR*

"Allah'ın herkese, ayrı ayrı kâbiliyet ve nimetlerin sorumluluğu olsa gerek."

(Hüseyin GÜRLEYİK)

*HEPİMİZDE EMEĞİ ve HAKKI VARDIR*

"Nuri bey kardeşim; Saygıdeğer müftümüz  merhum İsmet Selim hocamızla ilgili Ordu müftülüğü öncülüğünde bir anma proğramıyla bir ilke imza atmayı teklif ediyorum."

*ÖRNEK BİR ANMA YAPALIM*

"Bir komite oluşturalım. Ben görev almaya varım. Benim gibi yüzlerce arkadaşlarımızın da görüşümü destekleyeceğine yürekten inanıyorum. Hepimizde emeği ve hakkı vardır. Allah mekanını cennet eylesin. Çok kıymetli eşi, yenge hanıma ve Nurşen kızımıza da, rahmet diliyorum. Yusuf hocama ve size çok teşekkür ediyorum. Örnek  bir davranış olur. Selamlar."

(Sebahattin ÖZTÜRK)

*BU, DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİNE UYAR*

"Sebahattin Öztürk hocam, kanaatimce bu işi Din Görevlileri Derneği başlatmalı."

(Kul MURTAZA)

*O GÜZEL EZANLARI SEN Mİ OKUYORSUN?*

"Hem Yusuf hocama hem de siz Nuri Kahraman hocama bu güzel yazılarınızdan dolayı ben de canı gönülden teşekkür ediyorum. Babamın görevi nedeniyle Ben de kendisini yakından tanıyor idim. Bir gün babam için sevk almaya gittiğimde (İmam Hatip öğrencisi idim) kimin oğlusun dedi bana."

*BABAMIN OĞLUYUM!*

"Ben de bugünkü gibi hatırlıyorum babamın oğluyum dedim. Öyle güzel tebessüm etmişti ki sanki kahkaha atacak sandım. Tamam da dedi babanın Bir ismi var değil mi dedi. Dedim Seyfettin hocanin oğluyum. Öyle mi dedi o güzel ezanları sen mi okuyorsun diyerek gönlümü okşadı."

*BİTLİS'TE DE FAYDASINI GÖRDÜM*

"Okulu bitir hemen seni görevlendireyim dedi sağ olsun Ben burslu okuduğum için Kur'a Bitlis'e çıktı. Bitlis'e gittiğimde Bitlis müftüsünü aradığını hakkında iyi şahitlik yaptığını bu vesileyle onun nimetini orada gördüğümü ifade etmek isterim ve ben de rahmetle hürmetle saygıyla hocamı anıyorum."

*MAKSAT HÂSIL OLMUŞTUR*

"Nuri kahraman ve Yusuf Hocam gibi edebi olarak yazamasam da onunla ilgili bir hatıramı yad etmiş oldum maksat hasıl olmuştur diye ümit ediyorum..."

(Muhammed ERSU)

*ALLÂH ALLÂH! BU İŞ ÇOCUKLARA MI KALDI?!*

"Yıl 1977 ordu ihl'yi bitirdiğim yıl imam-hatiplik sınavına girmiştim. Yazılım çok iyi geçmiş en yüksek notu almıştım. Sıra sözlü mülakata gelmişti. Kapıda beni görünce

*- senin burada ne işin var?* Dedi.

- İmamlık sınavına geldim dedim.

*- Allah Allah bu iş çocuklara mı kaldı?* dedi içeri girdi.

Sıra bana gelince bir yazılı kağıdına bir bana baktı. Okulda ki durumumu sordu. İki aşır bir ezan okuttu. Hayırlı olsun dedi.

Üç hafızın ardından dördüncü olarak imamlığı kazandım. Çubuklu köyüne de tayinim yapıldı ama

*samsun Y.İ.E Kazandığım için çalışmak kısmet olmadı.*

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

(Ahmet GEMİCİ)

*ASİL İNSAN İZ BIRAKIR*

"Acizane benimde kıymetli müftüm ile bir anım olmuştu . Yusuf Hcm ve devrem Muhammet Ersu Hcm kaleme almışlar birde ben yazarsam sıkıcı olur düşüncesinden hareketle şu anda vaz geçtim .                Asil insanlar yürekte iz , gönülde söz , ardından köz bırakırlar… slm ve dua ile...

(Yaşar GÜL)

*ÂDETÂ BİR ROMAN OKUR GİBİ!*

"Kıymetli Müftümüze Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Ne güzel yazmışsınız. Elinize yüreğinize sağlık Adeta bir roman okur gibi filim izler gibi gözlerimin önünden bir film şeriti gibi geldi geçti..."

(İsmail BAŞARAN)

*SÖZ UÇAR, YAZI KALIR*

"Çok da güzel olur "Söz'ü yazı ile zincire vurun"

Yusuf Karataş hocamız ÜZÜNTÜ yıllar ordu merkezde çalıştığı için sadece merhum İsmet Selim değil diğer müftü hocalarımız ve dar-ı bekaya göç eylemiş imam hatiplerimiz için de anılarını yazabilir."

*YENİMAHALLE MÜFTÜSÜ(!) DE YAZILIR!*

"Güzel bir vefa örneği olur. Gün gelir bir dostumuz da yeni mahalle müftüsü  Yusuf KARATAŞ hocamızı yazar... Hollanda anıları dahil TİEL DİN GÖREVLİSİ ...

sağlık sihhat ve afiyet dileklerimle...

Söz uçar;  yazı kalır..."

(Turan ALTUN)

*BANA, OKUMAYI TAVSİYE ETTİ*

1971 senesiydi. Aybastı Ortaköy merkez camii müezziliği için babam ın isteği ile bende sınava girdim.biraz çekişmeli idi  samsun ıhokulu 4. Sınıfı (orta )bitirmiştim.

Bana durum sorgusunun yaptı.

Ve okumamı tavsiye etti.

Yalı camii  imamı Merhum Mahmut Yıldız miydi Nuri kardeş?

Çok dramatik bir akibet yaşamışlar.

Rabbim cümlesini rahmet eylesin

Bu vesileyle paylaşımlar için de çok teşekkürler...

(Kerim EREN)

*DAHASI YAPILMALI*

Evet; tanıyanların söyledikleri böyle. Sebahattin Ağabey ayrıca telefonla da aradı. İsmet SELİM Hoca için ayrıca geniş katılımlı bir anma proğramı da yapalım dedi.

*KÖŞEDEN KİTABA DOĞRU*

Tüm bunlar iyi gelişmeler. Bizim öteden beri köşe yazısı bazında yapmaya çalıştığımız ve de dahasını arzuladığımız geleceğe dönük hâtıra kaydı niteliğindeki çalışmaları genişleterek boyutlandıracak adımlar.

*TÜM HOCALARIMIZA RAHMET NİYÂZIYLA*

İnşâllâh öyle olur umûduyla sözü bağlıyor, üzerimizde emeği olan tüm hocalarımıza Yüce Rabbimizden engin rahmetler ve de tüm sevdiklerimizle berâber Efendimiz SAV in komluluğunda bizleri buluşturması niyâzıyla cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları