HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

BATAN GEMİ OLSUN; GÜNÜ UNUTMA YETER!

28 Kasım 2023 Salı Saat: 10:36

 

Günler hızla geçiyor. Bu yılın yaprakları da hevenk hevenk  dökülüyor. Soğuk havaya yer açan son ılık rüzgârlar fırtınaya dönüşerek yaprakların ahrını almaya çalışıyor.

Bu arada aslında rüzgarların önüne katılıp giden hayatlarımızdır. İşte bir yıl daha gitti sararan yaprakların ardı sıra.

Yıllar giderken biz günlere takılıyoruz. Hep, günleri hoş etme peşindeyiz. Bu bir oyalanma mı, yoksa gerçekte gerçekle yüzleşip gerçeğin aynasında gerçekle yüzyüze gelip ona liyâkat ve vefiyyet meyânında boyalanma mı?

İsterseniz bu sorunun cevâbını, yine dünkü paydaşımız Sâlih YAZICI gibi İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nden arkadaşımız Sâlih DÂNE Bey Hocamızın satır aralarında bulmaya çalışalım; buyrun:

*GEMİLERİN Mİ BATTI?*

"Ne düşünüyorsun, gemilerin mi battı? Batan gemi olsun, sana bir şey olmasında. Ya olursa ehh olabilirse."

*BAKSANA; HERGÜN BİR "GÜN"*

"Baksana ülkede her gün bir gün kutlanıyor en son öğretmenler günüydü. Ögretmenlerimiz aldıkları enerji ve manevi gıda ile yarın aşkla şevkle öğrencilerine kavuşacaklar."

*BİZİM MEMLEKETTE HER GÜN BAYRAM!*

"Güzeldir bizim memleketimiz adeta bayramlar, şenlikler, kutlamalar, ziplamalar, kahkahalar, eşinmeler, güzellikler ülkesidir bizim ülkemiz."

*BİR DE CANAVARLAR OLMASA!*

"Bir de şu hayat pahalılığı denilen, enflasyon denilen canavar olmasa. Bir de şu azgın ev kiraları olmasa tam yaşayacak cagdayiz. Hastaneler, postaneler, pastahaneler, hayvan bakım evleri, yaşlılar için huzur evleri, çocuklar için, evlatları rahatsız olmasın diye bakım evleri."

*HİÇ KİMSE İÇİN YOK YOK!*

"Ayrıca çocuklara çağdaş kreşler, gençlere spor salonları, akşamcı vatandaşlar için servis hizmetleri, yaşlılar için camiler, mezarlık hizmetleri; adamın imrenesi geliyor, şu hizmetlere."

*AH ŞU DOLAR YOK MU?!*

"Gel gör ki dolar emmi milletin zevkini kursağında bırakıyor! Olsun; milletimiz onu yenmesini de bilir. Buraya kadar çok güzel fakat bir günümüz var ki o gün için bir hazırlık yok, veya hiç hatirlamak istemediğimiz bir."

*BİZİM GÜNÜMÜZ HANGİSİ?!*

"Ölü günü, diri günü derken gerçek gelip ensemizden yakalayacak. Hangi gün? Elbette مالك يوم الدين Ceza günü; metin ve de çetin bir gün  Diyeceğim o ki, bugünü de unutmayalım."

*BÜYÜK İMTİHANLAR, KÜÇÜK HESAPLAR!*

"Hep daha bir büyük imtihanlar içindeyiz bir kaç senedir. Pandemi, depremler, Ukrayna savaşı, ekonomik savaş; şimdi de Gazze savaşı."

*GAZZE'DEN SİYÂSETE*

"Siyaset dünyasında da yavaş yavaş isinmalar, yalanlar-dolanlar, atışmalar, sataşmalar, adam kayırmalar, torpiller kıran kırana."

*HİZMET AŞKI, MAKAM KÖŞKÜ!*

Karni agriyanlar, mideleri delinenler, siyaset oklarıni birbirine çektiler bile. Masallah ne kadar millete hizmet aşkıyla cayır cayır yanan baba yigitler varmış bunu da bir aşama sayabiliriz."

*HOŞGELDİN, SAFÂLAR GETİRDİN*

"Son güz çıkıyor, karakış geliyor. Hoş geldin  Safa geldin; seni kovacak değiliz ya. Başımızın üstünde yerin var."

*AHVÂLİ BEYÂN BİZE, YORUMU SİZE!*

"İşte böyle dostlar ahval-i dünya; yorumu size bırakıyorum..."

*BİTİMLİ GÜNLERDEN SONSUZNHAYÂTA*

Evet; sonuçta herşey bilinçte düğümleniyor. Gündür, haftadır, aydır, yıldır, ömürdür; tüm bu bitimli zamanları bitimsiz gün için hazırlık olarak görüp ona göre değerlendirebiliyor, gerekirse Gazzeli kardeşlerimizin yaptığı gibi, tüm bu imkânları sunan Yaratanın İ'LÂ-YI KELİMESİ, yâni Hak dâvâsı uğruna tüm bu nîmetlerden ferâgat edebiliyor muyuz?

*AYARLI ve DUYARLI YAŞAMAK*

İşte o zaman başardık.

Rabbimiz tüm günlerini sonsuz zamanlara ayarlı ve duyarlı olarak yaşayanlardan ve de böylelikle kulluk imtihanını başaranlardan, son tahlilde tüm sevdikleriyle berâber Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşanlardan eylesin; Âmîn.  

*BURADA DA, ORADA DA; İNŞÂLLÂH*

Sâlih DÂNE Bey Hocamıza teşekkürlerle berâber, hep birlikte, burada olduğu gibi orada da görüşebilmek dileğiyle cümle dostlara sevgiler-saygılar wes'selâm...

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları