HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

CÂMİSİZ BAHÇELER, NASİPSİZ BAŞKANLAR, BİR ÜMİT ÜMİTLERİMİZ!...

13 Şubat 2024 Salı Saat: 09:46

Şu sıralar havalar da oldukça müsait ya, Cumâ Giresun, Cumartesi Eymür Köyümüz, Pazar gün de Eymür'ün devâmı niteliğinde ailemizin çınarı babamızdan sonra insanlık ve ünsiyeti, sevecen, samîmî kişiliğiyle, bizden oldukça küçük yaşta olmasına rağmen mânen DERT ABLASI, bu anlamda PINARIMIZ diyebileceğimiz kardeşimin kabrini ziyaret meyânında Piraziz'e gittik. Fikir, Eymür'de olduğu gibi burada da Yusuf Kerem'e âitti.
*MUHSİN AYDIN ENİŞTE, ALİ RIZA KARDEŞ*
Muhsin Eniştemizde çay, Ali Rıza AYDIN bey kardeşte kahve ve hasbihâllerden sonra namaza geçtik. Oğlum merkezî ezan okudu.
* EMİN AYDIN, YÂKUP PALAVAR HOCALAR*
İkisi de hâfız olan ve okuyuşları iyi olan Emin AYDIN ve Yakup PALAVAR Bey hocalarımız da Yusuf'u ezanı ve imâmetini  çok beğendiler.
Merhûme kız kardeşimiz ve cümle ehl-i iman için yaptığımız okuyuş ve ev yanlarında biraz dolaştıktan sonra ikindiyi de SARAYBURNU CÂMİİ'nde kılalım dedik.
*EZAN BİZDE; DEVÂMI MÜŞTEREK*
Orada da ezanı okumak bize nasip oldu. Müezzinliği de Yûsufla ortaklaşa yaptık. Bu anlamda bugün hem nasipliydik hem de formumuzda çok şükür.
*ŞADIRVANIN SUYU YAYLADAN*
Ancak, havanın güzelliği bir yana bizi asıl câmi ve etrafında solunan toplumsal havanın güzelliğiydi. Daha avluda millet  suyu yayladan gelip şarıl şarıl akan şadırvanın etrafında kümelenmişler, su kaplarını dolduruyorlardı.
*BAHÇE CIVIL CIVIL, BANKLAR LEBÂLEB*
Millet bahçesi kısmı cıvıl cıvıldı. Torunfan dedeye her yaştan insan, âileler ve arkadaş toplulukları bahçede her şeyden önce temiz hava soluyup muhabbet ediyorlardı.
*GİRİŞ, GRLİŞMEDEN, DERD Ü MERÂMA!*
Bu kadar girişten sonra sözü dünkü paylaşım ve yorumlara, daha doğrusu asıl dert ve meramımıza getirelim:
*HİÇ, CÂMİSİZ MİLLET BAHÇESİ OLUR MU?*
Peşin söyleyelim; Dün BULANCAK'TA GÖRDÜK ve; İşte MİLLET BAHÇESİ böyle olur dedik. Başta paylaşım düşüncesi olmadığı için her taraftan fotoğraf yok ama dün hava da güzel, câmi de ortasında yer aldığı için *BULANCAK MİLLET BAHÇESİ* dört bir yanıyla cıvıl cıvıldı.
*BAHTSIZ HALK, NASİPSİZ BELEDİYE*
Bu projeyi sıradan bir LAYLAYLOM PARK gibi düşünen ve câmi deyince hop oturup hop kalkan millî irfan ve mânevî kazanç bilincinden NASÎPSİZ belediye başkanları ve tüm ölmeden önce uyanası gâfil etkili ve yetkililerin dikkâtine sunulur.
Bir defâ adı üstünde;
*MİLLETİN BAHÇESİ HİÇ CÂMİSİZ OLUR MU?*
Hem de böyle büyük olmalı ki millette daha bir güçlü yaslanma ve güven hissi vererek rahatlıkla gelme duygusu uyandırsın.
İşte BULANCAK MİLLET BAHÇESİ. Millet şadırvandan suyunu alıyor, çocuklar konşuşuyor. Büyükler çayını içiyor. İsteyen piknik yapıyor. Namaz vakti câmide. Çocuklar câmiin içinde de oyunda, kuşlar gibi cıvırdıyorlar.
*ALLÂH CC CAMİDEN SORMAZ MI?*
Milletin oyuyla gelenler milletin bahçesinde böyle bir câmiye nasılsın karşı olabilirler? Hiç Allâh'tan korkmazlar mı? Yarın öldüklerinde; Allâh niye câmi yaptın mı diye sorar, yoksa NİYE YAPMADIN diye mi? Hangisinin cevâbı kolay olur acabâ.
*EY BAŞKAN; YOKSA CÂMİ SEVMİYOR MUSUN?*
Ey başkan; koca başkan olmuşsun. Millet te seni akıllı diye seçmiştir. Mesele gâyet basit. Uyarmak bizden, Takdir sizlerden wes'selâm....
*NE DEMİŞLER; AŞK AĞLATIR, DERT SÖYLETİR*
Evet, câmi konusu Ordu'da hep bir dert olarak gelmiş, yara olarak kanamaya devsm etmektedir. Nitekim; yorumcu arkadaşlar da bu derdi doğruluyorlar. İşte bakınız neler diyorlar?
*LÂF TAM DA GEDİĞİNE KONULMUŞ*
Erdinç KESKİN: Lafı gediğine koymak budur.
Resim her şeyi gösteriyor, ifade ediyor lakin bizimkilere resim kâfi gelmiyor, anlatmakta gerekiyor.
Eyvallah Nuri Kahraman hocam."
*DERT ÇOK, DERT EDİNEN YOK!*
Hacıbey VAROL: "Önce dava adam olmak gerekir sonra vefa olmak gerekir sonra da kalbinde iman olması lazım insan sevgisi olması lazım. Selam sevgisi olması lazım hem de müthiş olur tabii ki varsa bunlar da"
*TOPLUM DUYARSIZ OLUNCA*
Mewlüt SEZER: "Camisiz Millet bahçesi olmaması gerekiyor. Fakat duyarsız bir toplumun olduğu yerde herkes istediği gibi at oynatıyor."
*ORDUDA ÇOK DOĞAL MAALESEF*
Murat SİVRİKAYA: Hiçbir yerde olmaz ama orduda olur hocam. Herkes kendine yakışanı yapıyor.
Mustafa SÂFİ: "Plan yok proje yok kilise olsa veya başka mabetler hepsi sıraya girerdi davul zurnayla papazlar ile açılış yaparlardı"  
*HEYKELCİLER KADAR OLAMIYORLAR!*
Hüseyin GÜRLEYİK: "Heykelciler kadar dertleri olsa yeter."
*BULANCAK BÖLGEYE ÖRNEK*
Hacı KAHRAMAN: "Gerçekten orası milletin bahçesi. Emek verenlerin ecrini bol eylesin Rabbim."
*BULANCAK HOŞ, YAZI GÜZEL*
Mehmet ŞÂHİN: 
*BAŞKAN ADAYLARININ DİKKÂTİNE!*
Mehmet ARSLANTÜRK: "Hocam yüreğine sağlık; hemen paylaşıyorum.
@Ordu büyük şehir başkan adaylarının dikkatine..."
*MİLLET KAALE ALINMIYOR!*
Erhan DÜZGÜN: Birilerini memnun etmek istersen ve müdürlerin onlardan ise bal gibi olur tarih şahit siz de yaşıyorsunuz sayın hocam.
*İYİ GÜZEL DE; OY VERMEYECEK MİYİZ?
Mustafa SÂFİ Kardeşimiz 2. paylaşımında; "Gündeminde cami olmayanlara oy vermemek gerekir..." diyor da, hiç kimsenin gündeminde yok. Dillerinde olabilse de hepsinin de günlerini gördük. Laf olsun diye, göz boyama keyfiyetiyle yapıyorlar. Özden bir dâvâ olarak değil.
*BİNÂLAR PLAZA, MABETLER KULÜBE!*
Yaptık dediklerine bakın; devâsâ sitelerin dibinde, orantısızlığıyla rahatsızlık veren kulübe denilecek boyutta binâcıklar. Samîmî olsalardı böyle gülünçlüklere meydan vermezlerdi.
*YAŞLAR GİDİYOR, BAŞLAR GÖNDELİÇ!*
Şu saatten sonra değişirler mi? Ancak şunu söyleyebiliriz ki; yaşlar gidiyor. Makamlar sa geçici. Bir kardeşiniz olarak diyorum ki bu câmi işini ciddiye alın. Ne lüzumsuz şeyler yapılıyor. Sonra vaz geçiliyor. Câmiye gelince herkes ince ve de ince hesapçı kesiliyor.
*HALKI BELKİ AMA, HAKK'I ASLÂ*
Belki halkı kandırırsın, şeytanın yardımıyla kendinize de bir kılıf bulmakta zorlanmazsınız ama sonuçta; eyvah, biz ne fırsatlar kaçırmışım, görevimizi -manevî anlamda- kötüye kullanmışız dersiniz ama son pişmanlık fayda vermez.
Rabbimiz cümlemizi konumunu bilenlerden ve Hakk'a karşı bunun hakkını verip dünyânın da âhiretin de mutluluğuna erenlerden eylesin; Âmîn wes'selâm....

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları