HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

SOĞAN-SARMISAK; BİR KISSA, İKİ LİDER, 4 ADAM...

19 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 09:57



"İnanmış 4 adam" Evet; Tabutumu taşısın; tam dört inanmış adam!" diyordu N.F.Kisakurek.
Hakikaten inanmış 4 adam yok muydu halbuki piyasa da bir sürü adam vardı, niye 4 adam 8 olmaz mı, 16 olmaz mı? musalla yeri ağzına kadar dolsa olmaz mı? Belki bundan keyf de alırdı.
*ACÂBA DÖRT'TEN KASIT NE OLAKİ?*
Acaba diyorum tabutun 4 kolu var her biri bir kolunu tutsun adalet olsun diye mi böyle söyledi. Ben böyle düşünmüyorum. Abdestin farzı dört olduğundan mı Seriatta 4 delil oldgundan mı (Kitap, sünnet,icmai ümmetv kiyas-fukaha) yoksa 4 mazhebin birer mensuplarını mı kasdetti (Hanefi, Şafi,Hambeli ve Maliki) veya 4 Raşit halifeye mi atıfta bulundu? (Ebubekr, Ömer, Osman ve Ali r.anhum). 
*GELGELELİM BİZİM HÂNENİN DURUMUNA*
Gelgelelim ölümden önce bizim evin haberlerine. Bizi ev nasıl, bizim evin yapısı, kapısı ve de kıblesi hangi yöne bakıyor?
*DUDAK BÜKÜLEN NÎMETLER!*
Bizim evde kaç çeşit kahvaltı var dudak bükülen nimetin suçu ne? Neden bizim evin çocukları besmeleyi hamdeleyi salveleyi , şükrü ve teşekkürü bilmez.
*BEN NEDEN ÖĞRETMEDİM?*
Ben neden ogretemedim hele ben cahilim öğretmeni niye ogretmedi. Sayi bizim takvimde akşam olunca gece başlar yani Gece 12den sonra baslamazdi. Demekki ben ben bayağı geride kalmışım.
*KONSERLER, KANSERLER VS.*
Haa az kalsın unutuyordum bizim evde TV dizileri, filmler, spor haberleri, konserler, kanserler bitmeden asla yatilmaz isterse saat 2 olsun üç olsun önemli değil.
*EV DAĞINIK, ORTALIK KARIŞIK*
Elbette bizim evde namaz proplemi olmazdı çünkü aile baştan sona çağdaş demokrat azicikta ataist, bir parçada deistti şeytana tapanlar bile vardı sizin anlayacaginiz çok aydın bir evdi bizim evimiz.
*KİTÂBÜL'FİTEN, DEHŞET HABERLER*
Dedemler ve çağdaşları o zaman cumayı bizim evde kilarlarmis. Ne yazdık başlığa " inanmış dört adam" Bir tarafa mı kayiyoruz yoksa Hadis kitaplarımızı son bölümü kıyamet alametlerinden ve ahır zaman fitnelerinden bahseder "كتاب الفتن" ismiyle anılır. İnsan bu haberleri okuyunca dehşete düşüyor. Düştük soğan ,patates derdine. Niye bu akşam kalem böyle yazdı.
*KAHRAMAN EMMİOĞLU*
Bugun cuma namazını Marmara İlâhiyat Fakültesi camisinde kıldık. Cumadan sonradan  ahlak abidesi, mücahid, bilim adamı, vakıf insanı siyasetçi doç.dr. Kahraman Emmioğlu merhumun cenazesine katıldık makamı cennet olsun kabri nurla dolsun herkes başının çaresine baksın.
*UYANMIŞ, İNANMIŞ ÜMMET*
İşte hayat ta bu memet da bu. Bizim evden size kelam ve selâmlar. Uyanmis ve inanmış bir ümmet özlemiyle...
(Sâlih DÂNE 16.2.24)
*KISSADAN HİSSE; BİZE DE DÜŞSE!*
Bir ağacın gölgesinde uyuyan Behlül DÂNE Hz lerini Harun Reşit uyandırır.
Behlül DÂNE hz buna çok kızar ya Harun ben rüyamda padişahtım bir birinden güzel saraylarım vardı her istediğim oluyor her dediğim yerine getiriliyordu sen geldin beni uyandırdın tahtımı başıma yıktın der.
*RÜYÂDA PÂDİŞAHLIK MI OLUR?*
Harun Reşit tebessüm eder a benim divane kardeşim hiç rüyadaki padişahlığa bel bağlanır mı bu kadar kıymet verilir mi ben uyandırmasamda sen uyanacaktın tahtında sarayında zaten yok olacaktı der.
*DÜNYÂ ÇARKI, MAKAM FARKI!*
  Bunun üzerine BEHLÜL DÂNE hz seninle benim aramda sadece bir tek fark var ya emir benim tahtım sarayım gözümü açınca yok oldu seninki de gözünü kapayınca yok olacak sen neden bu kadar bel bağlıyorsun?
*HARAMIN AZÂBI, HELÂLİN HESÂBI*
    Makam, mevki, şan, şöhret ve servet gözünü kapadığında hiç bir işe yaramaz bunlar için hainlerin yanında olanlarla iş birliği yapılmaz siyaset yapacaksak şehit Liderim Muhsin Başkan gibi yapacağız biz onun hiç yanlış yerde durduğunu görmedik haramın azabı olduğu kadar helalin de hesabı var. İlkelerimizle büyümek lazım ilkesiz büyümek ne lazım…
(Ali Mazhar Kır)
Bugünlük te bu kadar. Cümleye Fatsa Konferans Salonu'ndan sevgiler-saygılar wes'selâm...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları