HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

SEDAT AKKÖSE

SEDAT AKKÖSE

VİCDANLI KALABİLMEK,.!

22 Şubat 2024 Perşembe Saat: 09:42

Bir insanın en çok vicdanlı olanını sevin, yakışıklılık, güzellik gelip geçicidir.

Para,mal, mülk hepsi tükenir.

Ama vicdan kalıcıdır sırtınızı yaslabileceginiz en güvenli yerdir.

Güzel şeylerin olsun... Onlara sahip ol, ancak onların esiri olma. Ve onların sana sahip olmasına da asla izin verme... Yaşamının en temel hedefini, kendinden daha önemli şeyler için yaşamak, ‘İnsana hizmet etmek’, hem kendi ‘Ruhunda huzur bulmak’ ve hem de onların ‘Gönlünde yer almak’ olarak belirle.. Doğayı ve can taşıyan diğer varlıkları sevmeyi de  unutmamalıyız. Bilmelisin ki, bu yaşamın asıl adı ‘Anlamdır...’ Ve işte bu bilinçle kazanılan her başarı tamdır..

 

Ne kadar büyük bir eve sahip olduğun, sürdüğün otomobilin ne denli gösterişli

 

olduğu, ya da fiziksel olarak ne denli Yakışıklı veya Güzel olman önemli değildir.. Çünkü bu dünyadaki yaşamın sonunda yanına alacağın tek şey senin ‘Vicdanın’ olacaktır. Sen daima vicdanını dinle. Göreceksin ki, neyin doğru olduğunu o bilir ve o sana yaşamın karşılık beklemeden ihtiyacı olan başkalarına hizmet etmek olduğunu, mutlaka söyleyecektir... İnanmıyorsan oku, aç bak Dinsel Metinlere, onlar da sana aynı yolu gösterecektir..

 

Servet sahibi olmanın birçok çeşidi vardır ve Maddi Servete sahip olmak onlardan sadece bir tanesidir.. Bil ki, Onurlu, Vicdanlı, Dürüstsen ve çevrende seni seven bir topluluğa sahipsen, işte o zaman sen gerçek bir servet sahibisin... Yaşama derinden bağlıysan, başını Vicdan Yastığına rahatlıkla koyuyor ve her sabah ‘Gönül rahatlığı ’ içinde, nereden gelip,

 

nereye gittiğini bilerek kalkıyorsan, inan ki bütün zenginlikler senin demektir..

Çevrendeki birçok insan, Yüzler, binler ve belki milyonlar sana, ‘Peşine düşeceğin tek servetin Maddi Servet olduğunu’ söyleyebilir. Ancak bu doğru değildir... Sadece yanlış zirveye ulaştığını görmek için, yaşamı bir dağa tırmanarak harcamanın ne anlamı var.. ? İstersen dön de bir bak, her şeyi anlatacaktır sana, şu hazin mezarlıklar…!

Arkandan söyleyecekleri çok iyi bir insan vicdanlı insandı sözü senin zenginliğin olacaktır yoksa maddi zenginliğin olup insanlığa bir yardımın bir iyiliğin dokunmadan bu dünyadan gitmek değildir...

Hayatta daima gerçekleri savun ve iyi ol, takdir eden olmazsa bile vicdanına hesap vermekten kurtulursun...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları