HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

MURAT ERTAŞIN ERBAKANI, HEPİMİZİN HOCASI...

28 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 10:00



Bizim, merkezi İstanbul/Eyüp'te, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği adıyla bir kuruluşumuz var. 40 civarında şubesinden biri de Ordu ve âcizâne biz ilgileniyoruz.
İstanbul en faal şûbemiz. Onu bize göre Manisa, Erzurum, Çorum, Konya ve Osmancık şûbelerimiz tâkip ediyor. İnşâllâh bir tanıtım yazısıyla berâber diğer şûbelerimizden de söz etme imkânımız olur.
*İLLÂ YAZAR OLMAYA GEREK YOK!*
Bugün; güncelliği bağlamında Erzurum Şûbe Başkanımızın yazısını paylaşıyoruz sizlerle.
Neden derseniz; hem çok güzel kaleme alınmış, hem de hepimize örnek. Aslında hepimiz, illâ yazar olmamıza gerek yok, içimizdeki, daha doğrusu hayat çizgimizdeki Erbakan'ı sosyâl medya ya da dost meclislerinde, âile ortamlarında paylaşarak gerek kendimizin, gerekse ülkemizin geçmişine dâir tespitleri, geleceğe dair tasavvurlarımızı ortaya koyabiliriz. Bu, birkaç kişinin yazısıyla berâber kitaba da dönüşebilir.
*KİŞİLİK VE DE KİŞİLİĞİN ÖNEMİNE MİSÂL*
Diğer yandan, Erbakan üzerinden, bir kişinin bir ülke, hattâ ümmet, hattâ insanlık için ne önemli görevler deruhte edebileceği husûsunu örnekleyebiliriz.
*ERBAKAN HEPİMİZİN TÂRİH ve de TÂLİHİ*
Her neyse, biz şimdi sadede gelerek, okurken içerisinde kendimizi de bulduğumuz yazıyı, inşâllâh   örnek de alarak bir vesîleyle ortaya koymaya çalışacağımız ümîdiyle Murat ERTAŞ üstâdımızın müsâmahasına sığınarak teşekkürlerle berâber sizlere sunuyor; Rabbimizin merhum hocamız ve benzerlerinin yerlerini boş koymaması niyâzıyla cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...
*GEÇMİŞTEN KIYÂMETE ÖRNEK BİR KİŞİLİK(nk)*
"M ü c a h i t E R B A K A N !"
(Erbakan'ın haklı olduğunu ancak 30-40 yıl sonra anladıklarını(!) itiraf(!) edenlerin ülkeye ve siyasete dair bugünkü fikirlerine nasıl inanacağız?)
*KULAK ÂŞIK OLURMUŞ GÖZDEN EVVEL*
Önce kasetlerden dinledim sesini... Almanya'da Milli Görüş Teşkilatı'nın hazırladığı konferans kasetlerinden... MSP'nin son dönemine rastlamıştı aklımın kesmeye başladığı çağlarım... Eğitmen ve öğretmen olan dedelerim CHP'liydi, baba tarafımdan akrabalarımızın hemen tamamı "Türkeşçi"... Dedemle sürekli çatışan babam "Erbakancı"... Belli, Almanya'dan kapmıştı bu sevdayı... MSP'nin anahtarından ziyade evimizde "Milli Görüş" kelimesi ve amblemi vardı...
*KADAYIF SÖYLEMİ İSTİHZÂ MALZEMESİYDİ*
Babam Almanya'da olduğu için dedem sık sık bize gelirdi. 7-8 yaşlarındayım. Televizyonda Erbakan çıkınca dedem istihza eder, eğlenirdi... Erbakan'ın meclisteki meşhur "kadayıf" örneğini taklit ederdi mesela...
*İHSAN YAĞIZ HOCA VE DAYI TARAFIM*
Dayılarım ve oğulları, annemin tarafı hep Erbakancıydı. İHL'de öğretmen olan ve anne tarafımdan akraba olan rahmetli İhsan Yağız hocamızın tesiri miydi, bilmiyorum. Bizde okul demek İHL demekti. İHL'de okumak büyük oranda "Erbakancı" olmaktı.
*TORTUM, NARMAN, DEMİREL*
Çocukluğum ve gençliğimin geçtiği Kavak Mahallesi küçük bir Tortum'du, annem de Tortumluydu... Tek tük Narmanlı ve ova köylüler vardı. Komşularımızın hemen tamamı "Demirelci"ydi.
*ŞERGADA DAĞ MAHALLESİ, ECEVİTÇİLER*
Kavak'ın yanındaki dağ mahallesinde ise "Ecevitçi"ler çoktu. Bunu ilkokula giderken yolumuzu kesip hangi partili olduğumuzu soran "şergada" dağ mahalleli çocuklardan anlardım. Annem tembihlerdi: "Soran olursa ekmek partisinden deyin." 7-8 yaşlarındayız düşünün... Annemin sözünü tutardık; ama dayak yerdik yine.
*ERBAKANCI OLMANIN O ZAMANKİ BEDELİ*
Çocuktuk, gençtik ve mahallede Erbakancı olmanın yalnızlığını çekiyorduk.
Mahallede, okulda, çarşıda, pazarda rastladığım büyük küçük herkes Erbakan'a güler, onunla alay ederdi. Söyledikleri çok uçuk kaçık şeylerdi, hayaldi, onlara göre. Ve buna içten içe öfkelenirdim.
*ERBAKAN GÜZELLEMESİ, ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI!*
(1970'lerde, 80'lerde, 90'larda onunla alay edenlerin 2000'lerden ve bilhassa 2010'dan sonra Erbakan güzellemesi yapmasına itibar etmedim hiç. Bu tutum, bugünkü iktidara, Erdoğan'a garezlerindendi kanaatimce. Erbakan artık siyasi rakip ve tehdit olmaktan çıkmıştı, nasıl olsa... Onların çoğu "ölü Müslüman" seviciler gibi...)
*KARASU KÜTÜPHÂNESİ, AET, TAKLİTÇİ ZİHNİYET!*
Karasu Kütüphanesi mahallede Erbakancıların toplandığı yerdi.
Bizim küçük zihnimizde ise "ağır sanayi, fabrika, AET Hıristiyan Topluluğu, Kıbrıs, İslam Birliği, millî ve manevî kalkınma, Müslüman, Afganistan, İsrail, mason, ahmak, taklitçi zihniyet, vesayet, şuur, tam bağımsız Türkiye, siyonistler..." gibi kelimeler, kavramlar kazınıyordu.
*ÂDİL DÜZEN, VÜCELER, DEVLER; YEPYENİ ŞEYLER!*
Sonraları "Adil Düzen" kavramıyla tanıştık. Onun her konferansında ve mitinginde diğer siyasi liderlerden çok farklı şeylerden bahsettiği dikkatimden kaçmıyordu. Muhakemeli, mukayeseli, matematiksel, mantık ve ispata dayalı, analitik düşünceyle kurduğu cümleler beni ziyadesiyle etkiliyordu. Herkes aynı şeyi söylerken Erbakan yepyeni şeyler söylüyordu. Milletimizin yenilmişlik, eziklik, kabul edilmişlik psikolojisinden çıkması için kan ter içinde çalıştı, çabaladı. Cüce değilsin, sen bir devsin!
*UĞUR MUMCU, MADIMAK, MOSSAD!*
Ülke içindeki her türlü terör olayından sonra MOSSAD ve İsrail'i işaret ediyordu. Uğur Mumcu katledildiğinde ülke içinde herkes birbirini suçlarken o yine yabancı istihbarat örgütlerini öne çıkardı, Madımak olayında da...
*28 ŞUBAT; BABAM, ANNEM, TELEVİZYON!*
28 Şubat sürecinde Refah Partisi kapatılma kararı alındığında ev telefonunu arayıp anneme, ben gelene kadar televizyonu açmamasını söyledim. Babam kapatma kararıyla şoke olabilirdi, daha kötü bir şey yaşayabilirdi.
*MNP, MSP, RP, FP; GEÇMİŞTEN SONSUZA!*
MNP kapatıldı, MSP kapatıldı, RP kapatıldı, FP kapatıldı... O yılmadı... Onun öngörüleri bir bir doğru çıkıyordu. O bize (sokaktaki adama) derin dünya düzenini tanıttı. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ilk ondan öğrendik.
*ASKER, AĞIR SANÂYİ; SAVUNAN ADAM*
TSK'nin güçlenmesi için millî bir ağır sanayi hamlesini önemsiyordu. Bugün Türkiye geçmişle karşılaştırılamayacak kadar güçlü bir orduya sahip.
Davasını savundu, yılmadı. Savunan adam oldu, öğreten adam oldu. Nezaketle de dimdik durulacağını ve kitleleri etkileyeceğini gösterdi.
*ZİHNİYET DEVRİMİ, HİZMET EVRİMİ*
Doğruları ve yanlışlarıyla ülkesine çok ciddi hizmetleri oldu Hocamızın. Bir zihniyet devrimi yaşattı, Anadolu insanına... Bir müezzin gibi uyandırdı milletini... Allah razı olsun. Mekânı cennet olsun.
" M ü c a h i t E r b a k a n !"
yazı-çizi: #muratertaş"
*ORDU'DAN ERZURUM'A, ERBAKAN'DAN TÜM EHL-İ ÎMÂNA*
Ara başlıklarının bize âit olduğu bu yazı ve çizimlerinden dolayı TDED Erzurum Şûbe Başkanımız Murat ERTAŞ Bey'e tekrar çok teşekkürler ediyor, benzerlerini yazmaya bize teşvik ve ilham olması, Rabbimizin bizleri Erbakan Hocamız başta olmak üzere tüm sevdiklerimiz ve ehl-i îmanla berâber Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşturması niyâzıyla öncelikle Erzurumlu kardeşler olmak üzere cümleye buradan, Ordu'dan sevgiler-saygılar wes'selâm....


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları