HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

TORUN HOCALAR, RAMAZANOĞLU DEDELER, TERVİHALI TERÂVİHLER...

19 Mart 2024 Salı Saat: 11:41

Söz, İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nden arkadaşımız, daha buraya gelmeden Karadeniz Medreselerinde kaynak eserleri arapçasından tâlim ederek hocalık vasfını kazanmış, bizimle okuyup YİE diplomasını aldıktan sonra yıllarca Diyânet'te çalışıp emekli olmuş, şu an yine medrese talebesi okutan ve âlim hoca yetiştiren, ayrıca halka da açık olmak programlı, düzenli sohbetlerin bir vakfın başkanlığı ve de fiilî elemanlığını yürüten, bizimle okurken KIRÇİÇEK Hoca olarak bildiğimiz Süleyman RAMAZANOĞLU hocamızda. 

Hafta sonu, önce torunun sonra da torunu yaşta genç bir hoca efendinin arkasında kıldığı iki terâvihi ve bu bağlamda Efendimiz SAV in terâvih sünnet ve İslâm'da terâvih keyfiyetini anlattığı canlı diyebileceğimiz yazısını sunuyoruz:

*HÂFIZ TORUN, RAHAT TERÂVİH*

"Evvelki gün Cumartesi akşam iftar sonrası evlerinde torunum Hafız Yunus Emre'nin arkasında Yatsi ve Teravih namazlarını kıldık. İki rek’atta bir selam, dört rek’atta bir terviha ve salât ü selam getirerek dinlenme- şeklinde yirmi rek’at teravih namazını kıldırdı bize."

*DÂİMÎ İSTİKÂMET; 

SAĞLIK-ÂFİYET*

Allah celle celalühü istikamette ve rizasında dâim eylesin, sağlık ve âfiyet ihsan eylesin.

*ÇENGELKÖY'DE İMAM MUHAMMED*

Dün, Pazar günü akşam: Çengelköy Yıldırım Beyazit Camiinde sohbet ettik ve genç İmam Muhammet hoca efendinin arkasında yatsı ve Teravih namazlarını kıldık. İki rek’atta bir selam, dört rek’atta bir terviha, tane tane okuyarak ve tadili erkan üzere güzel de okuyarak yirmi rek’at Teravih namazını kıldırdı bize."

*TEBRİKLER, TEŞEKKÜRLER, DUÂLAR*

"Her iki gencimizi de tebrik eder, teşekkürlerimizi ve duâcı olduğumuzu bildiririz. Allâh celle celâlühû hayirli ömürler ihsan eylesin, istikamette ve rizasında dâim eylesin."

*"ÂİŞE VALİDEMİZ ANLATIYOR":*

"Resülüllah sallellahu aleyhi ve sellem bir gece Mescidi Nebevîde bulunan Ashabı kiramla Teravih Namazı kıldı. Ertesi günü de gördüklerine, Resülüllahın Akşam güzel bir namaz, Teravih namazı kıldırdığını anlattılar."

*NAMAZI DUYAN GELDİ,

 DUYAN GELDİ!*

"İkinci gece duyan geldi; cemaat oldukça kalabalık oldu. Resülü Ekrem Teravih Namazını kıldırdı, ertesi gün bunlar da gördüklerine anlattılar. Üçüncü gece duyan geldi Cami doldu."

*FAKAT; 4. GECEYE GELİNCE!*

"Dördüncü gece yine duyan gelmiş, duyan gelmişti. Mescit doldu-taştı. Resülüllah sallellahu aleyhi ve sellem bu defâ evden mescide çıkmadı. Dördüncü gece Teravih namazı kıldırmadı."

*BİLEREK GELMEDİM! ZÎRÂ...*

"Sabah namazından sonra Ashabı Kirama dönerek şöyle buyurdu: “Bu gece sizlerin Camide olduğunuzu gördüm, bildim ama Camiye gelmedim. Zîrâ, siz bu namaza büyük ilgi gösterdiniz."

*SİZ, KENDİ KENDİNİZE KILIN*

"Böyle devam ederse sizlere Farz olacağından ve lâyikıyla yerine getiremeyeceğinizden korktum da onun için gelmedim; siz kendi kendinize kılın” buyurdu."

*GÖNÜL İSTER Kİ;*

"Gönül isterki: Muhammet Hoca'nın tâdîl-i erkânı üzere güzel ve yormadan namaz kıldırdığını duyan herkes gelsin, Yıldırım Bayazit Camiini hinca hinç doldursunlar. İnşâllâh öyle de olur. Allâh celle celalühü kabül eylesin."

*DÜNYÂ FÂNÎ, ÖLÜM ÂNÎ*

"Bütün İmamlarımızın, Teravih namazlarını  Tadili erkan üzere ve düzgün okuyarak aslına uygun, tâdîl-i erkân üzere kıldırmalarını temennî ederiz. Fâni Dünya, yarin ne olacağını bilmiyoruz, bütün işlerimizi birakıp, yaptığımız Salih amellermizle gideceğiz."

*ESAS OLAN İHLÂS*

"Allah celle celalühü İmamlarımıza da, bizlere de, bütün Cami Cemaatlerimize de ve bütün mü’min kardeşlerimize de İhlâsla Teravihlerimizi kılmayı, oruçlarımızı tutmayı, bütün ibadetlerimizi inanarak ihlasla yapmayı ve bol mükafat kazanmayı nasip ve müyesser eylesin, bütün insanlığa ve insanlara Hidayet, Adalet ve İman nasip ve müyesser eylesin. ÂMÎN."

*HOCA BİZE DEĞİL, 

BİZ HOCA'YA UYACAĞIZ!*

"Not: Tadili erkan üzere kıldıran İmamlarımızı kendimize uydurma gayretinde olmayalım, kendimiz İmamlarımıza uyalım, nefislerimizi imamlarımıza uyduralım."

*TEŞEKKÜRLER, NİYÂZLAR, 

KONYA'DAN SELÂMLAR*

Süleyman Bey Hocamıza teşekkürlerle berâber cümleye erkân ve âdâbına riâyetle değerlendirebildiğimiz bol istifâdeli, bereketli Ramazanlar diliyor, bu sabah geldiğimiz Konya'dan kâlbî sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları