HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

GAZZEDE ÇOCUK OLMAK ya da; RAMAZAN, İSPANYA, DOĞU TÜRKİSTAN...

22 Mart 2024 Cuma Saat: 10:00

 

Ramazan mâlum bir rahmet, mağfiret ve merhamet ayı. Sevgi, saygı, yardımlaşma, kaynaşma, muhabbet ayı. Çocuklar için ise apayrı bir coşku, heyecan, bayram ve şenlik mevsimi.

*FERTTEN ÂİLEYE, ÜMMET'TEN İNSANLIĞA*

Dolayısıyla bu rahmet eksenli güzelliğin fert, âile ve toplum olarak içten dışa, aşağıdan yukarıya bütün hayâtımızı kapsaması, iklim olarak millet ve ümmetin ötesinde tüm insanlık ve mevcûdâtı kuşatması hepimizin hayâli olmalıdır.

*AMA, HİÇ TE ÖYLE OLMUYOR!*

Geliniz görünüz ki hiç te öyle olmuyor. İşte Gazze’nin durumu ortada. Bütün dünyânın gözünün önünde, cihâna meydan okurcasına, göstere göstere bir vahşet işleniyor.

*ŞEHZÂDELER ŞEHRİ MANİSA*

Bu bağlamda TDED'imizin faal şûbelerinden şehzâdeler şehri Manisa'mızın başkanı, eski milletvekili, Dr. Muzaffer YURTTAŞ Bey'in konuya dâir bir yazısını, Ümmet-i Muhammed'in hâl-i pürmelâlini beyân, insanlık âleminin vicdanındaki yansımalar ve de böylesi tiranlıklara çâre arayışları sadedinde yüksek müsâadeleri ve kendilerine teşekkürlerle buraya alıyoruz; buyrun:

*GAZZE'DE ÇOCUK OLMAK!*

"Her Ramazanın gelişinde çocukluk hatıralarım gelir aklıma. İlk tuttuğum oruç, ilk sahur, Ramazanın verdiği huzur, birlikte yenilen iftar sofraları gibi anılar üşüşür hafızamdan beynime."

*YEDİDEN YETMİŞE RAMAZAN *

Çocukluk anıları insan yaşamını şekillendirir. O nedenle aileler Ramazan ayını çocukları ile birlikte karşılamalı. Ailede Ramazan yediden yetmişe hissedilmeli, toplumda hissedilmeli." 

*İŞTE, SİYÂSETTE; HER YERDE HİSSEDİLMELİ*

"Siyasette hissedilmeli, işyerinde hissedilmeli. Oruç sadece Müslümanlara değil, daha önceki ümmetlere de farz kılınmıştır. Oruç arınmadır, temizlenmedir. Dili, gönlü, hayatı temizlemedir. Ramazan ile seçim süresi bir arada yaşanacak."

*SİYÂSÎLER DAHA DA DİKKÂT ETMELİ*

"Siyasiler inşallah dillerini arındırırlar, iftira, gıybet ve ötekileştirmeyi bırakırlar. Güzel bir dili ve insani bir dili siyasete hakim kılarlar. Esnaf ekonomik kaosa su taşımaz, keyfi zam yapmaz."

*SOSYÂL MEDYA; BASIN-YAYIN, TEKEVİZYON*

Televizyonlar ceviz kabuğunu doldurmayacak tartışmaları, sahanda su döğme seanslarını terk ederek öze ve insanlığa dair yayınlarını artırırlar. Velhasıl toplum Ramazana ve insanlığa, öze, Kalu Bela’da verilen söze uygun bir hayat tarzına doğru adım atar diye hayal ediyoruz."

*EVDE RAMAZAN KÖŞESİ!*

"Mesela evde çocuklar için Ramazan köşesi oluşturulmalı. Sadaka, zekat, yardım kolileri çocuklarla birlikte verilmeli. Kadir gecesinde ve bayramda çocuklara hediyeler verilmeli."

*CÂMİ, TERÂVİH, TEKNE ORUCU*

"Camiye ve teravihe alıştırılmalı çocuklar. Tekne orucuna başlatılmalı yaşı uygun olanlar. Sahur, oruç, iftar, geçmişten gelen ve kültürümüzde var olan Ramazan gelenekleri anlatılmalı çocuklara."

*EVLER, CÂMİLER HAZIR; YA GAYRISI?!*

"Manisa’da geçtiğimiz yıl il müftümüze önerimle iki camide Enderun Usulü teravih kılınmıştı. Şimdi görev yapan müftümüz Sayın Şükrü Kavukçu ile de görüştüm uygun birkaç günde belirlenen camilerde Enderun Usulü Teravih için hazırlık yapacaklarını beyan etti. Camilerimiz Ramazan’a hazır. Evlerimiz, sokaklarımız ve İslam dünyası hazır mı?"

*GAZZE KIRIM, RAMAZAN BURUK!*

"Ramazan geldi hoş geldi. Ancak dünyanın en önemli sorunlarından biri Gazze’deki soykırım devam ettiği sürece Ramazanı buruk yaşayacağız." 

*ALLÂH CC NÛRUNU TAMAMLAYACAKTIR*

“Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır” Saf Suresi 8. ayet. 

*DIŞ DÜNYÂDA DUYARLILIKLAR ÇOĞALDI*

"7 Ekimden bu yana İsrail’in Filistin’de uyguladığı soykırım ve işkenceler sonrası Avrupa ve ABD de Müslüman olanların sayısı her geçen gün artıyor."

*SİYONİZMİN GERÇEK YÜZÜ*

"Siyonizmin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Çünkü gerçeğin bir gün ortaya çıkma gibi bür özelliği vardır." 

*KENDİNİ YAKAN BATILI ASKER!*

"ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'in, Filistin'deki soykırıma ortak olmayacağını söyleyerek kendisini ateşe vermesi, dünyanın gündemine oturdu."

*İSLÂM ve KUR'AN OKUMALARI*

"ABD'de birçoğu genç yüzlerce kişinin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından İslam'ı tanımaya ve Kur'an-ı Kerim okumaya başladığı belirtildi."

*DEL POZO; BATI GERÇEĞE UYANIYOR!*

"İspanya'nın güneyindeki Endülüs özerk bölgesinin Granada kentinde yaşayan Del Pozo, "Filistin meselesi artık insanlara daha fazla soru sorduruyor. Belki de ilk kez Avrupalılar gerçekleri görmeye başladı." dedi."

*ENDÜLÜS, GRANADA; KELİME-İŞEHÂDET*

"Granada'daki Ulu Cami'de neredeyse her hafta bir kişinin Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olduğunu, bazen bu sayının ikiye çıktığını aktaran Del Pozo, genelde eşinden veya sosyal çevresinden İslam'ı tanıyanların artık Filistin meselesinden dolayı da Müslümanlara yakınlaştığını kaydetti."

*GERÇEK TERÖRİST KİM; ANLAŞILIYOR!*

"İsrail'in saldırılarını, yalanlarını görüyorlar. Bunun sonucunda kendi iç dünyalarında ve çevrelerinde daha çok sorgulamaya başlıyorlar." diyen Del Pozo, "Şimdiye kadar (Filistinliler teröristtir, zavallı İsrailliler) olarak bildiklerinin aslında tam tersi olduğunu gördüler. Bu zamana kadar bilmedikleri gerçeklerin farkına varıyorlar." ifadesini kullandı."

*ÖLÜM DE OLSA VAZGEÇMİYORLAR!*

"Avrupa'daki birçok kişinin, Filistinlilerin yaşadıklarını görerek İslam'ı tanıdığını aktaran Del Pozo, sözlerine şöyle devam etti:

"Filistinlilerin tüm saldırılara rağmen halen evlerine geri dönmeye çalıştıklarını, yarın öldürüleceklerini bilseler de o topraklarda yaşama mücadelesi verdiklerini görünce iç sorgulamaları artıyor."

*RÛHÂNÎ GÜÇ, MÂNEVÎ DİRENÇ*

 'Burada benim bilmediğim, ruhani bir şey var' diyorlar. Çünkü normal olan, bu kadar güçlü bir ölüm tehdidi altındayken daha iyi yaşayabileceğin bir yere gitmek olmalıdır. Ama kalıp mücadele ediyorsun. Tüm mantığın dışında ruhani bir güç olduğunu görüyorlar. Bu şekilde İslam'ı keşfediyorlar."

*FİLİSTİN'E İLGİ ARTIYOR...*

"İspanya İslam Toplumu Derneği ve Granada Ulu Cami Vakfı Başkanı Umar del Pozo, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla birlikte halkın Filistin meselesine daha fazla ilgi gösterdiğini ve Müslüman olanların sayısında artış gözlendiğini söyledi."

*BATININ DEĞERSİZ DEĞERLERİ*

7 Ekim sonrasında sadece Ortadoğu’da değil dünya siyaseti için de yeni bir durum oluştu. ABD ve Batı bloğunun İsrail’e verdiği sınırsız kredinin en büyük sonucu Batı değerlerinin dünyanın her tarafında sorgulanır hale gelmesi olacaktır. 

*GAZZE DÖNÜM NOKTASI*

"Batının insan hakları ve demokrasi söyleminin geçmişte çokça kez sorgulandığı vakalar, savaşlar, işgaller gördük ancak Gazze’deki katliama karşı alınan tavır artık dönüm noktası olacaktır." 

*BATININ SÖYLEM ÜSTÜNLÜĞÜ ERİDİ!*

"Zaten şüpheyle bakılan insan hakları ve barış söylemi iyice içi boşaltılan kavramlara dönüşürken Batı’nın bu noktadaki söylem üstünlüğü zaten erimişti, şimdi sıfırlandı."

*ÇENTİKLERDEN SİYONİSTLERE*

"1992-1995 yılları arasında Avrupa’nın göbeğinde Sırplar tarafında Bosnalılara uygulanan soykırımı unutmadık. O zaman da sessiz kalan sözüm ona medeni Avrupalı şimdi de sessiz ve duyarsız."

*BATI, HEP AYNI BATI!*

"Medeniyet, bür şehirde herkesin insanca yaşama kültürüdür. Uygarlık, çok uzun yıllar boyunca meydana gelen gelişmeler neticesinde, teknoloji, bilim ve insan aklının katkıları ile meydana gelen ve insanlığa ait eseri olan evrenselliği ifade ederken, medeniyet insanca yaşama, değerlere saygılı hayat sürme çabasıdır. Batı hiç bir zaman medeni olamadı."

*KANAYAN YARALAR, MÜKELLEF SOFRALAR!?*

Ramazan geldi. Safa geldi hoş geldi. Mükellef sofralarda iftar etme geleneğinin bu yıl ülkemizde olmaması gerektiğini temenni ediyorum. 

*BETON PARÇALARIYLA SAHURA UYANMAK!*

Gazze'de çocuk olmak demek, sabah anne veya babaların yanaklarına kondurdukları öpücükler ile değil yüzlerine isabet eden bomba parçaları veya yıkılan binalardan çıkan beton parçalarının etkisiyle uyanmak demek!

*DOĞU TÜRKİSTAN, ARAKAN; TÜM MAZLUMLAR*

Gazze ve Filistin’i unutmamalıyız. Doğu Türkistan’ı, Arakan’ı unutmamalıyız. Ramazan ayının teması bu yıl “Gazze, Doğu Türkistan ve Mazlum Milletler” olarak belirlenmelidir.

*YATARAK DEĞİL; YAŞAYARAK OLSUN!*

Ramazanınızı tebrik ediyorum. Rabbim bizleri Ramazan’a, Kadir Gecesine ve Bayrama eriştirsin’ inşallah. Yatarak değil yaşayarak oruç tutanlara selam olsun."

Dr. Muzaffer Yurttaş 

10 Mart 2024 / Manisa

*RAHMET EŞİĞİNDEN MAĞFİRET'E*

Ramazan’ın başı Rahmet'te değil de ortası Mağfiret diliminde değerlendirme imkânı bulduğumuz bu güzel yazısından dolayı değerli başkanımıza teşekkür ediyor tüm duâlarının müstecâp olmasını diliyoruz.

*ATEŞTEN KURTULUŞ; OD'DAN NECÂT*

Ayrıca, inşâllâh tüm sevdiklerimizle berâber ODDAN NECÂT'ı da idrâk edip sonsuzda Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşmayı lûtfetmesi niyâzıyla Rabbimiz Teâlâ'ya yalvarıyor, cümleye -bir haftalığına geldiğimiz- Konya'dan sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları