HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KİM KAZANIR?

27 Mart 2024 Çarşamba Saat: 09:45

Malum 31 Mart Yerel Seçimlerine son 4 gün kala bizimde telefonlarımız susmaz oldu. Abi kim kazanır? Diye soran sorana.

Son on günde gazetemiz adına yaptığım kamuoyu araştırmalarına ve anket sonuçlarına göre Ordu’nun tamamında neredeyse seçim bitmiş gibi görünüyor.

Altınordu ilçemizde 10 günde bin kişi üzerinden yaptığımız çalışmada Cumhur İttifakı yüzde 52, CHP yüzde 20 ve İYİ Parti ise yüzde 25 seviyelerinde gözüküyor. Kalan yüzde 3’de diğer partilere dağılıyor.

Bu sonucu 1 Nisan sabahı elbette birlikte karşılaştıracağız. Sonuç ne olursa olsun kazanan Ordu halkı olsun temennisindeyim. Demokrasi şölenini bu seçimlerde görmeye o kadar çok ihtiyacımız var ki, sormayın gitsin.

Adaylar birbirlerini kırmadan, incitmeden, karalamadan, çamur at izi kalsın hesapları yapmadan, sandıktan çıkan sonuca saygı duyarak seçim yarışlarını son güne kadar devam ettirirlerse makbul olanda bu olur zaten değil mi?

Seçmene düşen en büyük görev ise mutlaka ama mutlaka şartlar ve koşullar ne olursa olsun, mutlaka sandık başına gitmeleri olacaktır. Oyunuzun rengi ne olursa olsun, o sandık başına mutlaka gidin.

Kim kazanır sorusuna gelince, bana göre hizmet erbapları kazanır. Üreten, çoğaltan, hizmet eden, kendini vatandaşı için hizmetkar yerine koyan, insana her alanda dokunabilen, ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen, 7’den 70’e herkesi kucaklamayı başaran kazanır diyorum ben.

Kibir, ego, bencilik, bizdencilik kimseye fayda sağlamaz. Ben olursam olur, olmazsa olmaz diyenlerin geçmişte nasıl boylarının ölçülerini aldıklarına hep birlikte tanık olmadık mı? Ve bu seçimlerde de hala aynı zihniyette olanlar var ise de bu tutumlarından ivedilikle uzak durmaları kendileri adına en büyük tavsiyem olur.

Kim kazanır? Bence seçmen kazanır. Hesap bu kadar basit değil mi?  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları