HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

ORDUNUN, ÖZBİLEN İRFAN DEĞERİ, BİR ŞEHRENGÎZ GÂZÎSİYDİ O...

27 Mart 2024 Çarşamba Saat: 09:47

Tek kelimeyle ifâde etmek gerekirse Ordu gerçek bir değerini, adı gibi irfanlı ve ömrü millet-memleket sevgi ve sevdâsı üzere geçmiş, bu anlamda gayret ve fedakârlıkları bağlamında ismiyle müsemmâ GÂZİ diyebileceğimiz, Ordu olduğu kadar tüm yurdu da karış karış bilen bir şehrengizini kaybetti.

*KİTAPLIK ÇAPTA HÂTIRALAR*

Haberi, şu an bulunduğum Konya'da, kendisinin de hemşehrisi olmanın yanında yakın dostu ve birlikte kitaplık çapta çok hâtıraları bulunan Eğitimci-Yazar Ahmet ÇAKIR Ağabeyimizin sosyâl hesâbından öğrendim. Paylaşım şöyleydi:

*EFSÂNE İSİM, DEĞERLİ DOST*

Gölköy'ümüzün efsane isimlerinden, değerli dostum İrfan Özbilen Hak'kın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi yarın öğlende Ulu camiden kalkacaktır. Allah CC gani gani rahmet eylesin. Sevenlerinin başı sağolsun.

*[İRFAN GAZİ ÖZBİLEN] SİTE HABER*

Biricik babamız İrfan Gazi Özbilen vefat etmiştir. Pazartesi öğlen namazına müteakip Ulu Cami (Bahçelievler) ilkindi namazı sonrası Çetilli Köyü Cami nde cenazesi kaldırılacaktır. Tüm sevenlerine duyurulur. (ÂİLE)

*MUHTEREM DAYIMIZ, ACI KAYBIMIZ*

Son Habsamana (Gölköy) Kadısının Torunu,

Gölköy ve Ordu'nun Değerli Esnafı

İrfan Gazi Özbilen Dayımızı maalesef kaybettik.

Mevla rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin inşallah.

Yarın Ulu Camide öğle namazını takiben namazı kılınacaktır. (Tekin ÇELENK)

*İSTANBUL'DA VEFAT ETTİ*

Gölköyün sevilen esnaflarından 79 yaşındaki İrfan Gazi Özbilen, İstanbulda Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde uzun yıllar saatçilik  antikacılık ve kuyumculuk  yapan 79 yaşındaki İrfan Gazi Özbilen, İstanbulda Tedavi gördüğü hastanede  hayatını kaybetti. (....)

Ailesine ve sevenlerine Allah sabırlar versin. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.(Erol ÇELİK)

*DUYGULAR, DÜŞÜNCELER, TÂZİYELER*

Yüzlercesi içerisinden değerli hocamızın husûsî kıymeti hâiz bulunan ve merhûmu az-öz şekliyle anlatan şâhitliğini en başa alıyoruz:

*NEV'İ ŞAHSINA MÜNHASIR KARAKTER;

EHL-İ KIBLE BİR MÜSLÜMANDI*

Osman ÇELİK: İrfan Gazi Özbilen abim. Gölköy Merkez Camii cemaatimden idi. İlçemizin sayılı esnaflarındandı. Nev'i şahsına münhasır,  özel Bi karakter idi. Ehli Kıble bir müslümandı. Allah taksiratını affetsin. Allah rahmet eylesin.  Mekanı cennet olsun. Ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum...

*KARAGÜN DOSTU; CAN ARKADAŞ, GÜZEL İNSANDI*

Çok muhterem, can dost; şehrimizin ve havâlîmizin gayretli, mûnis, aranan, saygın, değerli  sîmâlarından, memleket sevdâlısı İrfan Ağabeyimize Allâh CC rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. İrfan Ağabey güzel insandı. İyi bir dosttu. Vefâlıydı. Hayâtı ticârî, irfânî mücâdelelerle geçmiş, hâtıra zengini, faal, sosyâl bir insandı. Ayrıca gözlem dikkâti, idrâk kuvveti, tahkiye ifâde ustalığı bulunan, Muhabbeti müspet, arkadaşlığı candan, hani derler ya; kahrı çekilen ve kahır çeken, insan insanın yurdudur deyiminin canlı örneği, vefâkâr, kötü gün dostu, insan canlısı bir insandı. Rabbimiz başta âile efrâdı ve yakınlarına, sevenlerine sabr-ı cemîller ihsân eylesin. Âmîn wes'selâm...(Nûri KAHRAMAN)

*VEFÂLI, NÂDİR İNSANLARDANDI*

Hasan TOK: Allah rahmet eylesin, irfan abi çok sevdiğim bir insandı. Gölköy de çalıştığım yıllarda tanışıp dost olduğunuz,  güzel bir insan idi. Gölköy den ayrıldıktan sonra zaman zaman arayıp hal hatır sorup, görüştüğüm vefalı Nadir insanlardan idi. Gerçekten çok üzüldüm vefat haberine. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun inşallah. Başta ailesine olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyorum..

*HEY GİDİ İRFAN GÂZİ BEY HEY!*

*TOPRAK İNCİTMESİN SENİ!*

İbrâhim Fâzıl KARAOSMANOĞLU: Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet ve ruhu şad olsun. Bütün seven eş ve dostlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Hey gidi İrfan Gazi bey hey. Sende gelip geçtin bu yalan dünyadan. Ahrete intikal eden hakkım varsa eğer helal olsun sana. Işıklar içinde uyu değerli asil ve güzel insan. Toprak incitmesin seni. Toprağın ve ışığın bol olsun yeter bize.

*İYİ ADAM, ESKİ ESNAF, HUKÛKUMUZ ÇOK*'

Kâşif KÖKSAL: İrfan ağabeyimizin ölümünü derin bir uzunt ile öğrendim kendisiyile sosyal hukukumuz beraberliğimiz olmuştur ağabeyimiz iyi bir adam ve en eski esnaflarimizdan biriyidi kendisine  olan haklarımızı helal ettik biz ondan razıyız Allah ta ondan razı olsun kendisine Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum ölüm denince kelamın sözün bittigi yerdir mekanı cennet ruhu şad olsun kuran ışığı iman yoldaşı olsun nur içinde yatsın.

*ELİ AÇIK, ÇEVRESİ ÇOK; GÜLERYÜZLÜYDÜ*

Çok üzgünüm Rabbim sevgili kulunu bu mübarek günlerde yanına aldı ne mutlu ona eli açık, çevresi ve seveni çoktu, güler yüzü, insan severliliği ile her zaman hafızalarımızda canlı olarak kalacaktır. Allah mekanını cennet eylesin nur içinde yatsın inşallah. Geride kalanlarına sabırlar dilerim. Ordu sembol bir insanını kaybetti her zaman hatırlanacak bir anı bıraktı. İyi ki onu tanıdık. (TC Meral GÖKSU)

*ORDU'YA HER GELDİĞİMDE UĞRARDIM*

Çok değerli abimi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim.Ordu'ya her geldiğimde yanına uğrar,güzel sohbetler ederdik,ne güzel,ne tatlı dilli bir insandın sen İrfan abim...

Varsa hakkımız helal olsun...Allah rahmet eylesin,mekanın cennet olsun güzel abim...Aileye baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. (Ünsal ÇAKICI)

*KOCA ÇINAR, BABA VEKÎLİ, CAN-CİĞER AMCAM*

Değeri biçilmeyen tatlı sözü çekilen sevilen dünyada  ALLAHIM AHİRETTE DE   SEVDİRSİN   ÇOKTA SEVİLEN SAYILAN  EFENDİ AMCAM TÜRKİYENİN HER YERİNDE ANILAN SEVİLEN SAYILAN  AMCAMMM

Ah ah baba vekili  can Ciger  AMCAM M SEN ÜZDÜN BİZLERİDE CANIM KOCA  CINAR TATLI AMCAMMM  AMCAM SEN ÖLMEDİN HEP YAŞAYACAKSIN  HATIRLI SEVİMLİ EFENDİ BAL AMCAMMM...  MEKANLARIN CENNET OLSUN KABİRLERİNİZ  IŞKLAR İÇİNDE. UYUTSUN RABBİM BU MÜBÂREK AYLARIN YÜZÜ SUYU HÖRMETİNE EFENDİMİZE KOMŞU EYLESİN RABBİMMMM MELEK AMCAM NURLU YÜZLÜ AMCAM BABA VEKİLİ CANLAR AMCAMMM SANA DAYANAMIYORUM NEDEYİM  AMCAM BAYRAMLAR GELİYOR...  KİMLERİN ELİNİ ÖPELİM KİMLERE BABA DİYİP KAPISINI AÇALIMMMM ?..?..?...

 CANIM KANIM AMCACIGIMMMM BABAYDINYA BİZLERE KANAMA BABA DEDEME BABA ANNEME HEPSİNE KAVUŞTUNMU  AMCAMMMMM BANA SÖZLERİN VARDIYA AMCACIGIMMMM????

(Hatife ÇAKIR)

*ADAM GİBİ ADAM; SENİ UNUTMAYACAĞIM*

İrfan abim adam gibi adamdın seni hiç bir zaman unutmayacağım Allah 'im rahmet eylesin mekanın cennet olsun  yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. (Ahmet GÜLER)

*ÇOK YEDİK-İÇTİK; HELÂL ET*

Çok değerli abim allah ım gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah çok  yedik içdik hakkını bize helal et biz hakkımızı helal ettik biz senden razıyız allah da senden razı olsun kabrine nur dolsun inşallah

(Halil İbrâhim MEMİŞ)

*MERT ve DOĞRU BİR İNSANDI*

Az da olsa bir alışveriş yapmıştı benimle Trabzon avrasya pazarında. Mert ve doğru bir insan olduğunu o zaman düşünmüştüm zaten. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun abimin. Siz yakınlarına da başsağlığı diliyorum.

(Ali Rıza HACIHASANOĞLU)

*TAM BİR BEYEFENDİ ve GÖNÜL İNSANIYDI*

Kemal İNCE: İrfan abiye rahmet diliyorum mekanı cennet olsun inşallah. Tüm yakınlarına sabır diliyorum. 80’li yıllarda lisede okurken tanıdım , rahmetli babamı da iyi tanıdığını söylerdi, Hatta Erbaa’da bir asker arkadaşı vardı , gelip giderken selam getirip götürürdüm.Tam bir beyefendi ve gönül  insanıydı.

*MUHTEREM BİR İNSAN; ÇOCUKLARI TALEBEMDİ*

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Çok muhterem bir insandı. Omega marka saat almıştım. Ailesine öğrencim çocuklarına sabır diliyorum.Gölköy'den ayrılmamış. (Sencer ODABAŞ)

*NE GÜZEL ZAMANDA GİTTİ*

Çok üzgünüm ne mutlu üç aylarda ölüm hepimize nasip etsin Allah geride kalanlara ömür versin mekanı cennet olsun

(Nihal KORONCU)

*SAYISIZ YORUM, GENİŞ COĞRAFYA*

İşte 500'ü aşan yorum içinden seçtiklerimiz. Onun kişiliği ve ilgi-alâka, dost-ahbap çerçevesinin ve de çevresinin genişliği, muhabbet coğrafyasının kapsamı noktasında yeterince fikir veriyor.

Bu genel çerçevenin ötesinde özelde çok hâtıra ve tanıklıklarıyla bir kitaba sığmayacak birikimleriyle gitti. Artık herkes üzerine düşeni yapacak, hatırasına saygı ve de hayırla yâdı adına gönül borcunu edâya gayret edecektir.

*BABA DOSTLUĞU, YOL ARKADAŞLIĞI*

Biz bize âit olanları günlük ve arşivimizden zaman zaman sizlerle paylaşmaya çalışacağız inşâllâh. Merhum babamla çok eskiye dayanan dostlukları ve de bizim  babamdan sonra aynı minvâlde süregelen muhabbetimiz, onun bize zor günlerimizde yoldaşlık ve rehberliği bağlamında bu bir borç benim için aynı zamanda.

*SÂLİH YÜKSEL; DEPE-İ BÂLÂ*

İrfan Ağabey bugün Ordu'da ebediyete uğurlandı. Birlikte çok çayını çorbasını içip bol muhabbet ettiğimiz Yeni mahalleden karşı komşumuz Sâlih YÜKSEL kardeş te aradı sabah. Depe-i Bâlâ'dan cenâze için şehre iniyormuş. Öyle ya; çok hukukumuz oldu. Ne unutulmaz, güzel günlerimiz geçti. Helâlleşmek gerekir dedi.

*HEY GİDİ İRFAN AMCA!*

dedi iç geçirdi. Böyle, gönüllerine dokunduğu çok insan olduğunu düşünüyorum. Bu arada Sâlih Bey kardeşi tebrik ediyorum. Biz de buradan yâsinler okuduk, duâlar ettik. İnşâllâh döndüğümüzde tâziyesini ve de Gölköy Çetilli'deki kabrini ziyâret ederiz.

*BABAM, İRFAN AĞABEY; HEPİMİZ..*

Sözü uzatmamak ve de gelecek yazıya zemin yapmak adına dün wefâtını haber aldığımızda ajandaya düştüğümüz notları buraya almıyor, Rabbimizin bizleri İrfan Ağabey gibi güzel insanlarla, tüm diğer yakın arkadaşı merhûm babam gibi sevdiklerimizi de sevdikleriyle berâber Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşturması niyâzıyla yalvarıyor, merhûmun âilesi, yakınları ve sevenlerine sabr-ı cemîller diliyor; cümleye Konya'dan sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları