HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

KAPILAR, SEÇİMLER; BAĞDAT, ŞAM ve BİZ...

1 Nisan 2024 Pazartesi Saat: 09:49



Ramazan ayı girdiğinde üç şey olur. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
*"RAMAZAN AYI GİRDİĞİNDE CENNET KAPILARI AÇILIR, CEHENNEM KAPILARI KAPANIR VE ŞEYTANLAR BAĞLANIR."*
[Buhârî, Savm; Müslim, Sıyâm]
Hadisin ilk cümlesinde açıldığı bildirilen cennet kapıları, başka bazı rivayetlerde, rahmet kapıları ve gök kapıları olarak geçmektedir. Aslında bu üç tanımlama, aynı şeyin farklı anlatımından ibarettir. Zira netice itibariyle gök kapıları rahmet kapıları, rahmet kapıları da cennet kapıları anlamındadır.
*CENNET, CEHENNEM, ŞEYTAN*
Cennet kapılarının açılması, ilâhî rahmetin her zamankinden daha büyük çapta hayatı kaplaması demektir. Bunun tabii sonucu cehennem kapılarının kapanmasıdır. Cehennem kapılarının kapanması ise cehennem davetçisi şeytanların faaliyet alanlarının daraltılması, etkilerinin kısıtlanması demektir.
*MÜSTESNÂ ZAMAN, ÖZEL GAYRET *
Kısaca Ramazan, af, rahmet ve sevabın arttığı, şeytanların etki ve saptırmalarının azaldığı ve dolayısıyla cehennem kapılarının kapandığı bir ay ve müstesna bir zamandır.
Kulluk, yoğun zaman ve mekânlar, rahmet ve bereketi topluca gösterilecek gayretlerle daha da arttırılabilir."
(Kaynak: Prof. Dr. M. Yaşar Kandemir, Riyazüs Salihin, Erkam Yayınları)
*KAPILAR, KAPILAR, KAPILAR...*
Bu, elbette müslümanlar için böyledir. Kâfirler ve inancı zayıflar için ise durum farklıdır. Siyonist köpeklerin, Ramazan demeden, bayram demeden yaptıkları ortada.
*KÂFİRLERİN ZÂLİM GELENEĞİ!*
Bu farklı bir olay da, Ötedenberi de her Ramazan'da bir saldırı, bombalama yaptıkları, bunu gelenek hâline getirdikleri mâlum. Önceleri de Ya Bağdat'a, ya da Şam'a bir bomba sallıyorlardı bu mübârek ayda hatırlayacaksınız.
*NE ŞAMIN ŞEKERİ, NE BAĞDATIN YÜZÜ!*
Şimdi ne Bağdat kaldı ne Şam. Elde ayakta bir Türkiye var. Dış düşman her tarafı sarmış ta, onlar bize iş kalmayacak diye içteki hâinlere çok güveniyorlar. Nasılsın olsa idrâk ve şuur yoksunu bir büyük kütle de mevcut.
*ELDE TÜRKİYE; YOLDA PUTLAR, KOLDA ANGUTLAR*
Çünkü, ülkemize dayattıkları kültür ve eğitimin ürünlerinden eminler. Bugün şu ülkede, onların kültüründen, hattâ zulmünü alkışlayan azımsanmayacak bir topluluk var. Bu meyânda; nefisler, arzular başta olmak üzere milletin kendi yoluna döşedikleri sosyo-kültürel putlar dimdik ayakta.
*NEFSE KÖLE; OLUNCA BÖYLE!*
Ne demek istiyoruz? Biraz açalım. İşte size bir KAPI. Girin bakalım neler duyacak, neler göreceksiniz?! Hayâtımız kapılardan ibâret sonuçta. Ama önemli olan bu kapıların bizi açacağımız son kapı olarak Cennet'in önüne götürmesi. Bu paylaşım da yanlış kapılar açarak sonucun cehenneme varmaması için ufak bir îkâz niteliğinde. Buyrun:
*KÖLEYİZ ARZULARA, BENDEYİZ PUTLARA!*
"Nefsimizin ve benliğimizin kölesiyiz. Sahip köle ilişkisi yaşıyoruz, özgür değiliz.  Sistemin bu kadar nefslere seçenek sunduğu bir zamanda nefsi eğitmek çok zorlaştı. Nefsler şımardı ve azgınlaştı.
*ŞEYTANIN İŞİ KOLAY; AV, DEĞİL OLAY!*
Günah işlemek çok kolay hale geldi, şeytanın artık işi çok kolay. Dünyanın egemen güçleri insanların nefsini kullanarak kazanç elde ediyorlar. Bu elde ettikleri kazançları da Gazze'li müslümanlar gibi halklara kurşun, bomba olarak harcıyorlar.
*NEFSİNE KÖLE, İSRÂİL'E ASKER!*
Nefsin isteklerini ve arzularını çözmüşler, neler isteyeceğini biliyorlar ve nefse hitap edecek ürünler geliştiriyorlar. Bütün dikkate aldıkları bizim nefsimiz çünkü kazanç kapıları o.
*NE VURUŞ, NE DURUŞ; NE DE BOYKOT!*
Bizler ise onlara karşı bir boykotu bile beceremiyoruz. Küffara karşı bir duruşumuz yok. Küffar küfrüne bizim dinimize sahip çıktığımızdan daha fazla sahip çıkıyor.
*NEFSİNDEN BAŞLA; KIR ZİNCİRLERİ*
Ürettikleri ürünler bizi tembelleştirdi, nefsimizi azdırdı, günümüzde nefsin bu istek ve arzularından kurtulup beden kalesine ruhun, aklın bayrağını dikip nefsin köleliğinden kurtulup özgürleşmek çok zor ama imkânsız değil... Yapabiliriz......"
*İŞTE RAMAZAN, İŞTE TEVBE KAPISI*
Bismillâhirrâhmânirrâhim...
"Kulunun tövbe etmesinden dolayı Allâh Teâlâ’nın duyduğu memnuniyet, sizden birinin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğu zaman ki sevincinden çok daha fazladır..." (Buhârî,De'âvât, 80)
*RAHMET AYI, MAĞFİRET MEVSİMİ*
Ramazan'da KADİR ve ODDAN NECAT sürecindeyiz.Tevbe için tam zamânı. Rabbimiz cümlemize bulunduğumuz noktadan daha iyiye gitme niyet, azim ve gayretiyle berâber hatalarına tevbe edip bir daha işlememe cehd ve azmi lûtfetmesi niyâzıyla yalvarıyor, böylece bizi başta kendimize, âilemize, milletimize, gönül coğrafyamız ve insanlığa daha faydalı insanlar olma güzelliği ihsan buyurması,
Hayrı için çok duâ ettiğimiz seçimin sonuçlarının
*OLANDA HAYIR VARDIR*
fehvâsınca ülkemiz ve kanayan gönül coğrafyamız ve de mazlum insanlık için hayır kapılarının açılmasına eşik teşkil etmesi dileğiyle cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları