HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Nisan 2024 Çarşamba Saat: 13:14

KOM’DAN SAHTE PARA OPERASYONU

Ordu’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Faaliyetleri çerçevesinde Polis Merkezine intikal eden Parada Sahtecilik olayı ile ilgili olarak KOM Şube Müdürlüğü ve Altınordu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalış
KOM’DAN SAHTE PARA OPERASYONU

Ordu’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Faaliyetleri çerçevesinde Polis Merkezine intikal eden Parada Sahtecilik olayı ile ilgili olarak KOM Şube Müdürlüğü ve Altınordu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, şüpheli şahsın ikametinin bulunduğu binanın çatı katında yapılan aramada; 610 adet 100 TL ( 61.000 TL) ele geçirildi.

 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada gözaltına alınan şüpheli hakkında TCK 197 sayılı kanuna muhalefetten adli tahkikat yapılmış olup, şüpheli çıkarılmış olduğu Mahkeme tarafından tutklandığı kaydedildi.

 

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince Tütün ve tütün mamullerine yönelik yapılan Risk Analizi çalışmaları neticesinde yapılan çalışmalarda durdurulan bir araçta ve Altınordu ilçesinde 1 işyerinde yapılan aramalarda; 240 paket kaçak sigara, 144.400 adet bandrolsüz boş makaron, 9200 adet içi tütün doldurulmuş makaron, 2 şişe (70 lik) viski, 60 adet sıvı nargile tütünü, 5 kg açık kıyılmış tütün ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre 2 şüpheli hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefetten adli tahkikat yapıldığı belirtildi.

 

Diğer taraftan Ünye KOM Büro Amirliği görevlilerince yapılan Risk Analizi çalışmaları neticesinde bir şüpheli şahıstan; 1 adet ruhsatsız tabanca 2 adet fişek ele geçirildi. Şahıs hakkında 6136 SKM suçundan adli tahkikat yapıldı.

 

Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Kumru İlçe Emniyet Amirliği ile müşterek olarak Cep Telefonu ve Emtia Kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 4 işyerinde yapılan aramalarda; 106 adet klonlanmış cep telefonu, 57 adet emtia ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen F.B. (52) ve M.M. (38) hakkında 5607 SKM suçundan adli tahkikat yapıldı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan Risk Analiz çalışmaları neticesinde U1 Uygulama noktasında durdurulan bir araçta yapılan aramada ise, 1.212 kg kaçak tütün ele geçirildi. 2 şüpheli hakkında 5607 SKM suçundan adli tahkikat yapıldı.

 

Anahtar Kelimeler : KOM’DAN, SAHTE, PARA, OPERASYONU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız