HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Nisan 2024 Çarşamba Saat: 12:39

SAĞRA: HÜKÜMET, KOKARCA SORUNUNA ÇÖZÜM BULMALI!

Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, iki yıldır Ünye, Fatsa, Perşembe gibi bölgelerde görülen kahverengi kokarca zararlısının yeniden ortaya çıktığını belirterek, hükümetin soruna çöz
SAĞRA: HÜKÜMET, KOKARCA SORUNUNA ÇÖZÜM BULMALI!

Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, iki yıldır Ünye, Fatsa, Perşembe gibi bölgelerde görülen kahverengi kokarca zararlısının yeniden ortaya çıktığını belirterek, hükümetin soruna çözüm bulmasını istedi.

Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine ciddi zarar veren kahverengi kokarca böceğinin, havaların ısınmasıyla birlikte sayılarında artış yaşanıyor. Üreticiler başta olmak üzere STK’larda, kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar vermeden önlem alınmasını istiyor.

"TARIM ŞİRKETLERİNİN ÜRETTİĞİ İLAÇLARLA ÖNLENEMEZ"

Geçen yıl fındıkta yüzde 20 oranında ürün kaybına neden olan kahverengi kokarca böceğinin bu sene de ciddi zararlara neden olacağını ifade eden Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra yaptığı açıklamada; "Son 2 yılda bölgenin Batı kısımlarında Ünye, Fatsa, Perşembe gibi bölgelerde görülen kahverengi kokarca zararlısı geçen 2 yıla rağmen gerekli önlemler hala alınmamıştır” dedi.

Kokarcanın havaların ısınmasıyla birlikte iç kesimlere orta kesimlere kadar bölgemize kadar gelmiş bulunmakta olduğunu belirten Sağra; “Bu zararlıyla mücadelenin bireysel olarak üreticiyi aşan bir durum olduğu bilinmekte dolayısıyla bu işin tarım şirketlerinin ürettiği ilaçlarla önlenemeyeceği de geçtiğimiz iki yılda edindiğimiz tecrübelerin sonucu ortada.

Burada merkezi hükümetin ve bağlı birimlerin bu konuya bir politika olarak el atması ve bu zararlıdan doğacak zararın önlenmesi için çok gerekli bir durumdur.

Geçen yıl tonlarca kivinin ve fındığın zarar gördüğü bu biraz önce anlattığım bölgelerdeki bu zararlar bu sene de daha büyüyerek alanını da genişleterek bölgemize kadar zarar vereceği bilinmekte iken buradaki mücadelenin Tarım Bakanlığı ve bağlı birimler eliyle yapılmasını özellikle talep ediyoruz biz Üretici Köylüler Sendikası olarak.

Bu geçtiğimiz iki yıldaki ilgisizlik ve ilgisizlik sonucu doğacak zararların tazmini konusunda da sendika olarak takipçi olacağımızı buradan bildiriyoruz."

 

Anahtar Kelimeler : SAĞRA:, HÜKÜMET, KOKARCA, SORUNUNA, ÇÖZÜM, BULMALI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız