HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

İYİ GÜZELDE…

15 Aralık 2020 Salı Saat: 09:51

Ordu’da Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan son kararlarda uygulanan denetim ve tedbirler biraz düşündürücü gelmeye başladı. Öyle ki, HES Kodu uygulamalarına takılmak istemeyen vatandaşlar, bu kez yoğunluğu arka sokak ve caddelere taşıyınca uygulamanın da amacına ulaşmadığı veya ulaşamayacağı aşikar görülüyor.

Eski otogar mevkiinden Düz Mahalle sonuna kadar konulan polis barikatlarında görevli polis ve bekçiler vatandaşa ne kadar yardımcı olmaya çalışsalar da HES kodu olmayan vatandaşlar buralardan geçmemek için adeta kılı kırk yarıyorlar.

Şimdi iyi güzelde neden böyle yapıyorlar? Diye soracak olursanız! Vatandaşın içinde ki endişeleri, kaygıları duysanız inanın ağzınız açıkta kalır. Ben HES koduna inanmıyorum diyenden tutun, benim telefonum antin kuntin ben anlamam o işlerden diyenden çıkın. Birde HES kodunda hasta çıkma düşüncesi ve bu düşünceden de uzak durmak da cabası. Vatandaş kendinden bihaber öyle dolaşıyor ortalık yerde.

Benim takıldığım husus ise şimdi vatandaş bir defaya mahsus bu HES kodunu alıyor. Sonuç sağlam çıkınca da barkotluyor. Ve sürekli gittiği her yerde bu barkotu kullanıyor. Peki bugün sağlamdır diye HES kodu alan bir vatandaşın 2-3 gün sonra virüse yakalanmayacağı ne malum. Hastalığa yakalanan adam hele bir de kendinden de haberi yoksa bu HES kodlarının güvenilirliği neye göre ölçülüyor.

Virüse yakalandığından haberi olmayan milyonlarca insan var ülkemizde. Ayrıca bu hastalığa yakalanıp habersiz atlatanların bile olduğunu duyduğumuz bu süreçte, kamu kurumlarında, toplu ulaşım araçlarında, şehirlerarası, hava, kara ve deniz ulaşımında HES kodunun güvenilirliği acaba ne kadardır? Çok merak ediyorum.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları