HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

GÜNÂHLARI YAKAN ATEŞ; REYYÂNA BAKAN GÜNEŞ...

28 Mart 2023 Salı Saat: 09:44

 

 

Arapçada رَمَضَانُ Ramazan, رَمَضَ يَرْمِضُ رَمَضًا fiilinden türemiştir. Yanmak, kavrulmak anlamlarından gelen Ramazan ayında, oruç harareti ile günahlar yakılır.

(ÜNİMDER; Abdullah ÇAM)

 

YALNIZ ONLARA MAHSUS...

 

Gunâhlar yqkılınca geriye ne kalır? Nitekim,  Cennettin bir özel kapısı var, sadece oruç tutanlara mahsus.

Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu: 

“Cennette reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir. “Oruçlular nerede?” diye çağrılır. Onlar da kalkıp girerler ve o kapıdan onlardan başkası asla giremez"

 

HAYRETTEN GAYRETE DOĞRU...

 

Evet bir Ramazan mevsimindeyiz. Çok şükür, çok bereketli günlerdeyiz. Ama biz bu iklîme ne kadar girebiliyor, bu rahmet deryâsından istifâde noktasında gerekli gayreti gösterebiliyoruz? Rabbimiz bu günlerin kıymetini bilip lâyıkıyla değerlendirmeye çalışan ve bunda muvaffak olup lûtfu celbedenlerden eylesin. Âmin.

Gelelim, Kitabımız Kur'an-ı Kerîm'in genel anlamda insanın, özelde inananların coğunluğunun dünyâ hayâtıyla ilgileri ve ona bakışı konusunda  ne buyurduğuna:

 

HEM DE MÜŞRİKLERDEN FAZLA HA?

 

"Onlar, insanların hayata en düşkün olanlarıdır. Allah'a ortak koşanlardan bile daha tutkundurlar hayâta. Her biri bin yıl yaşamayı arzular. Oysa uzun süre yaşatılması onu azaptan uzaklaştırmayacaktır." (Bakara 96)

*BU âyete okuduğum her seferinde takılıyorum.

Onlar diyor onlar, hayâta müşriklerden bile fazla düşkündürler.

Müşriklerden daha fazla. 

Bizden bu ayeti geçebilen, sanki çok az kişi çıkar gibi geliyor bana.

Var mı ben YAHUDİLER gibi hayata düşkün değilim deyip, insanları ve RABBİ ikna edebilen ?

(Ahmet Hâkan ÇAKICI)

 

DUÂ, DUÂ; AMAN DUÂ!...

 

Arkadaşlar, Ramazan mevsimindeyiz.Duaların en kabul gördüğü bir mevsimde.KADERİN ÜSTÜNDE BİR KADER vardır inancıyla manevi dualarımızı eksik etmeyelim.Kavli ve fiili dualarmızı yaygınlaştıralım İnşaAllah...

( İst.YİE; Ahmet BÜLBÜL)

 

KENDİ İYİLİĞİNİZE OLMAK ÜZERE...

 

"Mallarınız ve çocuklarınız sizin için ancak bir *imtihandır;* büyük mükâfat ise Allah’ın katındadır. O halde gücünüz yettiğince Allah’a saygısızlıktan sakının; dinleyin, itaat edin ve kendi iyiliğinize olmak üzere başkaları için harcayın. Kim nefsinin bencilliğinden korunursa işte kurtuluşa erecekler onlardır."

_(Teğâbun, 15-16)_

 

"Her iyilik sadakadır." _(Hadis)_

 

"Cennet ehlinin içinde bulunduğu nimet hariç her nimet geçicidir. Cehennem ehlinin üzüntüsü hariç her üzüntü sona erer." _(Hadis)_

 

"Kalp denizdir, dil ise kıyı. Denizde ne varsa kıyıya o vurur." _(Mevlana)_

 

_Yüce Rabbimizden kalplerimizi birleştirmesini, bizleri karanlıktan aydınlığa çıkartmasını, açık ve gizli bütün kötülüklerden uzaklaştırmasını dilerim...

(Muhammed ÇAĞLIYAN)

 

ÖLÜM ZEVKLİ BİR BAŞLANGIÇTIR!

 

"Ölüm inançsız insanlar için korkunç bir sondur ama inananlar için ne kadar zevkli bir başlangıçtır!"

*Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan; dava ve fikir adamı merhum #MuhsinYazıcıoğlu ’nu vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle yâd ediyorum.

Ruhu şâd, mekânı cennet olsun...

(Mevlüt SEZER)

 

ARADIĞIN ŞEYLER SENDE!...

 

Her ne istiyorsan kendinde ara!

Senin canının içinde bir can var,o canı ara

Dağın içinde bir hazine var,o hazineyi ara!

Eğer yürüyen dervişi arıyorsan;Onu senden dışarıda değil,

kendi nefsinde ara..!

 (Hz.Mevlana'dan Zafer AKBAŞ)

 

NASIL RAMAZAN? NİCE TOPLUM?

 

**Harika ders alnacak bir yazı. Paylaşmak istedim:

***   ***   ***   ***   ***

-Ramazan, evde 20 tabaktan oluşan iftar yemeğine "Peygamberimizin sünneti" diye hurmayla başlamak değildir. 

-Ramazan, bir köyü doyuracak kadar yemek yedikten sonra namazda zorlanmamak için içilen maden suyu da değildir. Zira Ramazan, gündüz aç kalmanın akşam intikamını almak değildir.

-Ramazan, akşama kadar her kalbi kırıp her hakka girdikten sonra iftardan az önce Nihavend Makamında İlahiler dinlediğiniz için tüm günahlarınızın bakiyeden otomatik silindiği bir ay da değildir.

-Ramazan, Şaban ayında 1.5 milyon tl ye jip alıp 'Kuzum bu sene zekat veremeyeceğiz biraz borca girdik de...' diye durumu kurtarabileceğiniz bir ay değildir. 

-Ramazan ayı akşama kadar 85 milyonun hatta 1 günlük kedi yavrularının dahi hakkını yedikten sonra iftarda ''Güllaç torbasındaki kırıntıları da balkona dökelim inşallah sevaptır'' dediğiniz için ahirette sorgu sualde size torpil sağlayacak bir ay değildir. Çünkü Ramazan farklılığını Güllaç torbasından alan bir ay değildir...

-Ramazan, Ramazan şerbeti değil, Hacivat-Karagöz oyunları değil, Hz Yusuf dizisi değil, Oruç Baba türbesi önünden son 2 dakika yayına giren uhrevi bir alem değildir.

-Ramazan, 11 ay boyunca 'Aç mısın bir ihtiyacın var mı?' diye sormadığın bir adama 'Oruç musun?' diye sorgulamak değildir. Ramazan, mahallede 1 ay boyunca oruç tutmayanları değil 12 ay boyunca aç kalanları araştırıp bulmanızı öğreten bir aydır.

-Ramazan, İnstagram'da  iftar storileri değil; fakir fukara ile ekmeğini paylaşmaktır. İhtiyaçlarını alamadığı çocuğunun gözüne bakan gariban babanın yüzünü güldürmektir. Kapısının önüne zarf koyup kaybolmaktır...

-Ramazan, son birkaç yılda Karun gibi zengin olmuşlarla değil; uzun yıllardır kıt kanaat yaşamaktan sefaleti kanıksamış bir gariban bulup ezanı beklemektir. -Ramazan şekersiz sakız çiğneyince değil; 'insan eti yiyince'(gıybet etme)  orucunuzun bozulduğu konusunda endişe etmeniz gereken bir aydır!

-Ramazan sadakadır, zekattır, Kur'andır, namazdır. 

-Ramazan 'Aranızda Muhammed kim?' denilecek kadar sade yaşamış bir Nebinin (sav)"Aişe etleri dağıttın mı?" diye sormadan sofraya oturmadığı bir aydır.

-Ramazanın bizi ihya etmesi dileğiyle...

*Rabbim, Ramazan-ı Şerif'i razı olacağı şekilde ihya etmeyi nasib etsin. ALINTIDIR. 

(Aydın Bey; KUMRU İHL DERNEĞİ)

 

İFTAR SAATİ, ÖMÜR BEREKETİ...

 

Bu güzel metinle berâber bugünlük te bu kadar diyor Ramazanla muhabbetimizin artarak devâmını lûtfetmesi niyâzıyla Rabbimize yalvarıyor, cümleye iftar saati güzelliğinde bereketli ömürler diliyor; kâlbî sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları