HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Nisan 2018 Cumartesi Saat: 10:31

AKSOY; “TÜRKİYE’DE ADALET DİYE BİR ŞEY YOK”

İYİ Parti Gülyalı İlçe Başkanı Av. Remzi Aksoy, gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda siyasi kariyerini, neden İYİ Partiye geçtiğini, Ordu gündemini ve Gülyalı İlçesinin kanayan sorunlarını değerlendirdi.
AKSOY; “TÜRKİYE’DE ADALET DİYE BİR ŞEY YOK”

İYİ Parti Gülyalı İlçe Başkanı Av. Remzi Aksoy, gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda siyasi kariyerini, neden İYİ Partiye geçtiğini, Ordu gündemini ve Gülyalı İlçesinin kanayan sorunlarını değerlendirdi.

Mehmet KESKİN: İYİ Parti Gülyalı İlçe Başkanı Remzi Aksoy, gazetemizin haftanın röportajı sayfasına hoşgeldiniz. Öncelikle sizi tanıyalım. Evet Remzi Aksoy kimdir?

Remzi AKSOY: Hoşbulduk sayın Keskin. 44 yaşındayım Gülyalı Gülistan mahallesindenim. 3 tane kızım var. Bunun dışında iyi bir eş iyi bir müslüman iyi bir insan iyi bir evlat olmaya çalışan biriyim. Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşım. İlk orta lise öğrenimimi Ordu’da tamamladım. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. Avukatlık hayatıma İstanbul da başladım. 21 yılım gurbette geçti bu süre boyunca hep memleket özlemi yaşadım. 2014 yılında memleketime dönme şansı buldum. Şu an burada avukatlık yapıyorum İyi Partinin kurulmasıyla siyasete başladım.

Mehmet KESKİN: Sizi iyi partiye çeken ne oldu?

Remzi AKSOY:Ben kendimi Ataürkçü olarak ifade ediyorum. Hayatımın 16 yılını Türkiyenin en kötü en baskıcı iktidarında yaşadım. Bu süreçte Cumhuriyet değerlerinin tarumar edildiğin, açılım sürecinde insanların Türküm demeye çekinir hale geldiğini andımızın okullardan kaldırıldığını devlet kurumlarında Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırıldığını PKK’ya methiyeler düzüldüğünü şarkılar türküler söylendiğini HSK’yı fetöcü yargıçlara teslim ettiler ve durum bugün bu hale geldi.

İktidarda bir parti vardı. Ana muhalefette kim vardı? İktidar bu kadar kötüyken CHP neden iktidara alternatif olmadı. Halk size iktidar görevi vermiyorsa hatayı kendinizde arayacaksınız. Ben bütün bunları gördüğüm için bir çözüm üretilmediğini gördüğüm için o amaçla İyi Partiye katıldım. İnşallah seçimlerde amacımız sayın Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak.

Mehmet KESKİN: İsminiz ilk seçimde gülyalı belediye başkanlığı için geçiyor. Bu konuda neler söyleceksiniz?

Remzi AKSOY: Ben bu yola halkım için çıktım. İyi partiye ben halkımistediği için katıldım ileride halkım bana biz seni belediye başkanı olarak görmek istiyoruz derse halkım için seve seve kabul ederim çünkü ben mevki koltuk için değil halkım için buradayım.

Mehmet KESKİN: Türkiye’de adalet var mı yok mu?

Remzi AKSOY: Türkiye’de adalet diye bir şey yok. Çok güzel görkemli saraylarımız var ama içlerinde adalet yok. Olmamasının sebebide maalesef yürütmenin yargı üzerindeki etkisi ve baskısıdır. Birçok avrupa ülkesinde adalet bakanının ve müsteşarının olmasığı sistemler vardır. Hakimler özgürce kararlar alabilsinler diye. Bizde öyle mi? Değil. Bizde adalet bakanı HSK’nın müsteşarıyla birlikte doğal üyesi. Onun dışında adliye de şöyle bir sorun var.

Fetö sürecinde birçok hakim ve savcı ihraç edildi. Bunların yerine nasıl bir hakim savcı alımı yapıldı. Bunların büyük bir bölümü partizanlıkla alındı. Çoğu tecrübesiz bir şekilde göreve başladılar. İki üç aylık stajla kürsüye çıktılar. Bu insanların hayat tecrübeleri yok.

Mehmet KESKİN: Gülyalı’nın sorunları nelerdir acil çözülmesi gerekenler nelerdir?

Remzi AKSOY: Gülyalı da bir havalimanımız var. Havalimanının Gülyalı halkına esnafına somut bir getirisi yok. Halkımız ulaşımı daha kolay sağlıyor ama maddi bir getirisi yok. Çikolata parkta birtakım mağazalar olacak bu mağazalrda da çikolatalar satılacak. Bu mağazalar ihale ile verilecek ve Gülyalı esnafının bunları alabileceğini düşünmüyorum. Yandaşlara gidecek Gülyalı halkının yine bir kazancı olmayacak.

Bir başka yatırım olan meslek yüksek okulu var. Ben bu yatırımım çok yaralı olduğuna inanıyorum. Ama bu projede atıl kalmış vaziyette birtakım sıkıntılar var galiba. Temeli atıldı o şekilde kaldı ama tamamlanırsa çok ciddi anlamda katkısı olur. Birçok öğrenci gelecek Gülyalı ya öğrencilerin barınma ihtiyaçları olacak kiralık eve ihtiyaçları olacak. Beslen me ihtiyacı olacak lokanta esnafı kazanacak ulaşım ihtiyacı olacak minibüscüler kazanıcak o yüzden bu projenin süratle tamamlanması gerekli.

Mehmet KESKİN: Belediye başkanı seçilirseniz ne yapacaksınız?

Remzi AKSOY: Öncelikle  koltukta oturup ay sonu maaş almayı beklemem. İstihdam alanları yaratmaya Gülyalı halkına aş ve iş vermeye çalışırım. Tabi bunun sadece belediye kaynaklarıyla yapma imkanım yok ama hiç olmazsa bununla ilgili bir girişimde bulunurum. Bizim Gülyalılı olan dışarıda bir çok iş adamımız var. Onlardan yardım istenir. Projeler hazırlanıp hükümete sunulur. Ben bütün bunları yapmak için elimden gelen çabayı göstermeye hazırım. Başarılı olacağıma inanıyorum.

Mehmet KESKİN: Vatandaşlardan size en çok gelen şikayetler nelerdir?

Remzi AKSOY: Gülyalı belediyenin hiçbir yapmadığını söylüyorlar. Bütün siyasi partiler seçimlere 3 ay kala sahaya çıkarlar. Biz genel kongremizi bitirdikten sonra hemen sahaya çıktık. Biz propaganda yapmak için vatandaşlarımıza gitmiyoruz. Onlarla sohbet etmek için gidiyoruz. İnsanlar dertlerini anlatmaya başlıyorlar sorunları tespit ediyoruz çözülmeyecek sorunlar olmadığını görüyoruz. Ama kimse elini kolunu kıpırdatmıyor biz bunları görünce de üzülüyoruz.

Mehmet KESKİN: Fındıkla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Remzi AKSOY: Fındık fiyatı 9 lira iken Gülyalı halkının Ordu halkının mutlu olma şansı yok. Biz dünyadaki fındığın yüzde yetmişini üretiyoruz. Bu kadar yüksek üretim yaparken fiyatını belirlememek böyle bir örnek yok dünyada.

10 dönüm bir fındık bahçesi düşünelim. Buradan yaklaşık 1 yada 2 ton fındık elde ediyorsunuz. Bir ton fındıktan 9 bin lira kazanacak. Alan bazlı destekleme parası alacak bu ne kadar 1700 lira olacak sene sonunda eline ne geçti ? alan bazlı destekleme değilde ürün bazlı destekleme olsaydı ne kazanacaktı. 15 lira olsa 15 bin kazanacaktı. Alan bazlı destekleme bir kandırmaca. Bir getirisi yok. Sen üretme diyorlar ben sana kıt kanaat geçineceğin bir para vereceğim demek.

Üretim teşvik edilmeli ürün bazlı destekleme olmalı. Bunun dışında bir Ferrora gerçeği var. Ferrora ne yapıyor benden fındıpı ham madde olarak alıyor bu fındığı işliyor. Ülke olarak ihraç ettiğimde 3-4 milyar dolar kazanıyorum. Ferrora ne kazar kazanıyor. 30-40 milyar dolar. Çünkü o fındığı nitelikli ürün haline getiriyor. Biz bunu yapamazmıyız. Örnekleri var Torku var Konya da. Bizde de fiskobirlik vardır kötü yönetildi kapatıldı üretici yalnız kaldı Ferrora ya mahkum hale geldi. Biz fiskobirliğin acilen yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kooparetifleşmenin teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Mehmet KESKİN: Devlet hastanesine giden bir vatandaş ne gibi zorluklarla karşılaşıyor?

Remzi AKSOY: Öncelikle muayene olmak için kuyruğu aşmak gerekiyor. Muayene sırasında doktor çok kısa sürede muayene ettiği için nasıl bir teşhis koyacağı da meçhul. Örneğin ameliyat olmanı gerekiyor 6-8 ay sonrasına randevular veriliyor. Bu durumda insnaların sağlığına kavuşması mümkün değil özel hastaneye mahkumsunuz. Yüzde yüz yüzde iki yüz katkı paraları alınıyor. Biz bu sorunu gördüysek bu sorunu çözmek için de elimizden geleni yapacağız.

Mehmet KESKİN: Ordu ekonomisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Remzi AKSOY: Bu sorun Türkiye ekonomisinin sorunu. Türkiyede maalesef sanayi tarım hayvancılık bitmiş vaziyette. Buğday ithal eden bir durumdayız. Dolar 4 lirayı euro 5 lirayı gördü. Bu durmda insanların üretime dönük yatırımlar yapması mümkün değil. Esnaf satıl yapamıyor para kazanamıyor. Tarım politikasında üretimi teşvik edeceğiz dışa bağımlılıktan kendisine yeten bir ülke olmasını sağlayacağız. İnşallah hata yapmadan eniyi şekilde halkımızla yürüyeceğiz.

Mehmet KESKİN: İYİ Parti ittifak düşüncesine iyi bakıyor mu?

Remzi AKSOY: Başkanlıkla Anayasa değişikleri yapılırken  şöyle dendi koalisyonlar kötü. Madem koalisyonlar kötüydü neden ittifak çalışması yapıldı. Ben burada farklılık göremiyorum. İttifak bir haktır yapılabilir. Bizimde bir ittifak yapma imkanımız var. Çünkü yüzde 10 barajı var. Ama bizim baraj problemimiz yok. Demokrasi çoğunluğun rejimi değildir. Çoğulculuğun rejimidir. Buda nedir toplumdaki herkesin sözüne değer verilmesidir. Ama mevcut iktidar bunu böyle algılamıyor. Biz bunun olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Cumhuriyeti koruyacağız.

Mehmet KESKİN: Sayın Aksoy, tekrar konuğumuz olduğunuz ve yaptığınız değerlendirmeler için teşekkür ediyor, önümüzdeki seçim sürecinde ve bundan sonraki siyasi kariyerinizde başarılarınızın devamını diliyorum.

Remzi AKSOY: Sayın Keskin bende başta şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine bana bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : AKSOY;, “TÜRKİYE’DE, ADALET, DİYE, BİR, ŞEY, YOK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız