HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Haziran 2018 Cuma Saat: 10:48

GÖLKÖY’ÜN BÜTÇESİ 70’E KATLANDI

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar programında, Gölköy ilçesine verilen hizmetler noktasında rekor rakamlar açıklayan Başkan Enver Yılmaz, 20 milyon TL’lik yol ve 27 milyon TL’lik su ve altyapı yatırımlarıyla ilçenin adeta de
GÖLKÖY’ÜN BÜTÇESİ 70’E KATLANDI

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar programında, Gölköy ilçesine verilen hizmetler noktasında rekor rakamlar açıklayan Başkan Enver Yılmaz, 20 milyon TL’lik yol ve 27 milyon TL’lik su ve altyapı yatırımlarıyla ilçenin adeta değişim ve dönüşüm yaşadığına vurgu yaptı.

Konuşmasında Gölköy’de hayata geçirilen, sürdürülen ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Büyükşehir olmadan önce ilçemiz için Ordu İl Özel İdaresinde ayrılan bütçe 1 milyon 200 bin TL idi. Büyükşehir Belediyesi olarak, bu rakamı 70’e katlayarak tam 76 milyon TL’lik bütçeyle Gölköy’ümüzde hizmetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Planlanan projelerin de tamamlanmasıyla birlikte bölgenin cazibe merkezlerinden biri hâline geleceğinin altını çizen Başkan Enver Yılmaz şu açıklamalarda bulundu:

“ŞEHİRLER MEYDANLARIYLA ANILIR”

14 ilçemizde inşa ettiğimiz kent meydanlarından ikincisi de Gölköy ilçemizdeki meydan idi. Sadece ilçe merkezine değil, Damarlı ve Güzelyurt Mahallelerimize de benzer meydanlar yaptık. Şehirler meydanlarıyla anılır dolayısıyla bu çalışmalar bizler için önemli.

“KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİNİ GENİŞLETTİK”

Gölköy Kültür Merkezi Projemize bazı ilaveler yaparak tüm eksiklikleri tamamladık.  Kısa süre içerisinde ihalesine yapacağız. Kültür merkezi ilçemizin sosyal ve kültürel anlamda can damarı olacak. Projemiz kapsamında, düğün salonundan hanımlar lokaline kadar birçok bölüm yer alıyor.

“BOLAMAN IRMAĞI ISLAH EDİLEREK ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK”

İlçe merkezinden geçen Bolaman Irmağı’nın çevre düzenlemesini de yine Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Şehir merkezindeki bu havzanın görsel olarak hoş bir görünüme bürünmesi için ciddi bir çalışma yürüteceğiz. Derenin ıslah edilmesinin ardından peyzaj işlerine başlayacağız. Altınordu, Fatsa ve Ünye’de olduğu gibi Gölköy ilçemizde de binaların dış cephe iyileştirme çalışmalarına start vereceğiz.

“BÜTÇE 1 MİLYON 200 BİN TL’DEN 76 MİLYON TL’YE ÇIKTI”

Büyükşehir olmadan önce Gölköy’ümüz için Ordu İl Özel İdaresinde ayrılan bütçe 1 milyon 200 bin TL idi. Büyükşehir Belediyesi olarak, bu rakamı 70’e katlayarak tam 76 milyon TL’lik bütçeyle ilçemizde hizmetlerimizi sürdürüyoruz.

“50 KM YOL YAPTIK”

İlçemizde 20 milyon TL’lik yol yatırımı gerçekleştirdik. Onlarca mahallenin yolunu sıcak asfalta kavuşturduk. Devam eden çalışmalarımız kapsamında, önümüzdeki kış aylarına kadar tüm sıcak asfalt çalışmasını tamamlamak istiyoruz. Şimdiye kadar Gölköy ilçemizde 50 km yol çalışması yaptık. Bundan sonraki planlamamızda ise Süleymaniye Mahallesi’ne 8 km, Güzelyurt Mahallesi’ne 1,5 km, Gölköy-Çetilli-Ahmetli-Direkli gurup yoluna 5,5 km, Özlü Mahallesi’ne 1,5 km, Merkez Mahallesi’ne 1,5 km, Süleymaniye-Haruniye-Yuvapınar-Güzelyayla  grup yolu 15 km, Alanyurt-Karahasan-Düzyayla grup yolu 7 km, Damarlı Mahallesi’nde 3 km, Hürriyet Mahallesi’nde 4 km, Güzelyurt Mahallesi’nde 5 km, Çatak Mahallesi’nde 5 km, Alanyurt Mahallesi’nde 2,5 km, Emirler Mahallesi’nde 4 km, Cihadiye Mahallesi’nde 4 km, Çetilli Mahallesi’nde 1,5 km, Bulut Mahallesi’nde 2,5 km, Huruniye-Karahasan grup yoluna 4 km sıcak asfalt, Kozören, İçyaka, Akçalı, Cihadiye, Çetilli, Bulut, Düzyayla, Karahasan, Huruniye, Kuşdoğan ve Damarlı Mahalleleri’nde de 10 km beton yol yapılacak.

“27 MİLYON TL’LİK SU YATIRIMI YAPILDI”

İçme suyu çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Gölköy ilçemizde yaptığımız 27 milyon TL’lik su yatırımı ile problemsiz bir yapı ortaya çıkarıyoruz. Özellikle yaz aylarında yaşanan su sorununu ortadan kaldırıyoruz. Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinin içme sularını arıtacak modern tesisin yapım çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Gölköy ilçesi Kozören Mahallesi’nde yapımına başlanan içme suyu arıtma tesisi, yaklaşık 9,5 milyon TL’ye mal olacak. Projenin ikinci aşamasında yapılacak arıtma tesisiyle birlikte Ulubey ilçemizin üst mahallelerine de arıtılmış içme suyu hizmeti verilecek.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA VE HÜKÜMETİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ”

2018 yılı itibarıyla Ordu Gölköy yolu % 70 seviyesinde tamamlanarak ilçemiz sıcak asfalta kavuşacak. Kalan % 30’luk bölüm ise 2019’un sonunda bitirilecek. En önemli işlerimizden biri bu yolu yapmaktı. Yolumuz biraz gecikti ancak sonu güzel olacak. Verdikleri destek için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İFTAR PROGRAMINA KATILIM YOĞUNDU

İftar programına Başkan Enver Yılmaz’la birlikte AK Parti Milletvekili Adayı Şenel Yediyıldız, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Gölköy Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler : GÖLKÖY’ÜN, BÜTÇESİ, 70’E, KATLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız