HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Mayıs 2016 Cumartesi Saat: 08:25

“ORDU'NUN YILDIZI PARLIYOR”

Prof. Dr. Yılmaz Bingöl ve Prof. Dr. Hamza Ateş, Büyükşehir olmanın avantajlarını ve Ordu’nun Büyükşehir’le 2 yıl içerisindeki değişimini değerlendirdi.
“ORDU'NUN YILDIZI PARLIYOR”

 Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs Ayı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “2. Yılında Büyükşehir” adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Yılmaz Bingöl ve Prof. Dr. Hamza Ateş, Büyükşehir olmanın avantajlarını ve Ordu’nun Büyükşehir’le 2 yıl içerisindeki değişimini değerlendirdi. Konuşmacıların konferans boyunca vurgu yaptıkları ortak görüşleri, ikinci yılını tamamlayan Ordu Büyükşehir’in geride kalan süre içerisinde yeni kurulan Büyükşehir Belediyelerine model bir Belediye olduğu idi.

 

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, İlçe Belediye Başkanları, Daire başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Programda ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. Hamza Ateş, geride kalan süreç içerisinde Ordu ilinin büyük bir değişim yaşamaya başladığına dikkat çekerek;  "Ordu'nun Büyükşehir olmasıyla birlikte tamamlanan ve planlanan projeleriyle adından söz ettirecek bir konuma geliyor. Dağınık bir coğrafyaya sahip Ordu'nun altyapısı ve su sorunları, Büyükşehir oluşu ve buna bağlı imkânların artmasıyla daha hızlı çözülüyor. Diğer Büyükşehirlere kıyasla kurum yapısını çok hızlı şekilde oluşturarak atağa kalkmış durumda ve herkesin bilmesini isterim ki Ordu’nun yıldızı parlıyor "dedi.

 

PROF. DR. YILMAZ BİNGÖL: "ORDU DİĞER ANADOLU KENTLERİNE MODEL OLACAK”

 

Prof. Dr. Yılmaz Bingöl ise 19 ilçe belediyesinin tamamının aynı siyasi ve hizmet çizgisinde olmasının büyük bir avantaj olduğuna vurgu yaparak; "İstanbul modeli, her yere uygulanabilir bir yapı değil. Kocaeli geçiş olmakta ve Ordu'da yapısı itibarıyla yeni bir Büyükşehir modeli oluşturmaktadır. 19 ilçe belediyesi ve Büyükşehir’in merkez yönetiminin Ak Partili olması yüksek koordinasyon ve uyum getiriyor.

Ordu, dışarıdan bakıldığında gözle görülür ve fark edilir bir değişimi ortaya koyuyor. İkinci yılında hedeflerini gerçekleştirmiş Büyükşehir, planladığı projelerini hızlı bir şekilde hayata geçiriyor. Ordu, turizm kenti olma yolunda hızla ilerliyor. 2 yıl geçmesine rağmen Ordu'nun ilk 2. ve 3. ayında tamamladığı çalışmaları bugün hala tamamlayamayan Büyükşehirler var " diye konuştu.

 

GENEL SEKRETER DR. ÇÖPOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

 

Program sonunda konuşmacılara çiçek takdim eden Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu yaptığı konuşmada Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2. yılını doldurması ve geride bıraktığı hizmet yatırımlarının halk tarafından takdirle karşılanmasının gururunu yaşadıklarını ifade ederek; “Bir haftadır devam eden ‘2. Yıl Etkinliklerimiz’ kapsamında gerçekleştirdiğimiz programımızda hocalarımıza vermiş oldukları kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Onların görüşleri bizler için çok kıymetli. Görüyoruz ki Ordu ili, Büyükşehir süreci ile birlikte daha da güzel günler görecek ve bu güzellikleri tüm vatandaşımızla birlikte paylaşmanın sevincini yaşayacak” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : “ORDU'NUN, YILDIZI, PARLIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız