HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Temmuz 2018 Çarşamba Saat: 09:20

TSS’DEN HASTANE TALEBİ

Ordu ya Tıp Fakültesi hastanesi veya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılsın Ordunun sağlık alanında yaşadığı sorunları basınla paylaşan Türk Sağlık -Sen Ordu Şube Başkanı, kente bir an önce Ordu üniversitemize ait Eğitim ve Araş
TSS’DEN HASTANE TALEBİ

Ordu ya Tıp Fakültesi hastanesi' veya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılsın Ordu'nun sağlık alanında yaşadığı sorunları basınla paylaşan Türk Sağlık -Sen Ordu Şube Başkanı, kente bir an önce Ordu üniversitemize ait Eğitim ve Araştırma Hastanesi veya Tıp Fakültesi hastanesi yapılmasını istedi.

 Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin yaptığı açıklamada; “Hastane yapmak sadece Sağlık Bakanlığı'nın görevi olmadığını halen nüfusu bizden daha düşük olan ve üniversitesi dahi yeni kurulundan illerimizde dahi Tıp Fakültesi hastanesi olmasına rağmen Ordu üniversitesi mizin kendisine ait bir hastanesi yoktur.” Dedi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Zengin, açıklamasına şöyle devam etti; “İlimizde yılan hikâyesine dönen şehir hastanesi yapılması olayına değinerek, "Hiç kimsenin, hiçbir gerekçe ile Ordu halkını mağdur etme hakkına sahip olmadığını, bilakis ‘her şey halk içindir' anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini önemle vurguluyoruz. Bu kapsamda başta yaşam ve sağlık hakkı olmak üzere eğitim, din ve vicdan hürriyeti gibi temel hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi hususunda herkesin ve her kesimin, toplum huzurunu merkeze alarak daha rasyonel bir şekilde üzerine düşeni yapması gerekir. İlimizde yapılacak 600 yataklı bir fakülte Hastanesi ilimizde yaşanan yatak sıkıntısı nı çözecektir. Rektörümüz 2015 yılında yaptığı açıklamada "HASTANE 3 YIL İÇİNDE ORDU’YA KAZANDIRILACAK" demesine rağmen halen bir kazma dahi vurulmamıştır” die konuştu.

Zengin daha sonra şunları kaydetti; “Üniversite yönetimi olarak 600 yataklı hastane yapım sürecini özel önemle takip ettiklerini belirterek fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaata en kısa sürede başlanacağını ve son sistem modern sistemlerle donatılmış, bölgenin bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek hastanenin 3 yıl içinde Ordu’ya kazandıracaklarının müjdesini vermiş. Rektörümüz 2015 yılında yaptığı açıklamada, "Bütün kamuoyunun malumu üzere Ordu’da sağlık hizmetlerinin daha kaliteli olarak sunulması, her türlü teknolojik imkânı barındıran Sağlık Bakanlığı-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni halkımıza ve üniversitemize kazandırmak için mücadelemizi sürdürmekteyiz. En yakın zamanda hastane inşaatına başlanarak son sistem teknoloji ile donatılmış, içerisinde sağlık alanıyla ilgili tüm hastanelerin olacağı bir sağlık kampüsünü 3 yıl içinde Ordu’ya kazandırmayı hedefliyoruz" demişti. Sayın Rektörümüz un bu konuda biraz daha gayretini bekliyoruz. Bizlerde sivil toplum örgütleri olarak Sayın Rektörümüze destek olmaya hazırız. "Ordu ya Eğitim ve Araştırma Hastanesi veya Tıp Fakültesi hastanesi yapılsın"

 Yerel talep ve beklentileriyle ilgili ise Zengin, şunları aktardı: "600 yataklı devlet hastanesi en kısa zamanda halkın hizmetine kazandırılmalıdır. Yeni bir il sağlık müdürlüğü binası yapılmalı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin poliklinik ve acil servis hizmet alanları ayrıştırılmalıdır. Ordu'nun hala üçüncü basamak bir sağlık tesisinin olmaması üzüntü vericidir. Ordu ya bir an önce Eğitim ve Araştırma Hastanesi veya Tıp Fakültesi hastanesi yapılsın”

 

Öte yandan Dün ilan edilen kabine ile yeni sistemin ilk Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca olduğunu belirten Zengin, bu konuda da şunları söyledi; “Yeni Sağlık Bakanımıza hayırlı olsun diyor, görevinde başarılar diliyoruz. Yeni dönemin ruhuna uygun olarak sağlık teşkilatında ayrımcılık ve ötekileştirmenin son bulması temennimizdir. Sağlık teşkilatında bu tür işlerle uğraşmaktan devletin verdiği görevi ihmal ederek millete hizmette kusur edip, adaletin terazisinin yok edenlere artık müsamaha gösterilmemelidir. Adalet, liyakat ve ehliyet Sağlık Bakanlığı’nda tesis edilmelidir. Yeni bir dönemde eskiye ait bu tür kötü işlere son verilmelidir. Yeni dönemde ayrıca temel hedeflerden birsi de sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi ve beklentilerinin karşılanması olmalıdır. Umarız ki sağlık çalışanlarının uzun zamandır beklediği yıpranma payı, döner sermayelerin arttırılarak emekliliğe yansıtılması ve tüm çalışanların kadrolu olması gibi temel talepler yeni bakanımızla birlikte hayata geçirilir. Çalışanlar ile ilgili düzenlemelerde sosyal taraflarla istişare halinde kararlar alınır ve tüm çalışanları kapsayan düzenlemeler hayat bulur. Bu temennilerle Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin, yeni Bakanlar Kurulunun ve Sağlık Bakanımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : TSS’DEN, HASTANE, TALEBİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız