HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mayıs 2016 Salı Saat: 06:56

GÜNEY; “79 MİLYONU İÇİNDE TAŞIYAN BİR GEMİYİZ”

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI BAŞLADI
GÜNEY; “79 MİLYONU İÇİNDE TAŞIYAN BİR GEMİYİZ”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Güney, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında beraberindeki heyetle birlikte Ordu Gazeteciler Cemiyeti (OGC)’yi ziyaret etti. OGC Başkanı Recep Aydın ve basın mensupları tarafından karşılanan Güney burada, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla kurumun 10. Yaş yılında 2006-2016 yılları arasında katedilen mesafeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“REFORMLAR MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI”

Güney; ”Amacımız, sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi, SGK'nın kamuoyunda tanıtılması ve toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşturmaktır. 3 kurumun birleştirilerek tek çatı altında toplanan kurumumuzda önemli mesafeler aştığımıza inanıyoruz. Emekli Sandığı (Memur), SSK (işçi) ve Bağ Kur kurumlarının Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanmasıyla birlikte, Sosyal Güvenlik Reformları adı altında yürütülen çalışmalar bugün meyvelerini vermeye başlamıştır.

“79 MİLYONU İÇİNDE TAŞIYAN BİR GEMİYİZ”

Emeklilik işlemlerinde de yapılan yeni düzenlemeler ile vatandaşlarımızı artık en geç 26 gün içerisinde maaşa bağlayabilecek hale geldik. Bunu da reformlarımızın bir parçası olarak düşündüğümüzde ilimizde ve ülkemizde sosyal güvenlik bilincinin daha da güçleneceği anlamına gelmektedir. Biz Kurum olarak 79 milyonu içinde taşıyan bir gemiyiz. Çünkü toplumda her kesime hizmet ediyoruz. Zengininden fakirine, işvereninden işçisine kadar herkesi bünyesinde taşıyan bir geminin su almaması ve batmaması için çalışmalarımıza bu yönde önem ve hassasiyet gösteriyoruz” dedi.

ORDU’DA 134 BİN FAAL ÇALIŞAN VAR

Ordu’da Memur, İşçi, Bağ Kur statüsü altında toplamda 134 Bin çalışanın olduğunu söyleyen İl Müdürü Mehmet Yaşar Güney, 130 Bin SSK, Bağ Kur, 118 Binde Memur emeklisinin bulunduğunu belirtti. Faal çalışanların 80 Bin’i SSK, 26 Bin’i Memur, 28 Bin’in de Bağ Kur statüsünde çalıştığını da belirten Güney, ülkemizde emeklilik yaş sınırının da 49 olduğunu belirtti.

SGK, YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu Ordu İl Hizmet binasının yüzde 97’sinin bittiğini de ifade eden Güney, Mayıs ayı sonu itibarıyla Adalet Sarayı’nın arkasında ki yeni hizmet binasında Ordululara daha da iyi koşullarda hizmet vermeye devam edeceklerini müjdeledi. 10. yıl kutlamalarının bu sene sıkça alınan şehit haberleri nedeniyle mütevazi bir şekilde sürdürme kararı aldıklarını da kaydeden Güney, Ordu basınına da etkinlikler çerçevesinde verdikleri desteklerden ötürü kurum adına teşekkür etti.

“SGK, ÖNEMLİ BİR KURULUŞTUR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten OGC Başkanı Recep Aydın ise; “Sosyal Güvenlik Kurumu, herkesin hayatında önemli yer tutan, önemli kuruluşlardandır. Son yıllarda yapılan reformlardan biriside Sosyal Güvenlik Reformudur. Bu noktada bizlerde kendi camiamız içerisinde başta emeklilik işlemleri olmak üzere yıpranma payı konularında da basın mensuplarımızın bilgilendirilmesi adına her zaman kapılarımızı açmaya hazırız. Yalnız bu konuda değil, toplumu ilgilendiren her koşulda bizlerde üzerimize düşen sorumluluktan asla geri kalmayacağız” dedi ve kurum personellerinin Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlayarak, OGC adına çalışmalarında başarı dileğinde bulundu. (HABER-ŞAFAK DELİÇAKAR)



Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız