HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ağustos 2018 Cumartesi Saat: 11:53

“FİYAT İÇİN DAHA NEYİ BEKLİYORLAR?”

Ordu’da fındık fiyatları üreticiyi kara kara düşündürmeye devam ediyor. Yıllık maliyet fiyatlarına yakın serbest piyasada oluşan 11-50 ila 12.00 TL arasında alımı gerçekleştirilen fındık, bu sene de üreticinin yüzünü güldürmedi
“FİYAT İÇİN DAHA NEYİ BEKLİYORLAR?”

Ordu’da fındık fiyatları üreticiyi kara kara düşündürmeye devam ediyor. Yıllık maliyet fiyatlarına yakın serbest piyasada oluşan 11-50 ila 12.00 TL arasında alımı gerçekleştirilen fındık, bu sene de üreticinin yüzünü güldürmedi.

Fındık fiyatlarına bir tepki de gurbetçi vatandaşlardan geldi. Kilometrelerce uzaklardan memleketlerine fındık toplamak için gelen gurbetçiler, bu senede umduklarını bulamadılar. Şikayetlerini Almanya’da görev yapan Ordulu araştırmacı gazeteci Savaş Çelebi’ye anlatan gurbetçiler, hükümet kanadından TMO’nun neden hala fiyat açıklaması yapmadığını ve fındık alımına başlamadığını sorguladılar.

Gurbetçi vatandaşlar, Çelebi’ye yaptıkları açıklamada; “Hükümet bu sene fındık üreticisinin mağdur edilmeyeceğini ve oluşabilecek mağduriyetlerin giderileceğini açıklamıştı. Binbir ümitle geldiğimiz memleketimizde fındık fiyatları maliyetine serbest piyasada işlem görüyor. Güçlükle izin alıp geliyoruz. Amele telaşı, patozu, kurutması derken iznimizde bitiyor. Maliyetine fındığımızı satıp geri dönmek zorunda kalıyoruz. Bugün olmuş hala ne TMO’dan bir fiyat açıklaması var ne de Fiskobirlik’ten bir açıklama var.

Siyasiler de bol keseden atıp tutuyorlardı. Bu işler öyle atıp tutmayla olmuyor. Hani fındık en az 14-15 Lira olacak veya olmalı diyen siyasi cenah bugün neredeler. Hükümette, TMO’da, Fiskobirlik’te fiyat ve alım için daha neyi bekliyorlar. Rekoltenin altında çıkan ve afetle kısmi kayba uğrayan fındık zaten elde de fazla kalmadı. Biz gurbetçiler olarak soruyoruz? Hükümet ve TMO fiyat ve alım konusunda ne zaman açıklamada bulunacaklar. Yoksa fındığımızı emanete bırakmak zorunda kalacağız. Bu durumda elbette serbest piyasanın işine yarayacaktır. Böylemi yapalım yani” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Gazeteci Çelebi ise, yaptığı değerlendirmede, Ağustos ayının sonu itibarıyla özellikle Almanya’da yaşayan gurbetçilerin izin sürelerinin sona ereceğine dikkat çekerek, hükümetin bu konuda bir an önce adım atması beklentilerinin hat safhada olduğunu söyledi. (Haber Erol KARAER)

Anahtar Kelimeler : “FİYAT, İÇİN, DAHA, NEYİ, BEKLİYORLAR?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız