HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Eylül 2018 Pazartesi Saat: 10:51

TORUN; “GELECEĞİMİZDEN ENDİŞELENMEMEK ELDE DEĞİL”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun  2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tebrik etti ve başarılar diledi. Torun, Tüm çocuklarım
TORUN; “GELECEĞİMİZDEN ENDİŞELENMEMEK ELDE DEĞİL”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun  2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tebrik etti ve başarılar diledi.
Torun, "Tüm çocuklarımızın en iyi eğitim alma hakkı vardır. Ancak günümüzde eğitimde fırsat eşitliği kalmamıştır" dedi.
Torun, sözlerine şöyle devam etti:  "En kıymetli varlıklarımız çocuklarımızdır. Atatürk geleceğimizi çocuklarımıza emanet etmiştir. Öğretmenlerin önemini de 'Yeni nesli, Cumhuriyet'in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır' diyerek vurgulamıştır. 
Ancak maalesef ulusal eğitim politikamız bu siyasi iradenin beklentileri ve hedeflerine göre belirlenmiş, istikrardan tamamen uzaklaşılmış, eğitimde fırsat eşitliği çocuklarımızın ellerinden alınmıştır. İyi eğitim iyi gelecek demektir. Bu günkü eğitime bakıldığında geleceğimizden endişelenmemek elde değil. " 
Seyit Torun, parasız ve kaliteli eğitim alma hakkının en önemli çocuk hakkı olduğunu hatırlatarak; "Türkiye’de hala çocuk işçilerimiz var. Çocuk gelinlerimiz var.  Şehirlerimizdeki eğitim imkanları kasabalara sunulamamış,  köylerimize ise hiç uğramamıştır. Okullar arası eğitim farkı ve okullar arası altyapı farkı endişe vericidir. Eğitim insan ve çocuk hakkı olmaktan çıkarılmış parayla alınan bir hizmete dönüştürülmüştür" dedi. 
Torun,  "Eğitimde ayrımcılık vardır. Fakirin çocuğu artık zenginin elindeki eğitim olanaklarını hayal bile edememektedir. Ancak üniversitede fakirin ve zenginin çocuğu  aynı kulvarda yarışıyor. Çok acı bir durum bu" diye konuştu.  
Torun gündemdeki karma eğitimin kaldırılması  tartışmalarına da değindi ve konuyla ilgili olarak "Çağdaş eğitimi daha da geliştirmemiz gerekirken şimdi de bilimsellikten uzak bir kafayla bizi kaliteli ve nitelikli eğitimden tamamen uzaklaştıracak bir tartışma yapılmaktadır" diye konuştu. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, sözlerini söyle bitirdi: "Araştıran, sorgulayan, üreten, Cumhuriyetin ve demokrasinin bilincine sahip bir neslin yetiştirilmesi için öğretmenlere, eğitim camiasının yöneticilerine büyük bir sorumluluk düşüyor. Geleceğimizi kuracak eğitim camiasına tekrar başarılar diliyorum.

Tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.  Elbette hepimizin hedefi Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine çıkmak ve onu aşmak olmalıdır. Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü bilmeyen, milli bilinci olmayan, sorgulamayan, biat kültürüyle yetişen bir nesil ile çağdaş, demokratik ve gelişmiş bir Türkiye umudu hayal olmaktan öteye gidemez.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız