HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ekim 2018 Cumartesi Saat: 11:21

SİGORTASIZ ANNELERE BORÇLANMA HAKKI

CHP’Lİ ADIGÜZEL’DEN KANUN TEKLİFİ:
SİGORTASIZ ANNELERE BORÇLANMA HAKKI

 

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, doğum yaptığında sigortasız olan kadınlara geriye dönük sigorta borçlanma hakkı için adım attı.

Mevcut kanuna göre çalışan kadınlar, ücretsiz analık ve doğum izinlerini sigorta borçlanması olarak saydırabiliyorlar. Ancak doğum yaptığı dönem sigortasız olan kadınlar bu haktan yararlanamıyor.

CHP’li Mustafa Adıgüzel’in kanun teklifinde sigortalı olsun ya da olmasın tüm kadınlara bu hakkın tanınması öngörülüyor.

Sigortalı olsun ya da olmasın tüm kadınlara bu hakkın tanınması gerektiğini ifade eden Adıgüzel, şunları kaydetti: “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yapılan düzenleme ile sigortalı kadınlara ücretsiz analık ve doğum izinleri için borçlanma hakkı getirilmişti. Bu konuda hazırladığım kanun teklifi ile doğum sırasında sigortalı olmasa da kadınlara aynı sürelerde borçlanma hakkı geliyor. Bu her şeyden önce Anayasamızın eşitlik ilkesi gereği verilmesi gereken bir haktır.

 Ayrıca yeni düzenlemede erkeklere askerlik için o tarihte sigortalı olmasa da bu hak tanınmıştı. Eğer askerlik için erkeklere sigortalı olma şartı olmadan bu hak tanınıyorsa, kadınlara da eşit bir biçimde aynı hay tanınmalıdır. Teklifimiz kabul edilirse, gerek kadın erkek eşitliği açısından gerekse ülkemizde kadınların çalışma hayatına katılımı açısından son derece olumlu bir adım atılmış olacak.”

 

Anahtar Kelimeler : SİGORTASIZ, ANNELERE, BORÇLANMA, HAKKI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız