HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ekim 2018 Pazartesi Saat: 09:23

TEKİNTAŞ VE TEZCAN’DAN KUTLAMALAR;

“CUMHURİYETİMİZ, KARARLILIĞIMIZIN İLANIDIR”
TEKİNTAŞ VE TEZCAN’DAN KUTLAMALAR;

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tekintaş mesajında şu görüşlere yer verdi: “29 Ekim bağımsızlığın, doğuşun, mucizenin yıldönümüdür. Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet, Anadolu insanımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelesinin, bağımsız ve başı dik bir ulus olarak yaşama kararlılığımızın tüm dünyaya ilanıdır.

Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zaferin neticesi olan Cumhuriyetimizin 95. yılını kutlarken yeni bir çağın eşiğinde büyük millet, güçlü devlet olma yolunda yürümenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, bu topraklarda varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin sürekli tehdidine maruz kalmıştır.

Bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlanan değerlerimizi yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonraki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir: Biri millet kararı diğeri en ağır ve müşkül şartlar içinde dünyanın takdirlerine hakkı ile lâyık görülen Ordunun kahramanlığıdır. Bizlerde sözünde ifade ettiği güvene layık olmaya ve yüce Türk milletine en güzel şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden süreçten bugüne kadar Türkiye Cumhuriyetimizin korunması ve yaşatılması için 95 yıldır her anlamda mücadele eden ve gerektiğinde canlarını gözünü kırpmadan her türlü ihanete, alçak girişime dur diyen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor tüm halkımızın en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”

Öte yandan Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, milli mücadelenin çok zor şartlar altında gerçekleştiğini ifade eden Başkan Tezcan, Türk milletinin tüm bu zor şartlara rağmen egemenliğini kazanarak Cumhuriyet’i ilan ettiğini belirtti. Millet olarak en önemli görevin Cumhuriyet’i korumak ve ecdadın mirasına sahip çıkmak olduğunu aktaran Başkan Tezcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Türk milletinin cesareti, yiğitliği ile kazanılan milli mücadele tarihte eşine çok az rastlanır bir başarıdır. Milletimiz, kurtuluş mücadelesi sırasında yaşanan tüm zorluklara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek kayıtsız şartsız egemenliğini ve Cumhuriyet’i kazanmıştır. Cumhuriyetimiz, çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir bağımsızlık mücadelesidir. Hiç şüphe yok ki istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü Cumhuriyeti korumak ve ecdadımızın mirasına sahip çıkmak en önemli vazifemizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : TEKİNTAŞ, VE, TEZCAN’DAN, KUTLAMALAR;

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız