HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Ekim 2018 Salı Saat: 08:19

OSMMMO’DAN SEMİNER

Ordu Mali Müşavirler Odası, Vergi (Usul) İncelemeleri ve Mesleki Sorumluluk konulu seminer düzenledi. Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Ankara SMMM Odası Başkanı Ali Şahin, İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir, İstanbul SMMM Odası
OSMMMO’DAN SEMİNER

Ordu Mali Müşavirler Odası, Vergi (Usul) İncelemeleri ve Mesleki Sorumluluk konulu seminer düzenledi. Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Ankara SMMM Odası Başkanı Ali Şahin, İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir, İstanbul SMMM Odası Eğitmeni SMMM Erhan Sular, meslek mensupları, stajyerler ve stajyer adayları katıldı.

28 yıllık meslekte TÜRMOB ve Odalar uluslararası standartlarda dünya ekonomilerinin konuştuğu sorumlulukla hizmet veriyor.

Açış konuşmasında Oda Başkanı Bahadır Baş; ‘‘Bu dönemde yaptığımız on ikinci eğitimimiz. Bunların dört tanesi müteselsil sorumluluk, vergi incelemeleri ve izaha daveti kapsıyor. Ordu Mali Müşavirler Odası olarak mesleki görüşümüze, mesleki yargımıza, mesleki karar verme sürecimize etki eden incelemeler konusu eğitimlere önem vermekteyiz. Bu toplantıya katılım yapan İstanbul ve Ankara Oda başkanlarımız ile Türkiye’deki mali müşavirlerin %50’si temsil edilmektedir. Hepinizin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum. İstanbul SMMM Odası Türkiye’nin her tarafında, Ankara SMMM Odası da kendi bölgesinde pek çok odaya eğitim desteği veriyorlar. Bunlar Anadolu’daki mesleki bilginin, mesleki görgünün ve mesleki yargının gelişmesi için yapılan gönüllü eğitimlerdir.

Nerdeyse her gün mesleki mevzuatlarımızda değişiklikler yayımlanıyor. Bugünkü tebliğ ile Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi 01.07.2019’a uzatıldı. 454 ve 487 nolu tebliğler ile ilgili değişiklik yapan, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzunun zorunluluğu ile ilgili tebliğ taslaklarında güncelleme yapılarak 01.07.2019’a uzadı. E-Defterde beş milyon cirosu indirme süreci 01.01.2020’ye kadar uzatılmış oldu.

Bir sonraki eğitim programı olarak 17 Kasım’da Eskişehir Mali Müşavirler Odası’nın eğitmenlerinden değerli bir hocamız Prof.Dr. SMMM Birol Yıldız ile Konkordato eğitimi yapacağız. Konkordatonun hukuksal ve mali yönleriyle süreçlerini, uygulamalarını anlatacağız.

Türkiye’nin yaşadığı sorunlardan birisi kanunilik ilkesinden, idarelik ilkesine kayıyoruz. Kanun bizim sorumluluğumuzun müteselsil sorumluluğunu tarif etmiş ama idare yetki aşımıyla kanunun üstüne çıkarak 4 nolu tebliğle farklı bir yön getirmektedir. Son zamanlarda iştirak suçlamasıyla ilgili vergi mahkemeleri meslek mensubunun lehine karar veriyor. Mesleki özen gösterip gösterilmediğiyle ilgili kararı mahkemelerdeki bilirkişilikler verecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Pazartesi Günü yaşayacağız. Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yılını kutlayacağız. Türkiye’nin kurulmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Dün gece şehit düşen iki askerimizi rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun. 28 yıllık meslekte TÜRMOB ve Odalar uluslararası standartlarda dünya ekonomilerinin konuştuğu sorumlulukla hizmet veriyor. Ulu Önder’in dediği gibi 10 yılda çok büyük işler yaptık diyor, bütün memleketi demir ağlarla ördük diyor. 30 yılda da TÜRMOB ve Odalar bu mesleği başka bir yere taşımıştır. Başka bir vizyon başka bir kültür katmıştır. ’dedi.

Konkordatonun bel kemiğini mali müşavirler oluşturuyor.

Ankara SMMM Odası Başkanı Ali Şahin; ‘‘Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin olup olmadığını belirleyen etkenlere baktığımızda firmalar konkordato ilan ediyor. Komiser olarak SMMM ve YMM’ler olacaklarına dair hüküm bulunmakta iken her nedense Bakanlığa giden tebliğ taslağında sebebi ne ise SMMM ifadesi çıkartılarak YMM tercih edilir ibaresiyle yayımlanmış oldu. Bu hususta İstanbul Odasıyla birlikte dava açtık. İşverenler, avukatlar, hakimler de bilmektedirler ki konkordato sürecinin en önemli aktörleri mali müşavirlerdir.  Konkordatonun bel kemiğini mali müşavirler oluşturuyor. Konkordato komiserliğinde görev alacak meslektaşlarımızın bu konuda eğitim alan ve gerekli mesleki bilgi, tecrübeye sahip olması ile bizleri orada olması gerektiği gibi layıkıyla temsil etmelidirler.

Meslektaşların sorumluluğu ile ilgili büyük illerde hem Gelir İdaresi’nden hemde Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çok fazla sorumluluk raporları geliyor. Bu dosyaların %90’nından fazlası meslek mensubunun kusurundan kaynaklanmayan olaylardır. Kamu görevlileri biz sorumluluk cezalarıyla raporumuzu hazırlayıp gönderelim, meslek mensubu Odaya veya  mahkemeye müracaat ederek kendini ifade etsin diyorlar. Kurumlarla konuşurken bu uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini söylüyoruz. Sosyal güvenlik Kurumu Müdürü bizim yıllardır söylediğimiz bir şeyi ifade etti. “Müşterilerinizden habersiz yâda onunla iştirak halinde yapacağınız kamuya zararı uğratan işlemler dışında hiçbir sorumluluğunuz yok” dedi.

Bizler Oda’lar olarak meslektaşlarımızın haklarını korumak için buradayız.

Bugün sizlerle birlikte buluşmamıza vesile olan Oda Başkanı Bahadır Baş’a teşekkürlerimi sunuyorum. ’’dedi.

Odaların yöneticilerini sevmeyebiliriz, hâkim grubun anlayışını sevmeyebiliriz ama mesleğe muhalefet olmaz, odaya muhalefet olmaz.

İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir; ‘‘Bir ay önce İngiltere meslek örgütüyle dünyada bu iş nasıl yapılıyor diye ortak bir etkinlik gerçekleştirdik. Önlerinde dört tane çalışma konusu var. Birincisi teknoloji, ikincisi siber güvenlik, üçüncüsü sanal para, dördüncüsü de Big datadır. Bizim otuz yıllık sorunumuz ise angaryalar, tahsilat sorunu, haksız rekabet ve beyanname süreleridir. Eğer geleceği konuşmazsak muhtemelen otuz yıl sonra buralara birileri çıkar yine aynı sorunları konuşuruz. Bu anlamda biraz geleceği konuşmamız lazımdır. Gelecek mesleğimizi yeniden şekillendiriyor. Bazı işleri zor olduğundan dolayı bizlere yaptırıyorlar. Defter Beyan bizim yapacağımız iş değil aslında mükellefler giremiyor. Tebliğ düzenlemesinde herkesin kendi defter beyanını yapma hakkı var. Aralık ayı işletme defterleri için ücretleri yükseltmek için köprüden önce son çıkıştayız. Bu ülkenin iktidarını sevmeyebiliriz, muhalefetini sevmeyebiliriz ama Türkiye Cumhuriyeti’nin muhalefeti olmaz. Bu Odaların yöneticilerini sevmeyebiliriz, hâkim grubun anlayışını sevmeyebiliriz ama mesleğe muhalefet olmaz, odaya muhalefet olmaz ’’ Dedi.

Açış konuşmalarının ardından İstanbul SMMM Odası Eğitmeni SMMM Erhan Sular İnceleme Kriterleri, İzaha Davet Yazıları, Mükellef Hakları, Meslek Mensuplarının Sorumlulukları, Hesap Planı Çerçevesinde Usul İncelemeleri, Örnek Uygulamalar, Yargı Kararları konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Sınavlarda Başarılı Olarak Ruhsat Almaya Hak Kazananlara Tören Düzenlendi. Yeni Meslek Mensupları SMMM Önder Güney’e Ruhsatını İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel AKDEMİR, Ümit Akbulut’a Ruhsatını Ankara SMMM Odası Ali Şahin, Tekin Çelenk’e Ruhsatını Oda Başkanı Bahadır BAŞ Takdim Etti.

Ankara SMMM Odası Başkanı Ali Şahin’e ve İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir’e Oda Başkanı Bahadır Baş tarafından plaket takdim edildi.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : OSMMMO’DAN, SEMİNER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız