HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Aralık 2018 Cuma Saat: 09:34

“HAYVAN HAKLARI YASAYLA KORUNMALIDIR”

Ordu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu son günlerde giderek artan hayvanlara yönelik şiddet eylemleri nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Komisyon tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ülkemizde son günlerde artan hayvanl
“HAYVAN HAKLARI YASAYLA KORUNMALIDIR”

 

Ordu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu son günlerde giderek artan hayvanlara yönelik şiddet eylemleri nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ülkemizde son günlerde artan hayvanlara yönelik şiddet eylemlerinin yanı sıra ilimizdebaş gösteren hayvana şiddet eğilimleri, biz hayvan severler ve aklıselim bireyler olarak vicdanları sızlatmaktadır.

 

Geçtiğimiz günlerde hepimizi rahatsız eden hayvan katliamlarından biri Çamaş ilçesinde yaşanmıştır. Bununlailgiliolarak Ordu Barosu sürecin yakın takipçisi olunmuş ve faillerin bulunabilmesi adına Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

Doğanın bir parçası olan hayvanlara davranışlarımızın esasında bizlerin kendine duyduğu saygı, içinde yaşattığı insanlık ve iyilik vardır. Bunu unutmamız demek, o hissiyatları kaybetmeye başlamamız demektir. Bizler sadece hayvanların değil, içinde bir bütün olarak yaşadığımız ekosisteme ve dünyaya saygı duyan, onu korumak için hayvan haklarını savunmanın önemini bilen bireyleriz. Farkındayız ve bu farkındalıkla hareket ediyoruz. Hayvanları koruma ve savunma kuralları, hükümet düzeyinde temsil olunmalıdır. Hayvan hakları da insan hakları gibi yasayla korunmalıdır.

 

Ordu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak, yaşadığımız alanın büyük bir parçasını oluşturan hayvanları tür ayrımı yapmaksızın korumak için, gerek yasal zeminde gerekse de sahaya inmeyi ve onlar için çalışmayı gayemiz ve insanlık görevimiz olarak benimsemiş olmaktan gururluyuz, mutluyuz. Hayvanlara hakları teslim edilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu nedenle yasal düzenlemenin en kısa zamanda gerçekleştirilmesi hususundaki zorunluluğu kanun koyucular ve kamuoyunun dikkatine arz ederiz.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “HAYVAN, HAKLARI, YASAYLA, KORUNMALIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız