HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Şubat 2019 Perşembe Saat: 10:58

İKİZCELİ ÜRETİCİLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR

  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilerin
İKİZCELİ ÜRETİCİLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilerin modern tarımın gerektirdiği bilgiye daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla Ordu’nun en önemli tarımsal ürünleri olan fındık ve kivi başta olmak üzere, birçok tarımsal faaliyet alanında uygulamalı eğitim çalışmaları yürütüyor.

 Bu kapsamda İkizce İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda İkizceli üreticilere fındıkta budama ve gübreleme ile kivide kış budaması konularında eğitimler düzenlendi.

Fındık bahçesinde gerçekleştirilen eğitime İkizce Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İlçe Müdürü Erdal Ekinci, teknik personeller ve üreticilerimiz katıldı. İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Ömür Duyar fındıkta budama ve gübreleme konusunda doğru bilinen yanlışları anlatarak, uygulamalı olarak budama ve gübrelemenin nasıl yapılacağını üreticilere gösterdi.

Öte yandan İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Zekeriyya Kırdar tarafından da; kivinin dikimi, gübrelemesi, yaz ve kış budamasının nasıl yapılacağı, hangi dönemlerde sulama yapılacağı konularında detaylı bir eğitim çalışması gerçekleştirildi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız