HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Şubat 2019 Cumartesi Saat: 11:06

“DEV PROJELER GÜN SAYIYOR”

Ulubey’de eski halı sahayı yıkarak yerine Spor Toto Teşkilat Başkanlığının katkılarıyla yapılan Kapalı Halı Saha Projesi’nde sona yaklaşıldı.
“DEV PROJELER GÜN SAYIYOR”

         Ulubey’de eski halı sahayı yıkarak yerine Spor Toto Teşkilat Başkanlığının katkılarıyla yapılan Kapalı Halı Saha Projesi’nde sona yaklaşıldı.

         Çalışmaları yerinde inceleyerek gazetemize bilgi veren Başkan Türkcan, “7’den 70’e spor diyoruz ya, bu terim tam da Ulubey’de hayata geçecek. Ulubey Şubat ayı sonunda Kapalı Halı Sahaya kavuşuyor” dedi.

Başkan Türkcan yaptığı açıklamada, Yaklaşık KDV dâhil 400 bin liraya yapılan bir anlaşmamız vardı, bazı nedenlerden dolayı gecikti. Biz 1 yıl sonra ihalesini yapıp inşaatına başladık, inşallah seçime kadar da bitireceğiz. Projede bugün itibariyle üçlü ve ikili makas sistemleri, çelik direkler kurulmaktadır.

Spor yapmak isteyen tüm hemşehrilerimiz için muazzam bir alan olacak. Kapalı halı saha projemizin yanındaki binamıza yenileme çalışması yapacağız, hanımlara yönelik bir spor alanı açmak istiyoruz. Hanım kardeşlerimizin böyle bir talebi oldu bizden ve bunu da gerçekleştirmek istiyoruz. Allah nasip ederse yaz döneminde bir çalışmamız olacak.

Gerçekten özlemle beklediğimiz Avrupa standartlarında olacak. Genç kardeşlerimiz spor yapmak için Ordu’ya gidiyordu, inşallah artık Ordu’daki gençler Ulubey’e gelecek. Spor Bakanımız o dönem Spor Toto Genel Müdürü olan Mehmet Kasapoğlu’na ve Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr.Numan Kurtulmuş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HASTANE ARALIK SONUNDA TAMAM”

         Heyelan nedeni ile uzun süre inşaat çalışmaları duran Ulubey Devlet Hastanesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Türkcan, “İnşaatımız devam ediyor. Daha önceden de bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimleri öncesi Ordu’ya gelen Sayın Cumhurbaşkanımıza hastane inşaatının 7 ay önce durdurulduğunu kendilerine arz etmiştim. İnşaat çalışmaları yeniden başladı ve bugün itibarı ile inşallah müteahhit firmanın taahhüt ettiği sürede yani bir yıl içinde hastanemiz tamamlanacak. Hummalı bir çalışma var, 31 Aralık akşamı inşallah hastanemizde tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.

“ŞELALE KONAKLARI PROJESİ’NDE RUHSAT ALINDI”

         Ulubey’e modern 84 konut yapacaklarını da belirten Belediye Başkanı Türkcan, dün itibarı ile inşaatın ruhsatının alındığını da belirterek, “Şelale Konakları Projemizde ise hastane inşaatı nedeni ile bir sıkıntımız vardı. Dün itibarı ile ruhsat işlemimiz bitti. Yolumuz açık, hedefimiz 84 konutu bir yıl içerisinde teslim etmek hak sahiplerine. Çünkü gecikmiş bir süreç yaşadık ancak bu gecikme ne Belediyemizden ne de müteahhit firmadan kaynaklı, burada da daha önce de vatandaşlarımızla paylaşmıştık. Yüzeysel bir heyelan kayması var dedik ve bunu da raporlarımızla kanıtladık.

İnşallah inşaatımıza başlayacağız, şuana kadar 55 başvuru var, 35 vatandaşımız parasını yatırdı. Şelale Konakları Projemiz tamamlandığında görenler almak için sıraya girecekler. Hem kaloriferli, asansörlü, 3+1, 125 m2 konutlarımız olacak. Çok da üst düzey bir maliyete değil, müteahhit firmaya da dedik, burayı ticaret amaçlı değil, Ulubey’e hizmet amaçlı yapılacak, sağ olsunlar bizleri kırmadılar. İnşaatımız başlayacak” ifadelerine yer verdi.

“KIZ YURDU BİNAMIZ TAMAMLANIYOR”

         Türkcan, ilçede devam eden Kız Yurdu inşaatı ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Kız Yurdu binamızın çatısı yapılıyor, baktığımızda Avrupa standartlarında son derece modern bir Anadolu Lisesi Kız Yurdu yaptırıyoruz. Burada 2016 yılında Genel Başkan Vekilimiz o dönem Başbakan Yardımcısı idi Sayın Numan Kurtulmuş, ödeneği çıkarttırmıştı. Burada Kaymakamlığımızın ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün çalışmalarından sonra teknik sorunlar da ortadan kaldırıldı ve 2018 yılının yaz döneminde inşaat başladı. Bugün itibarıyla yurt binamızın çatısı yapılıyor. Biz burayı 2019- 2020 Eğitim- Öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu proje konusunda bizlere çok ciddi destek veren Genel Başkan Vekilimize ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.”

“ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU’NU YAPACAĞIZ”

Ulubey kamuoyunda çok tartışılan bir konu olan Ulubey Meslek Yüksek Okulu’nun Çorakdüzü mevkiine yapılmasıyla ilgili süreci de gazetemize anlatan Başkan Türkcan, “2018 yılının Ağustos ayında Ulubey Meslek Yüksek Okulu’nun temelini atacağız dedik ancak burada bizim kontrolümüz dışında gelişmeler oldu.

Ordu Üniversitesi ile Ocak ayında yapılan sözleşmemiz vardı, bu sözleşmeyi rektörlük tek taraflı Ağustos ayında feshetti. Neden sözleşmenin feshedildiğini sorduğumda ise, 3 neden söylediler bana; plan proje yok dediler,  oysa plan ve projeyi Nisan ayında teslim ettim. Diğer bir sıkıntı özel haritacı ile Orman Bölgenin haritası arasında 1m2 bir uyuşmazlık vardı, bunu da gerekçe gösterdiler.

Üçüncü neden ise,  bizden talep ettikleri ruhsatı, inşaat yapılacak alandaki tepeyi indirmeden veremedik. Sizlerde takdir edersiniz ki alanın bir tarafında futbol sahamız, bir tarafında Orman İşletme Şefliği, bir tarafında da kapalı spor salonumuz var. O binayı oraya tam zirveye yaptığımız anda etrafına perde duvar dönmek zorundayız. Bu da ciddi bir maliyetti, bizler tepeyi indirmeye karar verdik. Biz üzüm mü yiyeceğiz, bağcıyı mı döveceğiz.

Amacımız üzüm yemekse çalışacaktık. Orayı yaklaşık 2000m2 alanda kırdık, temizledik ve boşalttık. İnşaatın yapılmasına hiçbir engel yokken, Ağustos ayında sözleşme feshedildi. Bunun üzerine rektör beyle görüştük, onlar Orman Bölgeyle olan sözleşmeyi de feshedecekler. Biz zaten okulumuzun temelini kazdık, hemen inşaatına başlayıp, 1500 kapasiteli, 7000 m2kapalı alan, Ulubey ilçemize hayırlı uğurlu olsun diyeceğiz. Ben bu konuşmayı İstanbul’da dernek konuşmasında da deklare ettim, hiçbir zaman yaptık, bitirdik demedim. Sadece prosedürleri tamamlayıp, inşaata başlayacağız dedim” yorumunu yaptı.

“HALK GERÇEĞİ GÖRÜYOR”

         Başkan Türkcan açıklamasını şöyle tamamladı: “Hastane, Halı saha, konut, yurt Ulubey’imize ciddi yatırımlar yapılıyor, bitme aşamasına geldi. Onun dışında, Spor programı uygulayan Türkiye´nin dördüncü, Karadenizin ilk ve tek İmam Hatip Lisesi olan Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi de ilçemize ciddi katkı sağladı. Çünkü sadece Ulubey’den değil, her yerden öğrenci geliyor, çok ciddi bir yatırım.

Yine Ulubey Anadolu Lisesi’ne Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından takip edilerek, Z kütüphane kazandırdık. Mahallelerimizde sathi kaplama, beton, asfalt, yol genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Çocuk oyun parkları kurduk, yine bazı mahallelerimize henüz kurulamadı ancak elimizde malzememiz var, çalışmalarımız sürüyor. Halkımız gerçeği görüyor. Kimin çalışıp, kimin çalışmadığını halkımız görüyor. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik.”

Anahtar Kelimeler : “DEV, PROJELER, GÜN, SAYIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız