HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Şubat 2019 Pazartesi Saat: 10:29

ORÇEV’de imza günü ve söyleşi

Ege Çevre Platformu Yürütme Kurulu Üyesi ve Gazeteci Özer Akdemir, Ordu Çevre Derneği’nde maden işletmelerine karşı verilen mücadeleyi ve karşılaştıkları sorunları anlattı. Kitaplarını imzaladı. Ordu Çevre Derneği’nde yapılan
ORÇEV’de imza günü ve söyleşi

Ege Çevre Platformu Yürütme Kurulu Üyesi ve Gazeteci Özer Akdemir, Ordu Çevre Derneği’nde maden işletmelerine karşı verilen mücadeleyi ve karşılaştıkları sorunları anlattı. Kitaplarını imzaladı.

Ordu Çevre Derneği’nde yapılan söyleşinin açılışında konuşan Başkan Gül Ersan,  maden aramalarının, sondaj ve işletmelerinin ilimizde de olduğunu belirterek, “Özellikle Ege Bölgesi’ndeki deneyimlerin paylaşılması bizim için önemli. Gazeteci - yazar Özer Akdemir’in anlatacağı maden işletmelerine karşı verilen mücadeleden öğreneceklerimiz olacak.” dedi.

HER YOLA BAŞVURUYORLAR

         Söyleşi öncesi kitaplarını imzalayan gazeteci yazar Özer Akdemir görselle yaptığı anlatımında toprağına, suyuna sahip çıkan halkın mücadelesini engellemek için şirketlerin ve yönetenlerin her yolu denediklerini vurgulayarak, “Halkın maden işletmelerine karşı verdikleri mücadeleyi engellemek için Alman Vakıfları tarafından desteklendikleri yalanını da yaydılar. Hatta bu konuda aslı olmayan iddiaları sahte bilgilerle kanıtlamaya çalışan kitap da basıldı.” dedi.

YERELLER BİRLEŞTİ

         EGEÇEP ve ORÇEV’in de bileşeni olduğu Ekoloji Birliği’nin kuruluş gerekçesini de anlatan Akdemir, “Yerellerde verilen ve birbirinden habersiz halkın kazanımını büyütmek, dayanışma ve güç birliğini oluşturmak için bir yıl önce Türkiye’nin dört tarafından çevre-ekoloji dernek ve platformları bir araya geldi ve Ekoloji Birliği’ni kurdu. Artık bir yerdeki soruna karşı mücadeleyi Türkiye’nin her tarafında duyurup dayanışmayı büyütebiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ORÇEV’de, imza, günü, ve, söyleşi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız