HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ağustos 2019 Cumartesi Saat: 10:41

BAŞKAN GÜLER ‘ ORDU KORKUYU ATTI”

Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, ‘Ordu korkuyu attı, biz buraya oyun oynamaya değil iş yapmaya geldik” dedi. Başkan Güler beraberinde ki yöneticilerle dün Meclis toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya g
BAŞKAN GÜLER ‘ ORDU KORKUYU ATTI”

Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, ‘Ordu korkuyu attı, biz buraya oyun oynamaya değil iş yapmaya geldik” dedi.

Başkan Güler beraberinde ki yöneticilerle dün Meclis toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Meclis toplantısında ana hatları ile konuşmasına başlayan Güler’in, satırbaşları ise şu şekilde kaydedildi:

“İmar konusunda anlaşılmaz uygulamaları ortadan kaldıracağız. Yeni bir Ordu yaratacağız, beraber başaracağız. Dürüst, samimi, içimiz dışımız bir erdemli olacağız. Ordu korkuyu attı. Değişimin önünde en önemli sorun korkudur.

Her gün saat 16-17 arası Halk günü yapacağız. Herkes isteğini sorunun gelip anlatacak biz de dinleyip çözüm üreteceğiz. Biz vasatlığa savaş açtık herkes kendisi ile yarışacak. Ordu taklit eden değil taklit edilen şehir olacak.

Borlu Çimento ile dünyada yine ilkleri başaracağız. Asfaltın haricinde yollarımızı borlu çimento ile yapacağız dayanıklı bir malzeme ile bunun teknolojisini de satacağız. Ordu kendi kendine yeten üreten bir şehir olacak kuracağız pazarlarla ve reyonlarla üreticimiz kendi malını kendi satacak.

Karadeniz- Akdeniz yolu bizim için çok önemli bunun üzerinde önemle duruyoruz. Melet’e 2 köprü yapımı hızla sürüyor. Böylelikle çevre yolu ve şehir içi yolu daha da rahatlayacak.

Bedensel Engelliler basketbol takımının sponsoru olduk. Orduspor konusunda bana soruyorlar gibi yapıp abudik gubudik işlerle uğraşıyorlar. Ordu’nun tek takımı olması için elimizden geleni yapıyoruz.

Ben bir seçim kazandım ama arkadaşlarımı kaybettim. Bir süreden bu yana belli bir grup yok hasta yok şu bu diye dedikodu yapıyor. Bu kafalar nasıl çalışıyor anlamıyorum. Esas araştırılması konuşulması gerekenler bu. Ama sayıları az.

Yine futbol sahasının yetişmesi çok zor. Spor bakanı ile görüşmeler yaptık kendi imkanlarımızı da dahil ederek tamamlanmasını sağlayacağız.

Herkesin alacağı olabilir bunların ödenmesine çalışıyoruz. Ama hesabının verilmesi gereken işler var. Onların da bu hesabını soruyoruz soracağız. Bu konuları inceliyoruz. Sırrıpaşa caddesini en kısa zamanda alt yapısı ile birlikte yeniden ele alıp düzenleyeceğiz” şeklinde oldu.

“BU ŞEHRİN ABİSİ BENİM”

Bu başlıkların ardından değerlendirmelere geçen Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, kendisinin Ordu’nun abisi ve şehri-i emin’i olduğuna dikkat çekerek, “Seçilerek göreve geldiğim ilimi çok seviyorum. Bu ilin abisi ve şehri-i emini görevini çocuklara, gençlere, kadınlara, engellilere, ilin sosyal ve ekonomik hayatına katkı sunarak yapmak istiyoruz. Yapacağımız çalışmalar Ordu’yu taklit edilen bir şehir haline getirecek” dedi.

“ORDU’YU ÇOK SEVİYORUM”

Ordu’yu birlikte yöneteceğiz diyen Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, şu açıklamalarda bulundu:

Toplantılarımızda kullandığımız meclis salonu çocuk meclisi, kadın meclisi, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak çözümler için engelliler meclisi, halk meclisi olarak da hizmete sunulacak. Burası Ordu’nun düşünce ve üretim merkezi olacak. Ordu’nun geleceği buradan yazılacak.

19 ilçeye 19 sosyal tesis, hobi merkezi ve kreş yapacağız. 3 ülke bakanı bir ilki gerçekleştirerek fındık için deklarasyon yayınladık. Ordu kabuğunu kırarak adını dünya çapında duyuran bir şehir olma yolunda ilerliyor. Kültür altyapımızı güzelliklerimizle birleştirmek istiyoruz. Bundan böyle her gün saat 16.00 ile 17.00 arasında halkımızı ağırlayacağız. Kapımız herkese açık. Vasatlığa savaş açtık. İlimizde kaliteli ve iyi olanı alkışlayacağız.

Asfalt plenti yapacağız. Borlu çimento konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Evladiyelik yollar yapmayı planlıyoruz. Ordu artık hayata geçirilen yatırımlarla taklit eden değil taklit edilen bir şehir olacak. Esen rüzgâr, kullandığımız su ve hatta çöpten enerji üreterek ekonomiye katkı sunacağız. Ordu’da hiçbir sorun halının altına süpürülmeyecek. Çekinmeden sorunların üzerine yürüyeceğiz.

19 ilçede kadın çiftçilerimizi örgütlüyoruz. Teleferiğin önüne yerleştirdiğimiz 16 dükkânda kendi ekosistemimiz içindeki ürünleri tüketeceğiz. Üretmeden tüketmeyeceğiz. Çambaşı çekim merkezi olmaya devam edecek. Çambaşı’nda güzel bir otelin temelini attık. Şimdi de yanına güzel bir futbol sahası yapacağız. Köylerdeki evleri restore ederek pansiyonculuğa açıyoruz. 

Ordu kendi kendini doyuran ucuz ürünlerin olduğu yer olacak. Soğuk hava depoları konusunda epey yol kat ettik. Balık, besicilik konusunda adımlarımızı atıyoruz. Tarım bakanımızdan 1.000 damızlık koyun sözü aldık. Onların da dağıtımını yapacağız. Melet Irmağı’nın yanında sulu tarım için naylon dağıtımına başladık.

Ünye Port ve Karadeniz-Akdeniz yolunda çalışmalarımız sürüyor. 1 Nisan-31 Temmuz tarihleri arasında 25 km yolu sıcak asfalta kavuşturduk. Dijital oyun yazarı sayımız 48’e yükseldi bunu 1000’e çıkaracağız. Jeotermal kaynaklarımızı tespit ediyoruz. Çarpık yapılaşmaya, anlaşılmaz uygulamalara son vereceğiz. Ordu’nun geleceğini güzel hatırlamak istiyoruz. İlimizdeki hatıralarımız bizi canlı tutuyor. İlimizi çok seviyor ve Ordu’nun taklit eden değil, taklit edilen bir şehir olması için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, GÜLER, , ORDU, KORKUYU, ATTI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız