HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Temmuz 2016 Çarşamba Saat: 11:50

MECLİSTEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI ÇIKTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda FETÖ-PDY terör örgütüne mensup subaylar tarafından gerçekleştirilen ve başarısız olan darbe girişimi ile Ramazan Bayramı süresince Ordu’da yaşanan sel v
MECLİSTEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI ÇIKTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda FETÖ-PDY terör örgütüne mensup subaylar tarafından gerçekleştirilen ve başarısız olan darbe girişimi ile Ramazan Bayramı süresince Ordu’da yaşanan sel ve beraberindeki heyelanın detayları ele alındı.

 

 

Başkan Enver Yılmaz gündem maddelerine geçmeden önce etkisi devam eden ve ülke genelinde derin izler bırakan darbe girişiminin Ordu ilindeki süreci hakkında Meclis Üyelerine bilgiler verdi.  Başkan Yılmaz konuşmasında, “İl Valisi, Savcısı, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Örgütleri ve toplumun her kesimi birlik ve beraberlik sergiledi. Bu birlik ve beraberlik sayesinde darbe girişimi tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da amacına ulaşamadı. Bu dik duruşu sergileyen ve demokrasiye sahip çıkan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

Başkan Enver Yılmaz, darbe girişiminin ilk dakikalarında ilin yönetici kadrosu tarafından bir kriz masası oluşturularak “Sayın Cumhurbaşkanımızın televizyonlar vasıtası ile halkı sokağa çağırması ve ardından bizlerinde çağrısı ile herkes sokağa çıkarak, Büyükşehir Belediyemizin önünde toplandı. 19 ilçenin tamamında da benzer organizasyonlar gerçekleşti. Alay Komutanlığımız ve Emniyet Müdürlüğümüz ile her daim koordineli bir çalışma yürüttük. Yapmayı planladıkları darbe girişimi başarısız olunca devamında ki günlerde de Ordu Büyükşehir Belediyemizin önünde Demokrasi nöbeti tutmaya başladık” diye konuştu.

 

 

Bu süreçte halkın sergilediği duruşun takdire şayan olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz: “Bu halk demokrasiye sahip çıkarak belki de ülke tarihinde ilk kez darbeye karşı çıkmıştır. Bu parti ve siyaset meselesi değildir. Bu darbe teşebbüs aşamasında olmasaydı, şimdi bizler burada olamayacaktık. Cumhurbaşkanının otelini tarayan ve basan, TBMM’ye bomba yağdıran bir darbe anlayışının darbe sonrasında neler yapabileceğini sizlerin takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde şu an nöbet tutulan alanın adını bundan sonra “16 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak kullanacaklarını belirten Başkan Enver Yılmaz: “Türkiye Cumhuriyeti, TBMM’deki birlik ve beraberliğin sokaklara da yansıması ile kendi iç barışını pekiştirecek ve daha da güçlenecektir. Siyasetin olmadığı bir durumda herkes üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ettiğinde bu ülkenin nelere karşı durabileceği ve gücünü herkes daha iyi görmüştür” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Enver Yılmaz’ın konuşmasının ardından Mecliste gruplar adına konuşmalar yapıldı. Üç büyük ilçe olan Altınordu, Ünye ve Fatsa Belediye Başkanlarının da görüşlerini belirttiği toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 

 

AK Parti grubu adına söz alan Salih Çelebi 15 Temmuz’un kara bir leke olarak anılacağını söyledi. Demokrasiye yapılan bu müdahale girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının halkın kararlı duruşu ile bertaraf edildiğini ifade eden Salih Çelebi: “Türkiye Cumhuriyeti çok badireler atlattı, bunu da atlatacaktır. 19 ilçede herkes bir bütün oldu. Tüm siyasi partiler ve STK’lar demokrasiye sahip çıktı. Halk devletine sahip çıktı” dedi.

 

 

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş yaptığı konuşmada: “Ben 80 ihtilalini ve 28 Şubat’ı yaşayan birisiyim. Milletin iradesine pranga vurmak isteyenler TSK’nın nezih elbiseleri ile kamufle olmuş vatan hainleridir. Sn. Cumhurbaşkanımızın daveti ile herkes sokaklara çıktı ve başkomutanını dinledi. Elinde bulabildiği her şeyle bu millet darbecilere karşı duruş sergiledi. Halkımız demokrasiye sahip çıktı, Canı pahasına duruş sergiledi” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN AHMET ÇAMYAR: “ÜLKE BİR BADİRE ATLATTI”

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise konuşmasında ülkenin bir badire atlattığını artık Türk Milleti’nin darbelere karşı durarak demokrasiye ve mili iradeye sahip çıktığını, şimdiye kadar darbelerin ezanları susturduğunu ancak bu kez ezanların darbeleri durdurduğunu belirtti.  

 

BAŞKAN HÜSEYİN ANLAYAN: “BÜYÜK BİR SIKINTI ATLATTIK”

 

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın konuşmasında ise geçmiş olsun dilekleri yer aldı. Türk Milleti’nin büyük bir badire atlattığının altını çizen Başkan Anlayan, “İlk defa darbeye karşı dik duruş sergilendi. Büyük bir sıkıntı atlattık. Birlik ve beraberliğimiz bundan sonra daha da pekişecektir” diye konuştu.

 

SELİM MERCAN: “HALKIMIZ DİRENME HAKKINI KULLANDI”

 

Mecliste grubu olan CHP ve MHP adına da yapılan konuşmalarda ülkenin demokrasi savaşından alnının akı ile çıktığına vurgu yapıldı. CHP adına konuşan Selim Mercan “TSK içindeki bir cuntanın darbe girişimini ve halkının üzerine ateş açacak kadar canileşenleri şiddetle lanetliyoruz” dedi. Şehit olan insanlara rahmet dileyen Mercan: “TSK’nın üniformasına yakışmayan bu davranışa toplumun her kesimi tepki koymuş ve bu girişim başarısız kalmıştır. Demokrasi kutsaldır. Halkımız direnme hakkını kullanmış ve artık halkımız asker, sivil ayrımı yapmaksızın her türlü darbe girişimine karşı duracaktır” şeklinde konuştu.

 

GÜNAY KARAAĞAÇ: “BU VATANI BÖLEMEZLER”

 

MHP grubu adına ise söz alan Günay Karaağaç’ta vatandaşların duyarlılığı darbe girişimini sonuçsuz bıraktığını söyledi. Bu girişimde bulunanların insanlığının sorgulanması gerektiğini vurgulayan Karaağaç: “Bunlar kabul edilecek şeyler değil. Bizler de ilçelerimizde meydanları doldurduk, birlik ve beraberliğimizi sergiledik. Bu vatanı bölemezler” dedi.

 

“BAYRAK KAMPANYASI BAŞLATILDI”

 

Konuşmaların ardından Başkan Enver Yılmaz toplumun her kesiminden bir ricada bulundu. Ordu Büyükşehir Belediyesinin Türk Bayrakları dağıtarak demokrasi nöbetine devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz: “ Halkımızdan bir ricam var. Herkes lütfen evlerinin balkonlarını, işyerlerini Türk Bayrakları ile donatsınlar. O şanlı bayrağı asalım ve bu vatanın bölünmez bütünlüğü ile demokrasimize sahip çıkalım” ifadelerini kullandı. 

 

Konuşmaların ardından Başkan Enver Yılmaz Meclis üyeleri ile birlikte Ramazan Bayramında yaşanan sel ve heyelan felaketini de karşılıklı görüş alışverişi ile değerlendirerek ardından gündem maddelerine geçildi.

 

MECLİSTEN ANLAMLI KARAR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi bizzat Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından sunulan önergeyi de karara bağladı. Alınan karar doğrultusunda 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası Orduluların gece gündüz darbeye karşı dik duruş sergilediği Ordu Büyükşehir Belediye Meydanı’nın adı “16 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “27 Mayıs 1983 yılına kadar bize bayram diye kutlattılar. Bu Türkiye’nin kara günlerinden biriydi. 15 Temmuz darbenin yapıldığı gün olduğu için o günü bayram kabul edemeyiz. 16 Temmuz’un hükümet tarafından Kurtuluş günü olarak kabul edilmesi gündemde. Bu kapsamda bize de vatandaşın günlerdir toplandığı bu meydanın adının 16 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak isimlendirilmesini öneriyoruz. Bu meydan umuyorum Türkiye’nin siyasal, yargısal ve basın yayın anlamında demokratikleşmesine katkı sağlar” dedi.

 

Başkan Yılmaz, 16 Temmuz’un darbeden kurtuluş günü olarak kabul edilmesinin henüz hükümet tarafından tartışılmaya devam edildiğini ifade ederek, meydanın isminde de buna bağlı olarak değişiklik olabileceğini sözlerine ekledi.

 

ÇÖP TARİH OLUYOR

 

Gündeme ilişkin birçok konunun görüşüldüğü meclis toplantısında 41 madde karara bağlandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi alınan karar doğrultusunda 19 ilçede 19 okulu onarmak için kolları sıvadı. Çöple ilgili müjdeler veren Başkan Yılmaz, 2017 yılında çöpün kontrol altına alınacağını söyledi. Çöpü gösterilen alanlara dökmeyenlere uyarılarda bulunan Başkan Yılmaz, kurallara uymayanlara ceza kesileceğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

 

 

Anahtar Kelimeler : MECLİSTEN, BİRLİK, VE, BERABERLİK, MESAJI, ÇIKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız