HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 07:56

GÜLDAL; "FİYATIN DÜŞÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYİZ"

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, fındıkta vatandaşın kafası karıştırılarak fiyatın düşürülmeye çalışıldığını belirterek, buna izin vermeyeceklerini bildirdi. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü; Ahmet Güld
GÜLDAL; "FİYATIN DÜŞÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYİZ"

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, fındıkta vatandaşın kafası karıştırılarak fiyatın düşürülmeye çalışıldığını belirterek, buna izin vermeyeceklerini bildirdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü; Ahmet Güldal, "Vatandaşlarımız ucuza fındık satmasın, fındığını bize getirsin" diyerek; Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ödeme yapmadığını, alım noktalarında fındığın geri çevrildiği, yeterli deposu olmadığı gibi gerçeği yansıtmayan spekülatif söylemlerle kabuklu fındığın fiyatı 13.5 liraya kadar düşürülmesinin fındığı ucuza alma oyunu olduğuna dikkat çekti.

Ödeme yapınca fiyat arttı

Güldal konuyla ilgili açıklamasında şöyle konuştu; "Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 4 Eylül’de açıklama yapması ve aldığı fındığın bedeli olarak 11 milyon 200 bin lira ödeme yapması ile fiyat 50 kuruş artışla 14 liraya çıktı.

Bu göreve geldiğimizden bu yana alacağımız ürünlerin alım fiyatını hasattan en az 15 gün açıklayacağımızı söyledik. Bu yıl fındıkta da bunu yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız hasattan 15 gün önce fındık alım fiyatlarını açıkladı. Biz de hazırlıklarımızı yaparak 21 Ağustos’ta piyasaya güçlü bir şekilde girdik. Son günlerde birileri fiyat düşürmek için vatandaşın kafasını karıştırıyor.

TMO aleyhine algı yaratmaya çalışılıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ödeme yapmayacağı, kaynağının olmadığı ve fındığı koyacak depolarının olmadığı yalanını yaymaya çalışıyorlar. Bunların tamamı yalan ve spekülatif amaçlı söylemler. Bizim yeterli depomuz da var, paramız da var. Şu anda hazır 200 bin ton kapasiteli depomuz var. Ayrıca fındık üretim bölgesine yakın 250 bin ton ilave depo kapasitemiz var. Fındığını bize verenlere 11 milyon 200 bin lira ödeme yaptık. Ödemelerimiz devam edecek. Fındık alımı için hiç bir kaynak sorunumuz yok."

Tüccarın TMO'ya fındık satmasını önlemeye çalışıyoruz

Fındık alımında kota uygulandığı yönündeki iddiaların da doğru olmadığını vurgulayan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal konuşmasının sonunda; “Fındık alırken rekolte tahmini ve ortalama verimi dikkate alıyoruz. Buradaki amacımız fındığına bakan, verimi yüksek üreticilerin daha çok ürün satmasını sağlamak ve aracıları devreden çıkararak doğrudan üreticiden ürün almaktır. Bunun için, tarım il müdürlükleri, araştırma enstitüsü, ziraat odaları, ihracatçılar birliği, borsalar ve TMO’nun da içinde yer aldığı fındık rekolte tespit komisyonu raporlarını dikkate alıyoruz. Bu raporun altında herkesin imzası var.

Buna göre örneğin Giresun merkezde ortalama verim dekara 55 kilo, Ordu Ünye’de 103 kilo, Sakarya Karasu’da 130 kilo, Samsun Bafra’da 133 kilo, Düzce merkezde 121 kilo.

Bunun üzerinde yüzde 15-18 artırarak üreticiden fındık alıyoruz. Bunu yapmazsak tüccar çiftçiden fındığı alıyor, Çiftçi Kayıt Sistemi evraklarını alıyor ve TMO’ya fındık satıyor. Yani aracılar devreye giriyor. Bunu kota uyguluyor diye söylemek insafsızlıktır.” dedi.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız