HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Eylül 2019 Cuma Saat: 09:18

Verim ve kalite için toprak tahlili

Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, “Toprak analizi bir insan hastaneye gittiğinde doktorunun onun yönlendirdiği röntgen gibi. Toprak aslında canlı bir varlık, adı üzerinde toprak ana. Dolayısıyla toprağında zaman zaman gıdaya iht
Verim ve kalite için toprak tahlili

Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, “Toprak analizi bir insan hastaneye gittiğinde doktorunun onun yönlendirdiği röntgen gibi. Toprak aslında canlı bir varlık, adı üzerinde toprak ana. Dolayısıyla toprağında zaman zaman gıdaya ihtiyacı var. Bunları ölçmek adına toprak analizinin şu anda tam zamanı.” dedi. 

Verim ve kalite artışına yol açıyor

Her 2-3 yılda bir toprak analizi yapılması gerektiğini ifade eden Sarıkahraman, “Tarım danışmanlığı yapan arkadaşlarımız bunu sahada anlatmaya, toprak analizinin önemini üreticilerimize anlatmaya çalışıyorlar. Üreticilerimiz topraklarını her 2-3 yılda bir mutlak suretle analiz yapmalarını, analiz sonucunda da verim ve  kalitenin arttığını da göreceklerdir.”diye konuştu.

Tam fiyat uygulamıyor, 50 TL'ye yapıyoruz

Şuanda toprak analizinin tam zamanı olduğunu ifade eden Sarıkahraman, “Bu yıl tahlil analiz ücretimiz 50 lira. Analizde kullanılan kimyasal girdileri çok yüksek. Buna rağmen biz tam fiyat uygulamadan 50 liradan yapmaya çalışıyoruz. Toprak analizinin tam zamanı ve yıl başına kadar yapılması uygundur. Yılbaşından sonra kireç uygulaması kullanmak çok zor. Yılbaşından önce kullanması gereken bazı materyaller var. Bu yüzden bir an önce üreticilerimiz toprak analizlerini yaptırması gerekiyor.”dedi.

Toprak numunesinin nasıl alınması gerektiği ile ilgili bilgi veren Sarıkahraman şunları kaydetti, “Fındık bahçesini bir bütün olarak düşünürsek, zikzak çizerek bahçeyi orantılı bir şekilde 4, 5 hatta 6’ya bölerek üstteki verimli kısmı sıyırıp, bir V çukuru eşmek suretiyle 30 santim derinlikte bir tabaka alacağız. Bu 5-6 yerden aldığımız numuneleri karıştırarak içinde ki tüm atıkları temizleyip, gölgede kurutup, Oda’mıza getirmeleri gerekiyor. Ama bu numuneler tümsek veya çukurdan alınmamalı.”

Ünye KENT haber

 

Anahtar Kelimeler : Verim, ve, kalite, için, toprak, tahlili

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız