HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Temmuz 2016 Salı Saat: 09:41

“ÇALI VE MOLOZLAR, KÖPRÜLERİ TIKADI”

Ordu’da meydana gelen sel afetinin raporu hazırlandı. Ordunun Perşembe ve Fatsa ilçelerinde 5, 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel sonucu meydana gelen taşkın zararlarının tespiti için gönderilen heyet, raporu hazırladı. Raporda selin an
“ÇALI VE MOLOZLAR, KÖPRÜLERİ TIKADI”

Ordu’da meydana gelen sel afetinin raporu hazırlandı. Ordu'nun Perşembe ve Fatsa ilçelerinde 5, 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel sonucu meydana gelen taşkın zararlarının tespiti için gönderilen heyet, raporu hazırladı.

Raporda selin ana sebebinin ise köprülerin tıkanması gösterildi. Çalı ve molozların köprüleri tıkaması sonucu taşkınların meydana geldiği belirtilen raporda özellikle 5 ve 6 Temmuz günleri meydana gelen sağanak yağış sonucu Perşembe ilçesi Kırlı mevkisinde, Akçoava ve Kacalı Irmağı havzasına metrekareye 160 kilogram, Fatsa'da Ilıca Irmağı havzasında metrekareye 63 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

Bu yağışlar sonucunda Akçaova Irmağı debisinin ırmağın akış hacmi ise saniyede 425 metreküp, Kacalı Irmağı'nın da saniyede 262 metreküp, Fatsa Çalışlar Irmağı'nın 166 metreküp, Ilıca Irmağı'nın ise saniyede 560 metreküp olarak ölçüldüğü bilgileri yer aldı.

AFETZEDELERİN YARALARI SARILIYOR

Öte yandan İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce Perşembe ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelandan etkilenen ailelere psikolojik ve sosyal destek verilmeye de devam ediliyor.

AFAD ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacılar eşliğinde yapılan çalışmalarda, afetten etkilenen ailelere psikososyal destek veriliyor.

Diğer taraftan AFAD Müdürü Osman Işık’da, sosyal çalışmacıların, sel felaketinden en çok etkilenen ve kayıpları olan ailelere ev ziyaretleri yaptığını, sel felaketinden etkilenen vatandaşlara, psikolojik ve sosyal destek sağlanmaya devam edileceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

 

Anahtar Kelimeler : “ÇALI, VE, MOLOZLAR, KÖPRÜLERİ, TIKADI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız