HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ekim 2019 Cumartesi Saat: 08:21

“ÜRETİCİ TEKELE MAHKUM EDİLİYOR”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2019 yılı fındık hasadı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 17 lira fındık taban fiyatıyla sevinen üreticinin, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım kriterleri ve alım
“ÜRETİCİ TEKELE MAHKUM EDİLİYOR”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2019 yılı fındık hasadı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 17 lira fındık taban fiyatıyla sevinen üreticinin, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım kriterleri ve alım kotasıyla hüsrana uğradığını ifade etti. Karan, TMO’nun alım kriterlerinin fındık üreticisini tekele mahkum ettiğini kaydetti.

TMO alım kampanyasını başlatana kadar hiçbir hareket içerisine girmeyen tekelci malum firmanın, ofisinin kota miktarı karşısında mağduriyetler yaşanmasıyla birlikte piyasada baskı oluşturmaya başladığını belirten Karan, üreticinin şu anda ürettiği ürünün 3’te 2’sini devlet adına alım yapan TMO’ya teslim edemediğini, ister istemez tekelci ve işbirlikçilerinin kapısını çaldığını, bu fırsata çeviren tekelci zihniyetin ise fındık fiyatını aşağıya çektiğini vurguladı.

Üreticinin emeğinin gasp edilmemesine müsaade edilmemesini isteye Karan, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım kriterleri üreticiyi tekele mahkum etmeye devam ediyor. Dönüm başına uygulanan alım miktarı üreticiyi mağdur etmiştir. İyi tarım yaparak çok üreten üretici cezalandırılmış, az üretim yapan üretici ödüllendirilmiştir. Böyle bir sistemi ve alım kriterini kabul etmiyoruz.

TMO üreticinin değil, üretilen tüm fındığa talip olmalıdır. Defalarca söylememize rağmen sesimizi duymayanlar, üreticinin hakkını gasp edenlere ortak olmuştur. Serbest piyasada 17 lira seviyelerinde başlayan fındık fiyatı 15 liraya kadar düşmüştür. Devletin fındık alımı için ayırdığı milyonlarca lira hiçbir şeye yaramamıştır. Fındıkta sorunlar yine aynı tas, aynı hamam devam ediyor ve tekelci firma oyun üzerine oyun kuruyor” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “ÜRETİCİ, TEKELE, MAHKUM, EDİLİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız