HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ağustos 2016 Salı Saat: 11:56

“TÜM PARTİLERİ MEYDANLARA BEKLİYORUZ”

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından meydanlara inen vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Darbe teşebbüsünün 17. gününde meydanları dolduran halk, darbecilere ve ülkeyi karıştırmak isteyen terör örgütlerine karşı
“TÜM PARTİLERİ MEYDANLARA BEKLİYORUZ”

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından meydanlara inen vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Darbe teşebbüsünün 17. gününde meydanları dolduran halk, darbecilere ve ülkeyi karıştırmak isteyen terör örgütlerine karşı birlik ve beraberliklerini kimseye bozdurmayacaklarının mesajını verdi.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve darbe girişiminde şehit olanların dualarla yâd edildiği demokrasi nöbetinde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz birer konuşma yaptı. Başkan Enver Yılmaz, bu mesele parti meselesi değil, memleket meselesi diyerek tüm siyasi partileri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen kutsal nöbete destek olmaya davet etti.

 

MESUDİYE’DEKİ TERÖR SALDIRISI: 3 ŞEHİT, 2 GAZİ

 

Konuşmasına Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi’nde düzenlenen terör saldırısıyla başlayan Başkan Enver Yılmaz, “PKK’lı teröristler tarafından güvenlik güçlerimize pusu kurularak gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda Uzm. Çvş. Hamdi Karagöz, J. Er Doğan Kaya ve J. Er Muhammed Ali Sarı şehit düştü, iki askerimiz de yaralandı. Yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi yok, tedavileri devam ediyor. Ordulular olarak onların anne ve babası biziz. Onlar bize emanet, üzüntümüz çok büyük. Bizler, bugün bu topraklarda gönül rahatlığıyla durabiliyorsak bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz” dedi.

 

 

Başkan Yılmaz, son günlerde PKK terör örgütünün hiçbir eylemi olmadığına dikkat çekerek doğu ve güneydoğuda DAEŞ, PYD ve FETÖ’cülerle bir yere varamayacaklarını anlayan karanlık güçlerin tekrar PKK’lı teröristleri ileri sürerek ülkenin huzurunu bozmaya çalıştıklarını söyledi.

 

 

Fotoğrafın büyüğünü görmek gerektiğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Piyonluk yapan terör örgütleriyle birlikte batılı ülkelerin terörle mücadele konusunda ikiyüzlü davrandığını görüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln’de düzenlenen darbe karşıtı gösteriye telekonferans sistemiyle katılmasına izin vermeyen Alman Hükümeti terörist elebaşlarının aynı yöntemle kendi yandaşlarına propaganda yapmasına ses çıkarmıyor. Avusturya’da resmi yetkililer, havaalanlarına Türkiye’ye gitmeyin diye yazılar asıyor. Suriye’de katledilen ve vatanlarından edilen bir milyon kişi için tek bir açıklama yapmayan Dünya İnsan Hakları Örgütü, kendi halkını katleden darbecilere karşı yapılan muamelelerin rahatsız edici olduğunu ve yargılanmalarıyla ilgili şüpheleri olduğunu söylüyor. Bunlar ikiyüzlü ve ahlaksızca davranıyor, Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini istemiyor” dedi.

 

 

Normalleşme sürecinde çok önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, hainlerin yuvalandığı askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığına bağlanması, harp okulları ve askeri liselerin kapatılması, diğer birçok önemli kararların hayata geçirilmesinde devletin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındaki en büyük gücün millet olduğunu ifade etti.

 

 

Başkan Enver Yılmaz, siyasi parti temsilcilerine de seslenerek, “Yaşanan darbe girişimi ve düzenlenen demokrasi nöbetleri bir parti meselesi değildir. Eğer darbe teşebbüsü başarılı olsaydı siyasi partiler de kapatılacak, herkesin ileriye dönük planları kesintiye uğrayacaktı. Bu nedenle tüm siyasi partilerimizi, bu meydanlara gelerek demokrasi nöbetlerine ve düzenlenen mitinglere destek olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Demokrasi nöbetinde konuşma yaparak Mesudiye’de yaşanan terör saldırılarına değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu, insanlıktan nasibini almayan cani teröristler tarafından dağlık arazide yapılan silahlı saldırıda üç vatan evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Bu memleketi 3-5 teröriste bırakacak değiliz. Bu teröristler dağlarda görüldü diye güzelim Ordumuzu, dağlarımızı ve yaylalarımızı terk etmeyecek, bilakis oralarda daha çok bulunacağız” dedi.

 

 

Vali Balkanlıoğlu, ülke olarak 15 Temmuz’da çok büyük bir tehlike atlatıldığına dikkat çekerek, “Mesudiye’de bu kardeşlerimizi şehit eden PKK gibi terör örgütleri dinsiz, imansız ve eli silahlı açık bir düşman ve bunlar biliniyor. Ancak darbe girişiminde bulunan bu hainler, sinsice içimizde büyüdüler. Himmet paraları ve diğer yardımlarla kendilerine kaynak sağladılar. Yönetici oldular, önemli görevlere geldiler. Namaz ve ibadetle bizi aldattılar. Kendi vatandaşlarına ateş etme alçaklığını gösterdiler. Menderes’e Konya’ya geldiğinde 20 km halı seren halk, idama giderken kılını bile kıpırdatmamıştı. Ancak bu halk, kurşunların ve tankların önüne durarak göğsünü siper etti ve bu hainliğe, darbeye dur dedi” şeklinde konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbecilere karşı duruş sergilediğini söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Eskiden darbe olduğunda şapkasını alıp giden yöneticiler vardı. Ancak Cumhurbaşkanımız, ‘Ben bu yola kefenimi aldım da çıktım, şehit olmaya hazırım’ dedi ve darbeye karşı durdu. Dünyadaki Müslümanların ve Müslüman ülkelerin umudu oldu. İlimize gelen Arap turistler, ‘Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’nin değil, bizlerin de ümidi. Onun sayesinde bizler de geleceğe umutla bakıyoruz. Bizler, Türkiye halkı ve yöneticileri için sürekli dua ediyoruz. Türkiye bizim umudumuz’ şeklinde duaları ve söylemleriyle bizlere destek oldular” dedi.

 

Sabaha kadar devam eden demokrasi nöbetinde Ordusporlu futbolcular sahneye çıkarak açtıkları Türk bayraklarıyla darbeyi lanetlerken, yapılan konuşmaların ardından FETÖ’cülerin gizli yapılanmaları ve 17-25 Aralık olaylarını konu alan “Kod Adı K.O.Z.” adlı film de dev ekranlardan vatandaşlara izlettirildi.

 

Anahtar Kelimeler : “TÜM, PARTİLERİ, MEYDANLARA, BEKLİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız