HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Kasım 2019 Cumartesi Saat: 09:11

TİCARET VE SANAYİ ODASI EN BÜYÜK PARTNERİMİZ

Ordu Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Ordu TSO üyelerine seminer düzenledi. Seminerde konuşma yapan Ordu Mali Müşavirler Odası başkanı Bahadır Baş şu ifadelere yer verdi: Bugün burada genel bir bilgilendirme, 509 nolu tebliğ il
TİCARET VE SANAYİ ODASI EN BÜYÜK PARTNERİMİZ

Ordu Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Ordu TSO üyelerine seminer düzenledi.

Seminerde konuşma yapan Ordu Mali Müşavirler Odası başkanı Bahadır Baş şu ifadelere yer verdi: Bugün burada genel bir bilgilendirme, 509 nolu tebliğ ile gelen bazı düzenlemeler var. Ticaret ve Sanayi Odası bizim en büyük partnerimiz ilin en büyük odası. Biz sizin üyeleriniziniz işlerini yapıyoruz, sizlerin sayesinde evimize ekmek götürüyoruz. Bu yüzden ordu Ticaret ve Sanayi odası ile bir proje yaparak, hiçbir ücret almadan yeni üyelerinize 3 ay da bir eğitim vermek istiyoruz. Bundan sonra belirli periyotlarda bu odanın üyelerine bilgi transfer etmek istiyoruz. Bunu başarabilirsek size de katkı sağlamış oluruz.

Yine, ticari yaşam gelişiyor, hepimizin payına düşen bir durum var. Bütün odalar, bütün STK’lar, bütün ticaret işletmeleri artık dijital dönüşümde kendi payını almak zorunda. Eğer buna ayak uyduramazsanız, eğer buna dönüşüm sağlayamazsanız maalesef ticari yaşam hepimizi bu değişime uyum sağlayanların dışında bırakacak. Biz şu anda dijital dönüşümün, elektronik dönüşümün, yapay zekânın olduğu bir çağdayız. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Gelir İradesi Başkanlığı  çok güzel çalışma içerisindeler. Bizim beyannamelerimizin ve diğer belgelerimizin yüzde 99’u elektronik ortamda alınıyor, Avrupa da bu başarı yok. 

Türkiye’de 2013 yılında 14 bin kişi ile E-Fatura uygulamasında başlandı, bugün bu sayı 121 bin kişiye ulaştı. Yine E-Defter uygulaması 2013 yılında 8 bin kişi ile başlandı, şu an itibari ile 86 bin ülke genelinde. Yine bu düzenleme ile 509 nolu tebliğ ile 86 bin E-Defter 160 bine çıkacak. Yani aslında şunu söylemek istiyoruz. Bizim gelir ve kurumlar vergisini ödeyen yüzde 40’ı, bu 86 bin kişinin içerisinde.  Devlet kim son dakika da hangi belgeyi veriyor anında biliyor.

 Yani sizleri denetleyen kurum her geçen gün kendine bir şeyler katarak yenileniyor. Bizim de süreci takip ederek hazırlıklı olmamız lazım. Bunlardan birincisi şu biz mali müşavirler şu konuda bir çalışma yapıyoruz.  2020 yılında hayata geçirmeyi planlanan vergi inceleme denetim programı ile elektronik defteri bir programa tabi tutacağız sorunlarımızı anında ortaya çıkartacağız. Bize diyecek ki şu hesaplarında problem var, bak bunlara dikkat et diyecek. Böylelikle incelemeye gitmeden muhasebeciniz sizin masanızla bir çalışma getirecek.

509 nolu tebliğ ile 5 bin TL’nin üzerindeki bütün satışların üzerine karekod koyacağım bilgi sahibi olacağım diyor. Bu değişim ile bizim beyanname muhasebeciliğimiz bitiyor. Bizim size başka bir şekilde yardımımızın olması lazım.  Sizinle oturup bazı konuları tartışmamız lazım. Sizin bizden fayda sağlamanız lazım. Al şu defteri devlete bitir sonra bakarız işi bitiyor. Bunları oturup bizim meslek taşlarımızla oturup tartışması gerekiyor.

Anahtar Kelimeler : TİCARET, VE, SANAYİ, ODASI, EN, BÜYÜK, PARTNERİMİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız