HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Aralık 2019 Pazartesi Saat: 09:05

ISIRKAN: KANTİNCİLERİN RUH SAĞLIĞINI BOZDULAR

ÖZEL HABER
ISIRKAN: KANTİNCİLERİN RUH SAĞLIĞINI BOZDULAR

Ordu Kantinciler Derneği Başkanı Kadir Isırkan, okul kantinlerinin kontrolsüz ve sıkça yapılarak kantincilere abartılı bir şekilde baskı uygulandığını belirterek kantincilerin ruh sağlığının bozulduğunu söyledi.

Isırkan, yaptığı açıklamada kantincilerin çocuklara karşı anne ve babalarından daha duyarlı davrandıklarını ifade ederek; “Biz kantinciler çocukları anne ve babalarından daha çok koruyoruz. Bizler sadece kantinci değiliz. Biz çocuklarla bir anne bir baba bir öğretmen gibi hem eğitici hem de besleyici görevi yapmaktayız. Kısaca kantincilik bir Amme görevidir” dedi.

Her eğitim-öğretim döneminde konulan yasaklara harfiyen uyduklarına da dikkat çeken Isırkan, kantincilerin sorunlarına da kimsenin yanaşmadığını, buna rağmen ayakta durmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyerek; “Bizler yasaklara uyduk, yine de uyacağız. Ama kantin kiraları aldı başını gidiyor. Okul müdürleri istiyorlar ki tüm gelir bizim olsun. Vergi dairesi aldığı 3 bin liranın 6 bin lira olmasını istiyor. Sigorta aldığı Bin liranın Bin Beşyüz Lira olmasını istiyor. Kantincinin isteği de borçlu olduğu her kuruma borçları için nasıl bir kolaylık sağlanır?

Denetlemeler hiç bitmiyor ki, biz kantincilerin ruh sağlığını bozdular. Hasta olmayan kantinci kalmadı. Görev kutsaldır deyip çalışıyoruz. 21 bin kantin işletmecisi var. Bize başka alanda iş imkanı mı var? Mesleğimizi yapıyoruz. Dolayısıyla denetimler abartılmamalı ve nizami yapılmalıdır” diye konuştu. (HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız