HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Mart 2020 Çarşamba Saat: 07:53

UFUKTAKİLER

CENAZE ARABASI/TİYATRO Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Ordu’nun önemli bir markası, kentimizin en büyük zenginliği, kültür mirasıdır. Zengin ve köklü bir tarihi geçmişe sahip olan
UFUKTAKİLER

CENAZE ARABASI/TİYATRO

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Ordu’nun önemli bir markası, kentimizin en büyük zenginliği, kültür mirasıdır. Zengin ve köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Ordu ili, derin tarihi birikimini kültür ve sanat etkinlikleriyle günümüze taşıyan, kültür ve sanata önemli katkı sunan illerden biridir.

 

Yıl 1908, Namık Kemal’in yazdığı ‘Vatan Yahut Silistre’ ile bu kent ve yaşayanlar tiyatroyla tanışır. Daha sonra Düz mahallede ki kilisenin yanındaki ahşap Rum okulunda, ‘İntibak-ı Milli’ (Ulusal Uyanış) isimli oyunu sahneye çıkar.

 

1964 yılında ‘Belediye Tiyatrosu’ kurulması için gereken altyapıyı hazırlayan Uğur GÜRSOY ve arkadaşları, Türk tiyatrosunun büyük sanat adamı, batılı anlamda Türk tiyatrosunun kurucusu olarak kabul edilen İBŞT. Genel Sanat Yönetmeni Muhsin Ertuğrul’u şehrimize davet ederler.

 

Muhsin Ertuğrul 1964 Mart’ında Ordu’ya gelir. İncelemelerini tamamlar. Müstakil bir sahne yoktur. Fizikî şartlar ve ödenek yeterli değildir. Kanaatince tiyatro kurulamayacağını, fakat tiyatro kurma çabalarını takdir ettiğini belirtir. Bu kanaat şehir yönetimince uzun uzun tartışılır, çözüm aranır. Nihayet imkânlar zorlanır ve belediyenin cenaze arabası alınması için tahsis ettiği, fakat henüz kullanılmayan “elli bin lira” tiyatronun kurulmasına tahsis edilir.

 

ÇÖP

 

Tam 75 gün oldu.

Çöp tesisinde vatandaşın çöp nöbeti devam ediyor.

Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisinde iki aydan daha fazla bir zamandan beri mücadele devam ediyor. 

En son yaşanan olaylarda, 13 vatandaş gözaltına alındı.

Yaşlı bir kadın fenalaştı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Katı Atık Bertaraf Tesisinde, yaşanan olayların yanında, kurum ve firma yetkilileri tarafından iyileştirme çalışmalarına başlanacağı yönünde yapılan tüm bilgilendirme ve ikna faaliyetleri, yöredeki belli kişiler tarafından hiçbir şekilde kabul görmeyerek,  iyileştirme çalışmaları kapsamında tesise girmek isteyen araçların engellenmesine devam edildi.

Ünye Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığınca 3 şahıs hakkında ‘suç uydurma, halkı kin ve düşmanlığa, tahrik veya aşağılama’ suçlarından, 10 şahıs hakkında ise, ‘mala zarar verme, tehdit ve hakaret’ suçlarından soruşturma yapılması talimatı verdi.

İlküvez’de çöp sorunu halen devam ediyor.

Halk direniyor…

Çözüm yok…

Nöbet devam ediyor.

 

GÜNÜN FIKRASI


Trabzon'a bir papaz geliyor. Meydanda 10 yaşında bir çocuğu durduruyor. 'Oğlum Ayasofya kilisesini tarif eder misin?' diyor.

'Amca, tarif etmekle olmaz. Götüreyim seni' diyor.

Papazın hoşuna gidiyor. Çocuğu kandıracak ya, çantasından bir İncil çıkarıp ona veriyor.

 'Al oğlum, bunu oku da yarın sana cennetin yolunu göstereyim' diyor.

Çocuk da diyor ki: 'Sepet kafalı, sen daha kilisenin yolunu bulamıyorsun, cennetin yolunu nasıl bulacaksın?'

Anahtar Kelimeler : UFUKTAKİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız