HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Mart 2020 Çarşamba Saat: 08:35

ÖĞRENCİLERDEN OSMMMO’YA ZİYARET

Emeğimiz Ülkemize Değer” sloganıyla kutladığımız 1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ordu Mali Müşavirler Odasını ziyaret ettiler. Ziyarette Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü
ÖĞRENCİLERDEN OSMMMO’YA ZİYARET

"Emeğimiz Ülkemize Değer” sloganıyla kutladığımız 1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ordu Mali Müşavirler Odasını ziyaret ettiler.
Ziyarette Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çiğdem Çolak Müdür Yardımcısı Sülin Çelik, Muhasebe ve Finansman Alanı Öğretmenleri İlhan Yılmaz, Odamız Üyesi Sebahat Özyılmaz, Yeşim Sönmez ve Ayşegül Şaşmaz katıldı.

Ziyaretçileri Oda Başkanı Bahadır Baş, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kılıç, TESMER Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş, TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yavuz ile Teknoloji ve E-Uygulamalar Komisyonu Başkanı Durmuş Baştuğ karşıladılar.

Ziyarette muhasebe mesleğini değerlendiren Oda Başkanı Bahadır Baş; Değerli öğrenci arkadaşlarım sizleri Ordu Mali Müşavirler odasında ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 1-7 Mart Muhasebe Haftası bizler için çok önemli, dünya da Muhasebe mesleği yasal statüye 100 yıl önce kavuşmuştur. 1880’li yılların sonunda İngiltere’de, Fransa’da, Almanya ‘da Mali Müşavir unvanını tanımışlar ve yasal statü kazanmış. Bizim ülkemizde 1990 yılında yasalaşmış, henüz 30 yıl oldu Mali Müşavirlik mesleği yasal statüsünü kazanalı, yetmiş yıllık bir açığımız var bunun içinde 1-7 Mart Muhasebe haftasını kutluyoruz. Toplumda farkındalık yaratmak, bireyler de bir iz bırakabilmek, Mali Müşavirlerin ne iş yaptığını kamuoyu ile toplum ile paylaşıyoruz. Öncelikle sizlere şunu söylemeyim bu odanın kapıları sizlere her zaman açık. Burada Sosyal Güvenlik Eğitimi, Ticaret Kanunu Eğitimi, Vergi Kanunu Eğitimi ve Temel Muhasebe Eğitimi gibi eğitimler düzenliyoruz, düzenlenen her eğitimimize katılabilirsiniz. Eğitim duyurularımızı odamızın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Türkiye’de Muhasebeyi etkileyen 4 büyük olay var. 1984 KDV Kanunun çıkarılması, Mali Müşavirlik mesleğini bir yere taşıdı. 1994 yılında Tek Düzen Hesap Planının Yasalaşması, ile muhasebe mesleğine ortak dil, ortak bilgi kültürünü getirmiştir. 2004 yılında E-Beyanname, 2014 yılında E-defter, e-Fatura uygulamaları başlandı. Son 40 yılda muhasebe alanındaki radikal değişimler var. 2024 yılında bizleri ne gibi değişimler bekliyor. Benim görüşüm bürolarımızda artık klasik muhasebe bitecek. Sanal muhasebe yapacağız. Sizler geleceğin mali müşavirleri, geleceğin nitelikli muhasebe ara elemanlarısınız bu sizi ön plana çıkarmaz sizler kendinizi geliştirerek aranan elaman olmalısınız. Bunun için çok çalışmalısınız. Hayatta çalışan çabalayan bir adım önde oluyor. Hayatınızda farkındalık yaratmalısınız ki sonuçlar sizleri sevindirsin. Bizlere bu imkânı sağlayan Okul Müdürümüz Çiğdem Çolak’a değerli muhasebe hocalarımıza ve bizleri ziyaret eden değerli öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyor. Hepinize başarılı bir öğrenim hayatı diliyorum. Dedi.

TESMER Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş; Sizler bu mesleğin en genç jenerasyonusunuz. Çok şanslısınız mesleği temelden alan kişilersiniz, bizlerin yaptığı seminerleri takip etmelisiniz ki, kendinize bir rol model edinebilirsiniz. Genel kültürünüzü geliştirin ki bulunduğunuz ortamlarda konuşacağınız bir şeyleriniz olsun her şey çalışmaktan ve okumaktan geçiyor. Hepinize başarılar dilerim.

Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kılıç; Odamıza hoş geldiniz. Sizler çok şanslısınız, bu mesleğin fırının da pişiyorsunuz bunun farkında olun elinizdeki değerini bilin. Bizleri bir araya getiren değerli oda başkanım ve değer okul müdürümüze teşekkür ediyorum.

Teknoloji ve E-Uygulamalar Komisyonu Başkanı Durmuş Baştuğ; Odamıza hoş geldiniz. S Yaşça sizlere daha yakınım bir mali müşavir olarak sizlere söyleyeceğim meslek artık teknolojiye dayanıyor, kendinizi geliştirmelisiniz ki başarılı olabilirsiniz. Hepinize başarılı bir yaşam diliyorum.

TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yavuz; Merhabalar arkadaşlar, bende Ticaret Lisesi mezunuyum, diğer liselerden gelenler sizler gibi bir alt yapı ile gelemiyorlar. Mesleğin başında sıkıntılar yaşıyorlar, sizler temelden aldığınız için daha verimli oluyorsunuz. Bu işi yapmayı düşünen arkadaşalar kendine bir hedef koymalılar, planlamanızı yaptığınızda bu iş zor değil, çalışırsanız başarılmayacak hiç bir şey yoktur.

Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çiğdem Çolak; Her meslekte olduğu gibi temel bilgiyi okullar da almalısınız.  Bizler öğrencilerimize her zaman söylüyoruz, ticaret liselerinin göz bebeği sizlersiniz. Sizlerin varlığı ticaret liselerini ayakta tutan tek şeydir.  Değerli bilgilerinizi öğrencilerimizle paylaşan değerli oda başkanı Bahadır Baş ve oda yöneticilerine teşekkür ediyorum.

 

Anahtar Kelimeler : ÖĞRENCİLERDEN, OSMMMO’YA, ZİYARET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız