HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Mart 2020 Cumartesi Saat: 10:25

KUZEY YILDIZI’NIN DOKTOR CİHAN’INDAN SAMİMİ İTİRAFLAR

HAFTANIN RÖPORTAJI
KUZEY YILDIZI’NIN DOKTOR CİHAN’INDAN SAMİMİ İTİRAFLAR

Ordu’da çekimleri devam eden Kuzey Yıldızı dizisinin karekteriks oyuncularından Emrah Özdilek, Özge Cebbar’a verdiği röportajda diziye başlama kararı ve Ordu’ya nasıl geldiğini anlattı. Dizinin Ordu’da ki çalışma ortamlarından da bahseden Özdilek, oyunculuk tecrübeleri ve günlük yaşatışı hakkında da hayranlarına karşı bilgilendirmelerde bulundu.

Özge CEBBAR: Sayın Özdilek, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Kuzey Yıldızı dizisi 25. Bölümünü geride bıraktı. Ordu başta olmak üzere diziye ilgi her hafta daha da çoğalıyor. Öncelikle Emrah Özdilek kimdir? Kendinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Emrah ÖZDİLEK: Hoşbulduk Özge hanım. Ben 1987 doğumluyum aslen Sinoplu’yum, kendimin neresinden başlayayım? Gülüyor... İzmit'te büyüdüm aslen iki kardeşiz. Mesleğe lisede başladım, toplamda 2000 kişilik okulda 20 tane kız arkadaşımız vardı hepsi tiyatro kulübündeydi ve okulda vakit geçirmekte zordu... Gülüyor... Böylelikle ben de tiyatroya başlamış oldum, sonrasında bizim Kocaeli Şehir Tiyatrosu... Türkiye çapında hatta dünya çapında önemli tiyatrolardandır.

İşte Barış Falaylar, Serhat Tütünler 'in olduğu bir kadroyla ben iki yıl eğitim aldım, sonra Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümüne girdim hala mezun olamadım, tez vermem gibi bir durum var, henüz tezimi vermiş değilim iş güç mevzuları yüzünden.

Babam mobilyacıdır bundan dolayı ben de çok iyi de bir mobilyacıyımdır. Yaklaşık 4 yıl kafe işlettim, o sırada aynı zamanda Mesut Yar'la çalışıyordum TV'de; Mesut Yar çalıştığımız kanaldan ayrılırken ben de İzmit’te kafe açtım en azından bilmediğim işi bildiğim şehirde yapayım diye. Tam da buraya gelmeden 3 hafta önce kafeyi devretmiştim, projeyi bilmeden sonra Kuzey Yıldızı projesiyle de Ordu’ya geldim.

Özge CEBBAR: Burada ki çalışma ortamınızdan bahseder misiniz?

Emrah ÖZDİLEK: Benim bu şirketle 4. işim daha önce Yusuf Yusuf, Sen Sağa Ben Selamet, Hayat Bazen Tatlıdır'da çalıştım, onun için de ekibin çoğumu tanıyarak geldim buraya onun için benim için çok yabancı bir ortam olmadı burası. Çalışma ortamı olarak da şöyle söyleyeyim; burada herkes otelde kalıyor, ben de ilk başta otelde kaldım, evimi taşıyana kadar, hep bir arada olduğumuz için insanlarla kaynaşık olmak durumundasın. Egonun olmadığı bir set diyebilirim, temiz, keyifli bir set ortamı denilebilir.

Özge CEBBAR: Peki bir gününüz nasıl geçiyor?

Emrah ÖZDİLEK: Sabah kalkıyorum, elimi yüzümü yıkıyorum, (gülüyor...) klasik... Şu ara sanat merkezi yapmak gibi bir işe giriştim, sabah gidip ustaların başında duruyorum veya kendim bir şey yapmam gerekiyorsa onları yapıyorum akşam da evime gidiyorum bunların dışında da Fidangör AVM’deyim.

Özge CEBBAR: Oyunculuk sizin için ne ifade ediyor?

Emrah ÖZDİLEK: Öyle çok duygusal şeylerim yok açık söyleyeyim, ''aman aman ben sahnede olmazsam yaşayamam.'' Bilmem ne falan öyle triplerim yok. Benim için bir meslek, öğretmenlik neyse mühendislik neyse oyunculuk da öyle bir şey... Ama tabi bir devlet memuru gibi değilsiniz, sabit bir durumunuz hiç bir zaman yok, beş sene iş yapıp bir sene boş kalıp kafayı da yiyebilirsiniz. Ama genel olarak bir meslek diyebiliriz ve benim mesleğim de bu.

Özge CEBBAR: Merak ediyoruz. Kuzey yıldızı projesine nasıl dahil oldunuz?

Emrah ÖZDİLEK: Ersoy Hocanın burada Ordu’da da, sosyal medyada paylaşım yaptığını görüyordum, bir akşam yine bir paylaşımına denk gelip hayırlı olsun mesajı attım kendisine, sonrasında ertesi sabah beni şirekt aradı, ''Emrah Bey senaryo yolluyoruz bir okur musunuz?''  Diye. Sonra bir toplantıya gittim hocayla görüştüm ve kendimi Orduda buldum.

Özge CEBBAR: Hangi özellikleri sizi cezbetti ve ben bu işte varım dediniz?

Emrah ÖZDİLEK: Parası diyormuşum direkt şimdi (Gülüyor...) Bir kere Ersoy Hoca'yla dizi çekiyor olmam cezbediyordu, Ersoy Güler işin içindeyse çok fazla karakteri sorgulama gibi bir durumunuz da olmuyor.

Özge CEBBAR: Doktor Cihan rolünün Kuzey Yıldızı hikâyesinin içindeki önemi nedir

Emrah ÖZDİLEK: Doktor Cihan üzerinden Pembe'nin dramatik içyapısı çok verildi; aslında Pembeyi ortaya çıkardı diyebilirim bakıldığı zaman. Bu ana aile çatısı açılımının bir şekilde olması gerekiyordu, mesela Kuzey'in açılımı Yıldızdı, Feride'nin açılımı Ömer'di... İlla ki bir karşı karakter olması gerekiyordu, Pembe'nin de içsel durumunu ortaya dökmesi için Doktor Cihan'a ihtiyacı varmış diyorum Doktor Cihan'ın da bir şeyleri anlaması için Pembe'ye ihtiyacı varmış.

Özge CEBBAR: Karakteriniz için bir çalışma dönemi geçirdiniz mi?

Emrah ÖZDİLEK: Ne yalan söyleyeyim, geçirmedim; bu işim beyni Ersoy Güler, karakterleri o kurguluyor,  senaryo yazıyor, diziyi çekiyor kurgusuna giriyor... Kısacası her şeyiyle ilgileniyor. Ve sizin bu karakteri çıkarabilmeniz için onun beynindekini algılamanız gerekiyor, bunu da size anlatıyor, işte toplantıda anlatıyor, oynarken anlatıyor... Senden ne almak isterse onu alıyor ama bir yerden sonra iş sana kalıyor, bu belki 3. bölümden sonra oldu bende belki 4. bölümden sonra oldu sonrasında o karakter ben de oturdu

Özge CEBBAR: Doktor Cihan karakterinin sevdiğiniz ve sevmediğiniz yönleri neler?

Emrah ÖZDİLEK: İlk başlarda çok sevmiyordum, ağlak ağlak ve pısırık geliyordu bana şimdi biraz sertleşmeye başladı ama anneye yapmaya başladı bu sertliği anneye yapması ne kadar doğru bilemiyorum tartışılır, fakat anneye yaparken de aşkının arkasında duruyor mantığı bir yandan kabul edilebilir duruyor...  Doktor Cihan saf temiz düz bir adam çok sevilmeyecek bir karakter değil gibi geliyor bana.

Özge CEBBAR: Kariyerinizin hangi döneminde olduğunuzu düşüyorsunuz, ben oldum diyor musunuz?

Emrah ÖZDİLEK: Hiç bir zaman olmazsın ki, hep eksik kalırsın mutlaka, çünkü her şeyi oynamamış olacaksın... Deneyim olarak evet çok iş yaptım, belli bir deneyime eriştim ama bir sonu yok bence, Albert Einstein olmuş mudur?  Olmamıştır bence, mutlaka yaşasaydı birçok şeyi daha bulmak isteyecekti sonu yok yani...

Özge CEBBAR: Oyunculuk adına edindiğiniz en önemli öğreti nedir?

Emrah ÖZDİLEK: Nerede duracağını bileceksin kamera önünde. Gülüyor... Aslında hayatta böyle nerede duracağını bileceksin.

Özge CEBBAR: Sayın Özdilek, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyor, oyunculuk hayatınızda ve yaşam boyunca başarılarınızın devamını diliyorum. Yolunuz açık olsun.

Emrah ÖZDİLEK: Bende şahsıma bu fırsatı sağladığınız için size ve Ordu Yeni Haber Gazetesi camiasına teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız