HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2020 Cuma Saat: 12:10

“ASIL SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ülke çapında corona ile mücadele ederken tarım kesiminin birinci öncelik olması gerektiğini belirterek “Asıl savaş bundan sonra yaşanacaktır” dedi.
“ASIL SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR”

 

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ülke çapında corona ile mücadele ederken tarım kesiminin birinci öncelik olması gerektiğini belirterek “Asıl savaş bundan sonra yaşanacaktır” dedi.

Başkan Akça koronavirüsün ekonomiye zararlarını azaltmak için verilecek destek paketinde tarım ve çiftçiye yönelik bir tedbirin bulunmadığını belirtti.

Akça, “Tarım sektörü, Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişmesinde çok önemli görevler üstlenmiş ve bu görevini günümüze kadar sürdürmüştür. Ülke corona ile mücadele ederken tarım birinci önceliğimiz olmalıdır Asıl savaş bundan sonra yaşanacaktır. 65 yaş üzerindeki üreticilerimizin sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi tarım sektöründe önemli sonuçlar doğurur.  Yasak tekrar gözden geçirilmeli ve kaldırılmalıdır. Tüm depolarımız doludur. Kimse endişe etmesin diye açıklamalar yapılırken en zor şartlarda bu üretimi yapan muhannet kapılara ülkeyi muhtaç etmeyen, parası olmayan kahraman üreticimizin korunacağı yeni bir pakete ihtiyaç var” diye konuştu.

“ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Asıl mücadelenin coronovirüsün ortadan kaldırılmasından sonra başlayacağını ifade eden Akça, “65 yaş üzerindeki üreticilerimizin sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından karşılaştığı problemler ve üreticilerimizin kredi borçları ile ilgili yaşadığı sorunlar başta olmak üzere üreticilerimizin Odamıza intikal ettirdiği talepleri bir rapor haline getirerek TZOP Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’a aktardım. Özellikle  65 yaş üzerindeki çiftçimizin sokağa çıkamamasının neden olduğu sorunları anlattım, yasağın kaldırılmasını talep ettim. Acil çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜRETMEYE DEVAM”

Çin’den başlayarak dünya geneline yayılan COVİD-19 salgını ile mücadele edilen süreçte gıda güvencesinin sağlanmasının, yeterli ve kaliteli gıdaya ulaşmanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen Akça, “ Fedakâr Türk çiftçisi en zor dönemde bile canla başla üretmeye, bu süreçte de sofralarımızı donatmaya devam edecektir. Bu süreçte en stratejik sektörlerden biri olan tarıma daha fazla önem verilmeli ve çiftçilerin üretimde kalması, arzın aksamaması için acil önlemler alınmalıdır. Tarımsal üretime giden yoldaki tüm engelleri kaldırmalıyız” açıklamasında bulundu.

Altınordu Ziraat Odası olarak taleplerini de sıralayan Başkan Akça, şu ifadelere yer verdi:

ALTINORDU ZİRAAT ODASI OLARAK TALEPLERİMİZ

Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ve özel bankalara olan kredi borçları faizsiz ertelenmeli veya yapılandırılmalıdır.

Üretimin sürdürülebilirliği için bir defaya mahsus faizsiz kredi verilmelidir. Tarım ve hayvancılıkta kullanılan elektrik borçları ile tarımsal sulama borçları faizsiz olarak ertelenmelidir.

Ödenmesi gereken destekler biran evvel ödenmelidir.

Maliyetlerin düşürülmesi için elektrik fiyatları başta olmak üzere girdi fiyatları indirilmelidir.

Bağ-Kur prim borçları başta olmak üzere çiftçilerimizin vadesi gelen tüm ödemeleri ertelenmelidir.

Yem fiyatları iyileştirilmeli, hayvancılık yapan üreticilerimize yem kredisi verilmelidir.

Son zamanlarda üreticide hayvan fiyatlarındaki düşüşün önlenmesine dair gerekli tedbirler alınmalıdır.

(Özel Haber / Ufuk ERSOY)

Anahtar Kelimeler : “ASIL, SAVAŞ, ŞİMDİ, BAŞLIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız