HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Nisan 2020 Salı Saat: 07:08

IŞIK: BÜYÜK VE CİDDİ BİR FAY HATTI YOK!

ÖZEL HABER
IŞIK: BÜYÜK VE CİDDİ BİR FAY HATTI YOK!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ordu il başkanı Osman Işık, Ordu'da yaşanan depremle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Işık, geçen hafta ilimizde 4 şiddetinde yaşanan, merkez üssü Korgan olan depremin, Ordu ve komşu illerde hissedildiğini ancak herhangi bir mal ve can kaybının olmadığını ifade etti ve olayın ertesi günü de teknik elamanların herhangi bir problem var mı diye bölgeyi incelediğini belirtti.

Işık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Biliyorsunuz, Ordu ili afet yönünden hassas bir ilimiz, önceliğimiz heyelan olsa bile bizim depremselliğimiz de var. Ordu'nun sahildeki 5 ilçesi 3. dereceden deprem bölgesi ama iç kesimlerdeki bütün ilçelerimiz 1. dereceden deprem bölgesinde.

Elimizdeki son yayınlanan deprem haritasında, ilimizin içinden geçen fay yok genç, yeni oluşan faylar var fakat öyle büyük ve ciddi bir fay yok. Dün geceki yaşanan hadisede, biz hemen ivedilikle sayın valimizle görüşüp, talimatımızı aldık ve afet yönetim merkezini faaliyete geçirdik.  

Afet Yönetim Merkezİ 7/24 açık ve faaliyette olan bir merkez, zaten salgından dolayı da son bir aydır taakuzda olan bir merkezimizdi. Herhangi bir yıkım hasar gelmişse müdahale etmek için, arama kurtarma ekiplerimizle burada toplandık, 15 dakikada organize olduk.

Afet Yönetim Merkezinde de Sayın Valimiz Başkanlığında bir toplantı düzenledik. İlçelerden, sahadan bilgiler topladık ve tüm muhtar, kaymakam ve belediye başkanlarımızla görüştük. Herhangi bir hasarın olmadığı ortaya çıktı" dedi.

Işık, sosyal medyada, Orduya ait olmayan ve Elazığ depreminde çekilmiş bir fotoğrafın servis edildiğini ve sanki Ordu'da bir yıkım olmuş gibi gösterildiğini belirterek, vatandaşların; resmi açıklamaların dışında hiçbir açıklamaya itibar etmemeleri gerektiğine dikkat çekti ve resmi açıklamalar dışında yapılan açıklamaların ve paylaşımların asparagastan ileri gitmediğini ifade etti.

Ordu ilimizin heyelan bölgesinde olduğunu ve özellikle 19 ilçemiz öncelikli heyelan bölgesi olduğunu vurgulayan Işık, açıklamalarına; "En son biliyorsunuz geçen yıl Aybastı ilçesinde ciddi bir heyelan yaşandı. Bizim ilimiz heyelana duyarlı bir il, bunu artık biliyorsunuz.

Vatandaşlarımızdan ricamız şu; bu heyelanlı bölgelerde özellikle kırsalda yapacakları ev konusunda muhakkak teknik destek alsınlar. Ruhsatsız ve mühendislik hizmeti alınmayan inşaatlardan kaçınalım" diye konuştu.

Yerleşim yerlerinin dikkatli seçilmesinin gerekliliğine de değinen Işık, "Servet döküp, köyüne bir ev yapıyor vatandaş ama yaptığı ev zemin etüdü olmayan mühendislik hizmeti alınmadan yapılan bir ev olduğu için 2 yıl sonra heyelandan etkileniyor. Lütfen maddi ve manevi zarar görmemek için ruhsatsız, izinsiz konut yapmayın" diye de uyarıda bulundu. (Haber: Özge CEBBAR)

Anahtar Kelimeler : IŞIK:, BÜYÜK, VE, CİDDİ, BİR, FAY, HATTI, YOK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız