HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Nisan 2020 Pazar Saat: 10:23

ADIGÜZEL: BİLGİYE KARANTİNA UYGULANIYOR

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, önceki gün Meclis’te yaptığı konuşmada Sağlık Bakanı’nın Covid-19’la ilgili sayıları eksik açıkladığını iddia etti. Tedavide Dünya Sağlık Örgütü’nün kodlarına göre hareket ed
ADIGÜZEL: BİLGİYE KARANTİNA UYGULANIYOR

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, önceki gün Meclis’te yaptığı konuşmada Sağlık Bakanı’nın Covid-19’la ilgili sayıları eksik açıkladığını iddia etti. Tedavide Dünya Sağlık Örgütü’nün kodlarına göre hareket edilirken vaka sayılarında sadece testi pozitif çıkanların sayıya dahil edildiğini, oysa testte negatif görünen ancak tüm bulguları ile %100 Covid hastası olan insan sayısının daha fazla olduğunu belirtti. “adeta salgından daha çok bilgiye karantina uygulanıyor” diyen Adıgüzel konuşmasında şunları söyledi:

“Covid-19 salgınıyla ilgili birkaç önemli noktaya değinmek istiyorum. Hükûmet sorunun önünü alan, öngören proaktif bir mücadele yöntemi izlemiyor, bir şeffaflık sorunu yaşanıyor; bu kesin. Salgınla ilgili bilgiye karşı alınan önlemler, salgına karşı alınan önlemlerden daha fazladır, adeta salgından daha çok bilgiye karantina uygulanıyor. Hatta doktorlar, hemşireler bu süreçte kendi hastasının tahlil sonucunu dahi öğrenemiyor.

Arkadaşlar, sorunumuz ortak, birbirimizi kandırmayalım, durumu net bir şekilde ortaya koyalım, sonra birlikte çözelim. Şimdi buradan sonrasını bir vekil olarak değil de bir hekim olarak ifade etmek istiyorum. Arkadaşlar, her Covid-19 hastasının testi pozitif olmayabilir, hatta testi negatif hastaların sayısı, pozitiflerden daha fazla. Tekrar ediyorum, Covid-19'da testi negatif olan hastaların sayısı, pozitif olanlardan daha fazla.

Bu yüzden, ICD-10 teşhis kodlamasında Dünya Sağlık Örgütü testi negatif veya pozitif bakılmaksızın, her ikisini de Covid-19 olarak kodlanmasını istiyor. Dünya bunu böyle kabul ediyor, bizim Sağlık Bakanımız da böyle kabul ediyor çünkü gönderdiği kılavuzda böyle. Eğer hastalığın tüm belirtileri varsa, film, tomografi de uygunsa testi negatif bile olsa Covid-19 kabul ediliyor, öyle tedavi ediliyor, eğer vefat etmişse de bu şekilde defnediliyor. Fakat, ilginç nokta şu, buraya dikkat: Sağlık Bakanı, sadece pozitif hastaların sayısını açıklıyor, negatif vakaları sayıya dâhil etmiyor. Nedenini bilmiyorum, bu da umre meselesi gibi, spor müsabaka kararı gibi, sokağa çıkma yasağı gibi kendi iradesinde olmayabilir.

Sadece İstanbul'da günlük vefat sayıları, Bakanın tüm Türkiye için açıkladığı rakamlardan fazla. Birçok ilden kayda geçmeyen vefatlar aileler tarafından bildiriliyor. Ben bu konuları Sayın Bakanla her mecrada tartışmaya hazırım. O elindeki verilerle gelsin, biz de kendi tespitlerimizi ortaya koyalım.”

 

Anahtar Kelimeler : ADIGÜZEL:, BİLGİYE, KARANTİNA, UYGULANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız