HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mayıs 2020 Salı Saat: 11:11

KORKMAZ; “ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

 Kahveciler Ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Korkmaz, yaşadığımız Korona Virüsünden dolayı 50 gündür kapalı olan Kahvehane, Çayocakları, internet kafe, kafe-kafeterya vb. işletmelerin artık dayanacak gücünün kalmadığını
KORKMAZ; “ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

 Kahveciler Ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Korkmaz, yaşadığımız Korona Virüsünden dolayı 50 gündür kapalı olan Kahvehane, Çayocakları, internet kafe, kafe-kafeterya vb. işletmelerin artık dayanacak gücünün kalmadığını devletin sıcak elini yanlarında görmek istediklerini söyledi.

Korkmaz, Esnafların cansuyu desteği ile yaşatılması gerektiği Kahvehane, çayocakları, çay bahçeleri, kafe-kafeteryaların, internet kafelerin vb. yerlerin günü birlik çalışarak para kazanan Esnaf grubu olduğunu belirterek; “Korona virüs tedbirleri kapsamında işyerlerimiz yaklaşık 50 gündür kapalıdır. Ekmek teknelerinin kapatılmasının doğal olarak esnafımızı zora soktuğu ve artık dayanacak gücümüzün kalmadığını belirtmek istiyorum” dedi.

Küçük esnaf olarak bizim beklentimiz kredi desteğini ötelemeden ziyade dükkanlarımız kapalı olduğu müddetçe en az 1 asgari ücret tutarında geri ödemesiz yardım parası verilmesidir diyen Korkmaz; “Esnafımız yanlarında çalıştırdıkları personele işyerlerinin kapalı olduğu dönemde ücret veremedi. Mal sahipleri esnafımızı kira ödemeleri konusunda sıkıştırmaya başladı.

Korona virüsün esnafımız üzerindeki olumsuz etkilerini 3 ay olarak düşünürsek işyeri kiralarımızı 1.ayın mal sahibi, 2. Ayını devlet üstlenirse elbirliği ile bizlere has dayanışma değerleri ile bu zor günleri aşarız.

Devletin alacaklarını ileri bir tarihe ertelemesi iyi niyetli bir uygulama ancak bu durum esnafımızı ertelenen ödemeleri ileri tarihte nasıl yapacağı noktasında düşündürüyor. Hal böyle olunca esnafımızın bir bölümü muhtaç duruma düşme üzüntüsü ve çaresizliği ile Bankalardan ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden kredi almak için sıraya girdi.

2020 yılı içinde küçük esnaftan vergi alınmaması sigorta ve bağ kur primlerinin 2020 yılı için kapalı olan Esnaflarımız için primin hazine tarafından ödenmesini ve kolaylıkların sağlanması mağduriyetini bir nebze engelleyecektir.

Aksi takdirde iş yerleri açıldıktan kısa süre sonra küçük esnaf yığılan ödemeleri nasıl ödeyeceğini bilemediği tablosuyla baş başa kalacak beklenmeyen istenmeyen iflaslar ve işsizlik çığ gibi büyüyecek ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyecektir.

    Bu durumda Devletin sıcak elini yanımızda görmek istiyoruz. Esnaf Cansuyu desteği ile yaşatılmalıdır” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : KORKMAZ;, “ARTIK, DAYANACAK, GÜCÜMÜZ, KALMADI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız